Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Re: Piłka nożna

Post autor: Karlito »

Ja już mam rezerwację w knajpie z wielkim telebimem i mam nadzieję że chłopaki pocisną ostro po tej bardasznej porażce z Górnikiem [-o< Szkoda że z kibicami Legii do Lizbony pojechało kilku kretynów, którzy już dali się we znaki tamtejszej policji :roll:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

Trzeba pamiętać o tym że nawet 1:1 satysfakcjonuje Portugalczyków, ponadto uważam że na własny terenie, legia dla nich będzie łatwym przeciwnikiem.
Stawiam na 2:1 dla sportingu.

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Oby było wręcz odwrotnie ...
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Mi się wydaje że w tym meczu padnie sporo bramek ale niestety nie mam pewności, czy na koniec spotkania bilans będzie korzystny dla Legii. Jednak wierzę w to całym sercem, jak zawsze [-o<

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

2:3 dla Legii \:D/ deja vu Spartakowi też wystarczył remis i gdzie jest spartak ? Lenart ja stawiam że kibicujesz dzisiaj sportingowi :)
Obrazek

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

Nie to tylko moje spekulacje, dzis nie kibicuje nikomu :) Jestem za Polonią, ale to nie oznacza, że nie cieszy mnie fakt ze Polska w koncu ma 2 zespoly grajace w LE i to w dość zaawansowanej fazie tych rozgrywek.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Fajnie by było jakby obydwa kluby przeszły dalej, bo to oznacza więcej punktów dla polskich drużyn w rankingu UEFA na następny sezon i może dzięki temu będą rozstawione w np IV rundzie, a nie losowane \:D/

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Ingen175 pisze:Nie jestem pewien tego podnoszenia poziomu drużyn w lidze angielskiej. Ostatnio Sunderland odbijał się od Valencii, jak od ściany. Wygląda na to ,że w 1/4 LM nie będzie żadnego klubu z wysp. To sytuacja nienormalna, ale zwłaszcza w tym kontekście nie widzę tego "podnoszenia poziomu".

Ajax, dokładnie. Na przestrzeni lat wychowali zresztą więcej gwiazd od Barcy.

BTW. Arsenal i pomysły Wengera to już temat na zupełnie inną rozmową. Osobiście szanuję go, ale wydaje się że powinien już odejść. Od dłuższego czasu Arsenal jest wysoko, ale właśnie przez ten brak zakupów (co widać zwłaszcza w obronie) powoli spada. Kiedyś łoił Tottenham a dziś jest odwrotnie.
W wielu punktach masz rację. Piszac o podnoszeniu poziomu miałem na myśli średni poziom ligowca ze środka tabeli. Nie porównywałbym Valencii do Sunderlandu - temu ostatniemu baardzo daleko jeszcze do trzeciego miejsca w lidze :wink: To bardziej jest Racing Santander np. :D .
Co do Ajaxu, to myślę, że powinni w swoich umowach sprzedaży zastrzegać jakieś kwoty na wypadek kolejnych sprzedaży swoich byłych graczy - imho czerpią za małe zyski ze sprzedaży swoich wychowanków.
Co do Arsenalu - mam te same odczucia , co Ty. Szkoda, że tak jest, bo Arsenal wybijał się w Anglii odmiennym sposobem gry, nawet teraz jeszcze momentami patrzy się z przyjemnością na grę Kanonierów, ale coraz rzadziej, niestety... Szacunek budzi jedynie fakt, że klub nie popadł w długi w ostatniej dekadzie, budując świetny stadion. Mam nadzieję - być może płonną - że jeszcze wrócą na dobrą drogę, jeśli chodzi głównie o dobór piłkarzy, bo ostatnie 2 sezony to jest tragedia. I tak im będę kibicował, bo jakoś... nie umiem inaczej :mrgreen: .

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Teraz będzie już tylko gorzej bez zakupów. Van Persie (który był dla mnie nierozerwalnie związany z Arsenalem) odchodzi. Nie wiem kto go zastąpi. Ale wygląda to bardzo źle.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Już wiadomo, gdzie VP idzie :?: , bo ostatnio nie byłem w temacie...

Ingen175
Kradziej

Nie, na razie powiedział że opuszcza Arsenal i czeka na propozycje.
Z tego co słyszałem chęć z tych wielki wyraził Inter i jeszcze ktoś. Ale osobiście chciałbym go w Realu :P

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

smiejagreg pisze:A ja w Barcelonie :mrgreen: :wink: .

Nie pasuje stylem gry i szybko się nie przestawi. Prędzej go Real połknie , ale zęby ostro Milan i Inter ostrzą więc ;P
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Ingen175
Kradziej

Wiesz, Real potrzebuje kogoś takiego jak Van Persie. Higuain odchodzi, Benzema raz gra dobrze (tak jak teraz) a raz gorzej. Przy okazji pozbył bym się Coentrao.

Ale co powiecie o grze Legii ? Wynik niższy niż niektórzy sugerowali, walka do końca. Chciałbym więcej tego widzieć w naszej lidze ...

A najbardziej cieszy mnie postawa Ajaxu. Dołożyli MU na ich własnym boisku. Szkoda ,że zabrakło im trochę do awansu. Ale cóż, to tylko obrazuje stan ligi angielskiej. Awans z problemami do 1/16 ? Ciekawe

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Echchch.... Legia mogła i powinna była ten mecz wygrać [dokładnie to samo mogłem napisać po spotkaniu w W-wie], wielka szkoda. Ale i tak dziękuję im za emocjonujące spotkania w LE... założę się, że gdyby ławka rezerwowych była dłuższa i siedzieliby na niej wartościowi zmiennicy, mogliby zajść wyżej.
Zobaczymy, jak to po tych wyprzedażach z nimi będzie...

A już za chwilę nie będę miał komu kibicować w pucharach :/ Kanonierzy raczej kanonady w Londynie nie uskutecznią...
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Szkoda że Legia nie pokonała Sportingu bo była zdecydowanie lepszym zespołem w tym dwumeczu. Jeszcze ten cholerny ruski sędzia :x Fajna przygoda i mam nadzieję że od tego sezonu regularnie będziemy oglądać polskie drużyny w pucharach europejskich bo wreszcie stać je na to. Teraz Legia musi się sprężyć w lidze, najlepiej zaczynając od meczu ze Śląskiem. Jeśli wygramy we Wrocławiu to jest spora szansa że Śląsk się zablokuje i zacznie tracić punkty, na to liczę.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Legii faktycznie szkoda, bo Sporting był do przejścia. Ale jeśli realnie popatrzeć na mecz, to szkoda gadać - żaden zespół na świetnej murawie nie był w stanie choćby wymienić kilku podań i stworzyć jakąś ciekawą akcję. MECZ BYŁ BEZNADZIEJNY. Co z tego, że zespół walczy - tego odmówić nie można - jeśli gra niesamowicie siermiężnie i jeśli na tle tego zespołu bezapelacyjnie wyróżnia się Ljuboja, którego już dawno nikt na zachodzie nie chce - to gdzie my są??? I żeby nie było - piszę to ze smutkiem, a nie satysfakcją...

Co do Van Persiego, to wcale nie uważam, że nie pasuje do Barcy - jest szybki, zdecydowany i bardzo dobry technicznie. Byłby znakomitą alternatywą dla obecnej gry Barcy i z nim w składzie zespół zyskałby nieco inne wartości w ataku, umożliwiające - wtedy, gdy nie idzie - zmianę sposobu gry...

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

Ingen175 pisze:A najbardziej cieszy mnie postawa Ajaxu. Dołożyli MU na ich własnym boisku. Szkoda ,że zabrakło im trochę do awansu. Ale cóż, to tylko obrazuje stan ligi angielskiej. Awans z problemami do 1/16 ? Ciekawe
proszę cię. manchester bez rooneya, evry i innych. wiedzileli co mają zagrać i nie szaleli niepotrzebnie. oszczędzają siły na ligę. united widzę w finale LE

Ingen175
Kradziej

Hmm, znaczy MU który składa się z kilku rezerwowych to już inna drużyna ? Klasa B ? To ciekawe.
Zresztą nawet wersja B powinna sobie poradzić z Ajaxem. Ajax od dawna nie umie się odnaleźć w LE (nie wspominając o LM).

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Myślę, że UTD zlekceważyło Ajax i dostało za to nauczkę. MU to zespół, który od początku sezonu gra dość kiepsko, zbierając punkty niejednokrotnie tzw. psim swędem dzięki w zasadzie tylko 2 piłkarzom: przede wszystkim Valencii i Rooneyowi, w przeciwieństwie np. do MC, który to zespół wygrywa zdecydowanie swoje mecze. A ławkę MU ma dosyć długą, więc tutaj Ingen ma sporo racji, nie powinni z nimi przegrać w żadnym razie. Ale takie są uroki futbolu. Generalnie jestem zdania, że wszystkie czołowe drużyny angielskie, za wyjątkiem MC i Tottenhamu, obniżyły nieco loty, nie prezentują takiej siły gry, jak choćby jeszcze w zeszłym sezonie.

ODPOWIEDZ