Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Re: Szybkie pytania

Post autor: LoudLord »

Goglem pisze:Czy jest jakaś firma produkująca modele współczesnych armii ??
I może trochę mniej modelarsko.
Modele mniej modelarskie? Hmmm... 8)
Pytanie jeszcze, czy koniecznie w skali 28mm, bo w 1/72 , 1/48 i 1/35 figurek masz pełno.
A tu kilka linków dla 1/56, czyli 28mm:
figurki - http://www.redstarminiatures.eu/shop.html
http://www.theassaultgroup.co.uk/store/home.php?cat=40
http://www.ludeme.com/brooks/catalogue.htm
figurki i sprzęt - http://eurekamin.com.au/index.php?cPath=87_150
pojazdy - http://www.chieftainmodels.co.uk/index.html
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

LoudLord pisze:
Goglem pisze:Czy jest jakaś firma produkująca modele współczesnych armii ??
I może trochę mniej modelarsko.
Modele mniej modelarskie? Hmmm... 8)
Jak zaczynam od nowej linijki to znaczy, że mam nową myśl, nieprawdaż ?? [-X (model mniej modelarskie, ale żeś kontekst wyłowił) :lol2: #-o

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Chłopie, rozpoznajesz ironię? Na razie widać u ciebie oznaki PMS, sprawdź poziom cukru przy okazji... Jak zaczynasz "od nowej linijki", oznacza to, że "masz nową myśl" ? Reguła taka? Polecam Cendrarsa i Dicka, Lovecrafta i Bodora na potem ... Mam nadzieję, że następnego człowieka, który w jakikolwiek sposób ci pomoże [choćby linki podając] , nie będziesz sekował , co więcej, jak bogi pozwolą, może i podziękujesz nieszczęśnikowi, który naraża się na "goglemowanie."..lub "goglemowę". Ale co tam.
Zdrowia życzę z okazji świąt. I sukcesów wszelakich.
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Dziękuje za życzenia i nawzajem :mrgreen:

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Mam pytanko czy macie jakieś alternatywne miejsca gdzie moge dostać blaszki pod trey'e oprócz bitspudlo.com ?? Chodzi mi o rozne wymiary i o w miare porownywalna lub mniejsza cena.
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

Dołanczam sie do pytania.... na bitspudle maja dziwne wymiary a na zamowienie wychodzi bardzo drogo... ktos ma jakies tansze wtyki? :)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

dexterzg
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dexterzg »

ponawiam pytanie, czy spotkał sie ktos kiedys z tutorialami albo jakims forem lub artykułem na temat malowania takich modeli Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Rasti pisze:Ma ktoś link do jakiegoś fajnego tutoriala na temat OSLu?
Mam małe płomyczki na podstawkce korsarzy i chcę zrobić OSL na podstawce ułożonej z desek podkładu i samym korsarzu...

Belisariusz
Pseudoklimaciarz

Post autor: Belisariusz »

Mam pytanie, może dosyć banalne, ale czy ktoś ma sposób na odmierzanie ilości farbki? Jak ją nabieracie z pojemnika?

Dziękuję
Ostatnio zmieniony 27 gru 2010, o 21:51 przez Belisariusz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Belisariusz pisze:Jak ją nabieracie z pojemnika?
pędzlem na paletę.
Belisariusz pisze:czy ktoś ma sposób na odmierzanie ilości farbki?
możesz kupić w aptece zakraplacz jeśli bardzo potrzebujesz, ale zazwyczaj malarze nie odmierzają dokładnych proporcji tylko mieszają "na oko"
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

johny1111
Plewa

Post autor: johny1111 »

Witam, szybkie pytanie jakie są najlepsze kolory żeby uzyskać kolor skóry człowieka?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

zależy ile chcesz zainwestować w to czasu.
Jedna z szybkich metod:
dwarf flesh -> ogryn flesh wash -> rozjaśnienia z dwarf flesha i białej.
Jeśli cię interesuje coś bardziej ambitnego to obczaj ten tutorial:
http://www.chestofcolors.com/cofc-postn ... =28&page=1
W necie jest sporo innych tego typu, więc jak ten ci nie odpowiada to poszukaj trochę a na pewno coś dla siebie znajdziesz :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Feniks
Warzywo

Post autor: Feniks »

Jestem kompletnie zielony w malowaniu figurek a moje zdolności manualne są bliskie zeru, nad tym jednak mogę popracować. Za to czego wy używacie, że potraficie namalować tak szczegółowo oczy, mój pędzelek choć chyba jest najcieńszy z możliwych po prostu zostawia wielką kropę, która nie wygląda jak nic podobnego do oka:P Do tego ja po prostu nie widzę tak dokładnie szczegółów używacie jakiś specjalnych lup czy czegoś. Jak tak to jakich?

Awatar użytkownika
SouTee

Post autor: SouTee »

Zwykle po prostu wystarczy pewna ręka. Chyba nie ma uniwersalnej metody jak malować idealne oczy. Po prostu praktyka.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Podaruj sobie na początek oczy i inne tego typu szczegóły, najpierw nabierz doświadczenia (przez praktykę ofc :wink: )

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Rasti pisze:
Rasti pisze:Ma ktoś link do jakiegoś fajnego tutoriala na temat OSLu?
Mam małe płomyczki na podstawkce korsarzy i chcę zrobić OSL na podstawce ułożonej z desek podkładu i samym korsarzu...
No dajcie spokój, chłopaki, poradźcie linkiem :)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Najwidoczniej mnie wujek nie lubi #-o
Dzięki.

dexterzg

Post autor: dexterzg »

1. jakich mniej wiecej kolorów użyć żeby otrzymac bardzo bladą, wręcz białą wampirzą skóre?
2. w jakis sposób pędzlem uzyskać bardzo gładką dużą powierzchnie? chodzi mi o malowanie pędzlem pojazdów w40k.

ODPOWIEDZ