9th Age
Re: 9th Age
Pamietajcie, ze DoCh i WDG dostana nowego booka w pierwszej kolejnsoci. To co teraz mamy w ich przypadku to jest tylko delikatna zmiana balansu i dostosowanie do zmain wprowadzonych w RB.
Fakt, poczekamy jeszcze chwile na to, ale chodzi mi o to, zeby sie nie nastawiac na zasadzie "wlasciwie to nic sie nie zmienilo", bo info jest jasne, ze to tylko stan przejsciowy w wypadku tych dwoch armii.
Fakt, poczekamy jeszcze chwile na to, ale chodzi mi o to, zeby sie nie nastawiac na zasadzie "wlasciwie to nic sie nie zmienilo", bo info jest jasne, ze to tylko stan przejsciowy w wypadku tych dwoch armii.
Proponuje challange. Na następnym turnieju we Wrocławiu organizowanym przez Twierdzę Wrocław pożyczysz mi demony a ja Tobie mój WoCh. Pożyczamy sobie tylko modele, rozpiski tworzymy sami. Wygrywa ten kto będzie wyżej w tabeli końcowej.Tirit pisze: No i ofc z chaosu znow faworyzowane jest woch...dlaczego tam nie ma monoteistycznosci na 15% corow? Dlaczego maja lepsze atrybuty? I tak ciagle od 8ed. Naprawde gracze. Wochu musza miec bonus aby wygrywac?
Stawką będzie pół litra i zakaz narzekania na tym forum. Wchodzisz w to?
Z chęcią będę sekundantemJarekK pisze:Proponuje challange. Na następnym turnieju we Wrocławiu organizowanym przez Twierdzę Wrocław pożyczysz mi demony a ja Tobie mój WoCh. Pożyczamy sobie tylko modele, rozpiski tworzymy sami. Wygrywa ten kto będzie wyżej w tabeli końcowej.Tirit pisze: No i ofc z chaosu znow faworyzowane jest woch...dlaczego tam nie ma monoteistycznosci na 15% corow? Dlaczego maja lepsze atrybuty? I tak ciagle od 8ed. Naprawde gracze. Wochu musza miec bonus aby wygrywac?
Odnośnie nowych zasad - na pewno najbliższe turnieje będę robił na nowych zasadach.
Niezależnie, czy mi się podoba, czy nie (dla mnie Rule book +, Army booki ---) - społeczeństwo T9A potrzebuje merytorycznych danych. Stąd testy i wyniki z turniejów powinny być dobrą próbką tego, co działa, a co nie.
Najpierw Jarku naucz sie tworzyc legalne rozpiski, potem naucz sie kultury i podawac reke ludziom ktorych nawet sie nie lubi...taki basic.JarekK pisze:Proponuje challange. Na następnym turnieju we Wrocławiu organizowanym przez Twierdzę Wrocław pożyczysz mi demony a ja Tobie mój WoCh. Pożyczamy sobie tylko modele, rozpiski tworzymy sami. Wygrywa ten kto będzie wyżej w tabeli końcowej.Tirit pisze: No i ofc z chaosu znow faworyzowane jest woch...dlaczego tam nie ma monoteistycznosci na 15% corow? Dlaczego maja lepsze atrybuty? I tak ciagle od 8ed. Naprawde gracze. Wochu musza miec bonus aby wygrywac?
Mkze nie jestem najlepszym i doswiadczonym graczem ale mysle ze taki Dymitr czy Marys by niezle Cie rozjechali...jak to sie dzialo wielokrotnie w Zonie.
Wracajac do tematu mojej wypowiedzi, chodzi mi o to, ze demony aby miec 15% corow to musza byc monoteistyczne, woch ma to wbudowane....
Aspekt slaa dla.wochu: przerzut nieudanej szarzy (uwazam za zajebiste), a doch +Ap....
Aspekt nurgla dla wochu: -1 to hit, a doch poisony
Aspekt tzee dla wochu: kazdy mag +1 to cast, dla doch tylko Loc
Aspekt khorna dla wochu: +1to hit, dla doch +1S w 1turze.....
Jak tak wyglada sprawiedliwosc to chaos chyba bardziej kocha mortali niz swoje demony...
No, trudno. Jednak przy konfrontacji nie chcesz pozostać przy swoim zdaniu, tylko jej unikasz.
Wracając do tematu, gdzieś na forum T9A przeczytałem o patchu 1.2.5 i zastanawiam się kiedy on ma wejść w życie? Gdzieś było napisane, że w kwietniu mają wychodzić booki do Demonów, Warriorów i DE i się zastanawiam, czy 1.2.5 wejdzie równo z nimi czy jakoś wcześniej. Ma ktoś informacje jak to ma mniej więcej wyglądać?
Wracając do tematu, gdzieś na forum T9A przeczytałem o patchu 1.2.5 i zastanawiam się kiedy on ma wejść w życie? Gdzieś było napisane, że w kwietniu mają wychodzić booki do Demonów, Warriorów i DE i się zastanawiam, czy 1.2.5 wejdzie równo z nimi czy jakoś wcześniej. Ma ktoś informacje jak to ma mniej więcej wyglądać?
To są 2 zupełnie różne armie. Masz dostęp do cannonów, których woch nie ma. Masz dostęp do najlepszych klepaczy w grze, którzy zjadają wochowych na śniadanie. Poskładaj sobie Keepera na przykład. Używając nurgla masz bardzo wytrzymałe klocki z wardem i regeną, przez które na prawdę ciężko się przebić. Dodatkowo masz dużo lepszy support w postaci fiendów. Woch musi czymś nadrabiać. I nadrabia lepszym pancerzem i większym damage outputem piechoty. Nie jest tak czarno-biało jak ci się wydaje.Tirit pisze:Wracajac do tematu mojej wypowiedzi, chodzi mi o to, ze demony aby miec 15% corow to musza byc monoteistyczne, woch ma to wbudowane....
Aspekt slaa dla.wochu: przerzut nieudanej szarzy (uwazam za zajebiste), a doch +Ap....
Aspekt nurgla dla wochu: -1 to hit, a doch poisony
Aspekt tzee dla wochu: kazdy mag +1 to cast, dla doch tylko Loc
Aspekt khorna dla wochu: +1to hit, dla doch +1S w 1turze.....
Jak tak wyglada sprawiedliwosc to chaos chyba bardziej kocha mortali niz swoje demony...
To ze woch ma lzej na etapie juz rozpiski to zadna nowosc...
Konfrontacji nie unikam, a Ciebie. Gra z Toba to zadna przyjemnosc bo spinasz sie i probujesz na malych turniejach udawac.jaki jestes op. Na masterach pokaz sie w topce...
Zdaje sobie sprawe ze doch to nie woch ale takich przykladow nierownosci jest jeszcze masa...najjaskrawszym jest chyba DP....
Konfrontacji nie unikam, a Ciebie. Gra z Toba to zadna przyjemnosc bo spinasz sie i probujesz na malych turniejach udawac.jaki jestes op. Na masterach pokaz sie w topce...
Zdaje sobie sprawe ze doch to nie woch ale takich przykladow nierownosci jest jeszcze masa...najjaskrawszym jest chyba DP....
Akurat trochę mniejszy format jako standard mi pasuje - większa szansa, że ludzie będą kończyć bitwy na czas (i to 6 tur).
Wieksze formaty to na funowe granie domówkowe np.
Wieksze formaty to na funowe granie domówkowe np.
Chcesz grać mono bogiem i mieć uniwersalną armię? HEHETirit pisze:Jesli 1 item na guo ma zalatwic sprawe to gg...jawor pisze:Zawsze masz Dissolving Touch za jedyne 60pkt :> fajny na takiego GUO, który ma dużą podstawkę. Szkoda, że bazowo jest okrutnie drogi :<
Dla mnie to slabe bo jak trafiasz takie ASv1+ to bestie czy plagi odbijaja sie na 2+....guo nie zabije calej armii.
Liczylem na duze zmiany a tak tylko utrudnienia i znow 1 sluszna rozpa...
No i ofc z chaosu znow faworyzowane jest woch...dlaczego tam nie ma monoteistycznosci na 15% corow? Dlaczego maja lepsze atrybuty? I tak ciagle od 8ed. Naprawde gracze. Wochu musza miec bonus aby wygrywac?
Każdy mark czymś się charakteryzuje, nurgle wytrzymałością a nie siłą.
Teraz dopiero będą rozgrywane turnieje na 4500pt i testy pokażą. (Wstępnie jestem optymistyczny względem tego formatu - daje większe szanse na wykonanie 6 tur, a nadal daje wiele opcji)thorash pisze:tak z ciekawości bo w tym roku nigdzie nie udało mi sie wyjechać z mojej prerii
przewidujecie ile czasu powinno trwać to 4500pts ?
Dobre info dla tych, co nie lubią armii strzelającej po drugiej stronie - Imperium takiego nie uświadczycie na dzień dzisiejszy.
Poniższe opcje to maksimum jakie można wyciągnąć:
2x inżynier + 2x machina
1x inżynier + 1x machnia + 1x czołg
1x inżynier + 3x machnia
Opcji w stylu 2-3 inżynierów + 3 maszyny nie uświadczycie.
Drogą eliminacji, czołg (do którego zdążyłem się przekonać), nie pojawi się na stole.
Poniższe opcje to maksimum jakie można wyciągnąć:
2x inżynier + 2x machina
1x inżynier + 1x machnia + 1x czołg
1x inżynier + 3x machnia
Opcji w stylu 2-3 inżynierów + 3 maszyny nie uświadczycie.
Drogą eliminacji, czołg (do którego zdążyłem się przekonać), nie pojawi się na stole.
- Dancaarkiiel
- Falubaz
Może się pojawi, a może nie. Zobaczymy za kilka dni, tygodni. :^)
- Barbarossa
- Mniejsze zło
- Nowe 4500 znacznie szybciej się gra niż stare 2500. W sumie tylko ze 3 mniej unity na stole, ale ilość kombinacji i kmin spada znacznie bardziej. Może też pomagają nowe zasady, ostrzał z artylerii jest szybszy, nie rzuca się na swifty, nie zwija skirmisherów... drobiazgi, ale przyśpieszają.
- Są plany na 1.25 w grudniu, ale nie jest to przesądzone. Trochę zależy od tego, jak wielkie babole wyjdą w najbliższym czasie
- Są plany na 1.25 w grudniu, ale nie jest to przesądzone. Trochę zależy od tego, jak wielkie babole wyjdą w najbliższym czasie