Abdominacja, chyba nie może rozdzielać impactów?? Więc wszystko idzie w smoka. Poza tym chyba częstsze złożenie ze Star Lance (siła 7 w szarży) lub na abdominacje Foe Bane (wounduje na 2+ z S4)Hobbit pisze:Dodatkowo w szarży 0.972 rany w smoka i 0.146 rany w princa podczas szarży.
Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Moderator: Hoax
Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
jest to w jakimś faqu, uściśleniu czy w RB?
Bo powiem szczerze też zawsze myślalem że się imakty rozlosowuje![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
Bo powiem szczerze też zawsze myślalem że się imakty rozlosowuje
![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Mea culpa. Zaraz będę poprawiał.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Dlaczego wyjątek czy dlaczego wszystkie impakty w mounta?
Sprawdziłem, bo chciałem wkleić cytata, ale Aldean mnie uprzedził. Jest jak pisze - str. 63 angielskiego "dużego" RB, impact hits.
Sam byłem zdziwiony, ale akurat Aldean należy w moim małym rankingu do userów wiarygodnych, więc nie polemikowałem.![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Sprawdziłem, bo chciałem wkleić cytata, ale Aldean mnie uprzedził. Jest jak pisze - str. 63 angielskiego "dużego" RB, impact hits.
Sam byłem zdziwiony, ale akurat Aldean należy w moim małym rankingu do userów wiarygodnych, więc nie polemikowałem.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
odpowiednio rb i ab do liziGrolshek pisze:A to dlaczego ?Aldean pisze:wszystkie impacty idą w mounta.KrzysiekW pisze:Dlaczego wszystkie impacty w smoka? Mnie się zawsze wydawało, że w takich razach losujesz "góra - dół"...
wyjątek to stegadon w lizakach.
pozdrawiam
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Czy aby na pewno trzeba mieć jaja ze stali na wystawianie maga w ruinkach? Z tego, co pamiętam, to ruinki daja nam -2 do strzelania, jak hard cover. Samotny mag jest skirmishem, co daje kolejny kolejny -1. A teraz patrzymy na ratlinga:Cosmo pisze: Co do Ratlinga to nie zgadzam sie z jego calkowita bezuzytecznoscia. Faktem jest ze jego efektywnosc nieporownywanie spadla - tak jak pisal podajze Matis. Ale daje jedna wazna rzecz w tej chwili: 18" feara dla fastow na flance. Zreszta szczerze mowiac to przeciwnik i tak musialby miec jaja jak berety zeby wystawic maga w ruinach.. Mimo wszystko Ratling ma spore szanse go sciagnac. No ale biegacz VC bedzie go juz mial w dupie faktycznie
Ratling wbija siedem strzałów z dwóch kostek. Trafia tak skitranego maga na SIÓDEMKACH. Zakładamy, że mag jest słaby, ma T 3 i żadnej innej ochrony. Oznacza to, ze ratling statystycznie wbija mu, po woundowaniu, 0.39 rany - to naprawdę takie zagrożenie? Nawet jeśli skaven będzie miał jaja z gromrilu i pokula czterema kostkami i wyrzuci 14 strzałów, to statystycznie wbija mu 0.77 rany. Eeek?
Nie muszę mówić, że stary ratling zmiatał takiego maga prawdopodobnie na jednej, maks dwóch kościach...
podobno grasz lizakami:PGrolshek pisze:Wiadomo że impakty idą w wielowoundowego wierzchowca zawsze w dół... Dlaczego w stedzia nie ?
army book do lizakow. opis stegadona.
KrzysiekW pisze:Dlaczego wyjątek czy dlaczego wszystkie impakty w mounta?
Sam byłem zdziwiony, ale akurat Aldean należy w moim małym rankingu do userów wiarygodnych, więc nie polemikowałem.
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
pozdrawiam
po pierwsze: "except the first" po drugie: "if the unit carrying the banner can march, they can do soat triple speed"
nie ma nic o szarży, pierwsza tura wyłączona i działa tylko podczas marszu.
Dlatego napisałem: Przeczytaj dokładnie
nie ma nic o szarży, pierwsza tura wyłączona i działa tylko podczas marszu.
Dlatego napisałem: Przeczytaj dokładnie
byłoby za kolorowo jak na baner za 10punktówten banner co potraja ruch to np : Odział ma 5mv 5*3=15 a w szarży, marszu 30' czyli szarża a w pierwszej turze?
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
wyobrażam sobie oddział moków z furmanką szarżujący pierwszej turze[ZŁO]
Ostatnio zmieniony 2 gru 2009, o 19:23 przez Marcins, łącznie zmieniany 1 raz.