Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Skaven

Moderator: Hoax

Zablokowany
Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Post autor: Ukalez »

Hobbit pisze:Dodatkowo w szarży 0.972 rany w smoka i 0.146 rany w princa podczas szarży.
Abdominacja, chyba nie może rozdzielać impactów?? Więc wszystko idzie w smoka. Poza tym chyba częstsze złożenie ze Star Lance (siła 7 w szarży) lub na abdominacje Foe Bane (wounduje na 2+ z S4)
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Dlaczego wszystkie impacty w smoka? Mnie się zawsze wydawało, że w takich razach losujesz "góra - dół"...

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

KrzysiekW pisze:Dlaczego wszystkie impacty w smoka? Mnie się zawsze wydawało, że w takich razach losujesz "góra - dół"...
wszystkie impacty idą w mounta.
wyjątek to stegadon w lizakach.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Whoa, to źle mi się wydawało.
No tak, w demonach impakty są śladowe, u szczurów też dotychczas nie występowały, a mountów też się nie uświadczalo. Dzięki za naprostowanie. :)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

jest to w jakimś faqu, uściśleniu czy w RB?
Bo powiem szczerze też zawsze myślalem że się imakty rozlosowuje :|
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Arbiter Elegancji pisze:jest to w jakimś faqu, uściśleniu czy w RB?
Bo powiem szczerze też zawsze myślalem że się imakty rozlosowuje :|
duzy angielski rb. strona 63. impact hits.
edit. rozdzial chariots(zeby latwiej bylo znalezc w malym rb)

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Mea culpa. Zaraz będę poprawiał.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Aldean pisze:
KrzysiekW pisze:Dlaczego wszystkie impacty w smoka? Mnie się zawsze wydawało, że w takich razach losujesz "góra - dół"...

pozdrawiam
A to dlaczego ?

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Dlaczego wyjątek czy dlaczego wszystkie impakty w mounta?

Sprawdziłem, bo chciałem wkleić cytata, ale Aldean mnie uprzedził. Jest jak pisze - str. 63 angielskiego "dużego" RB, impact hits.
Sam byłem zdziwiony, ale akurat Aldean należy w moim małym rankingu do userów wiarygodnych, więc nie polemikowałem. :)

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Wiadomo że impakty idą w wielowoundowego wierzchowca zawsze w dół... Dlaczego w stedzia nie ?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Grolshek pisze:
Aldean pisze:

pozdrawiam
A to dlaczego ?
odpowiednio rb i ab do lizi ;)

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Cosmo pisze: Co do Ratlinga to nie zgadzam sie z jego calkowita bezuzytecznoscia. Faktem jest ze jego efektywnosc nieporownywanie spadla - tak jak pisal podajze Matis. Ale daje jedna wazna rzecz w tej chwili: 18" feara dla fastow na flance. Zreszta szczerze mowiac to przeciwnik i tak musialby miec jaja jak berety zeby wystawic maga w ruinach.. Mimo wszystko Ratling ma spore szanse go sciagnac. No ale biegacz VC bedzie go juz mial w dupie faktycznie :(
Czy aby na pewno trzeba mieć jaja ze stali na wystawianie maga w ruinkach? Z tego, co pamiętam, to ruinki daja nam -2 do strzelania, jak hard cover. Samotny mag jest skirmishem, co daje kolejny kolejny -1. A teraz patrzymy na ratlinga:

Ratling wbija siedem strzałów z dwóch kostek. Trafia tak skitranego maga na SIÓDEMKACH. Zakładamy, że mag jest słaby, ma T 3 i żadnej innej ochrony. Oznacza to, ze ratling statystycznie wbija mu, po woundowaniu, 0.39 rany - to naprawdę takie zagrożenie? Nawet jeśli skaven będzie miał jaja z gromrilu i pokula czterema kostkami i wyrzuci 14 strzałów, to statystycznie wbija mu 0.77 rany. Eeek?

Nie muszę mówić, że stary ratling zmiatał takiego maga prawdopodobnie na jednej, maks dwóch kościach...

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Grolshek pisze:Wiadomo że impakty idą w wielowoundowego wierzchowca zawsze w dół... Dlaczego w stedzia nie ?
podobno grasz lizakami:P
army book do lizakow. opis stegadona.
KrzysiekW pisze:Dlaczego wyjątek czy dlaczego wszystkie impakty w mounta?
Sam byłem zdziwiony, ale akurat Aldean należy w moim małym rankingu do userów wiarygodnych, więc nie polemikowałem. :)
:oops:
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

ten banner co potraja ruch to np : Odział ma 5mv 5*3=15 a w szarży, marszu 30' czyli szarża a w pierwszej turze?

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

czytaj dokladnie. Bonus przy marszu dotyczy nie Movement x2, ale x3 i dopiero PO 1 turze

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Pisze trzykrotnie!! i od 2 tury można szarżować i zjechał prawie każdy odział z kadzidełkiem

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

po pierwsze: "except the first" po drugie: "if the unit carrying the banner can march, they can do soat triple speed"

nie ma nic o szarży, pierwsza tura wyłączona i działa tylko podczas marszu.

Dlatego napisałem: Przeczytaj dokładnie

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

ten banner co potraja ruch to np : Odział ma 5mv 5*3=15 a w szarży, marszu 30' czyli szarża a w pierwszej turze?
byłoby za kolorowo jak na baner za 10punktów :P
wyobrażam sobie oddział moków z furmanką szarżujący pierwszej turze[ZŁO]
Ostatnio zmieniony 2 gru 2009, o 19:23 przez Marcins, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

szarża w pierwszej turze nawet furmanką byłaby dość ryzykowna...

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

ok maż racje a wystawienie assasina z gwiazdkami , kadziło w monka(40) i banerem tym za +3d pkt(za ranki) lub tym za 10pkt mają sens ??

Zablokowany