Rozpiski Imperialne

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Re: Rozpiski Imperialne

Post autor: mati.pl »

już mi się nie chce z każdym tematem polemizować, ale jest tak jak napisał morgan. poza tym dziękuję parę rzeczy poprawiłem sobie i zaraz zbadam na krasiach :)
Obrazek

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

ok, to napisz mi jakie jednostki nie giną wcale, są takie ? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

:|

Facepalm...

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

ot takie głupie gadki, trzeba rozluźnić pośladki, w końcu to zabawa i te całe wężyki jakoś mnie nie rajcują. wolę się dobrze pobawić przy dobrym piwku i nie ciśnieniować się, niż mocno się spinać na turnieju i dostawać od tego pryszczy. za stary jestem na to, dawno temu skończyłem 20 i teraz mam większe problemy niż słabe wyniki ;)
ale dzięki, że tak mi pomogliście, gl hf ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

Wow...dawno skonczyłem 20;) przypomnij mi zatem , skoro nie zalezy Ci na jakości rozpiski to po co ją tu zamieszczasz?

Pabis
Mudżahedin

Post autor: Pabis »

Ehm , popieram Rzymka , po co umieszczasz rozpiskę skoro nie jesteś przygotowany na krytykę? pozatym skoro tak podchodzisz do zagadnienia to mógłbyś równie dobrze losowe odziały wrzucić do rozpiski i też dobrze się bawić...

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

nie, nie oto chodzi, właśnie mi chodzi o krytykę, ale tylko czasami jak czytam te PG gadki, to mi słabo i traktuję te rozpy bardziej 4fun :) ot i tyle, o chodzi o zabawę, aj ? pozdrawiam i miłego łyk-enda :)
ps. a te 20 latek, to tak mi wyszło, jak na turniejach widzę ściśnieniowanych pro-graczy, to tak właśnie na oko średnia mi wychodzi ;)
pa
Obrazek

Awatar użytkownika
felek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: felek »

Mam pytanie czy war altar daje tez ward sava dla kolesia na nim ?

Awatar użytkownika
felek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: felek »

tzn bardziej chodzi mi czy jak jest chalange to czy to dziala na niego tez ten ward z altara ? I jeszcze jedno jak altar wbija sie w kloc przykladowo z bohaterem i jego na chalange wyzywa impakty z altara ida zgodnie z zasadami w oddzial a nie w kolesia to czy oddzial moze w takim razie uderzyc po rydwanie ?

Awatar użytkownika
olo1
Mudżahedin

Post autor: olo1 »

ward działa na lektora póki żyje waraltar.
impacty są rozpatrywane przed rzuceniem pojedynku ,więc impacty idą w oddział.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Nietypowy pomysł na 2250 a jednak coś może ugrać:
Generał do likwidacji fastów, magów, dział, maszyn, 10 strzelców, na boki tyły. Ale trzeba go chować.
3x magów prosta sprawa pociski i ochrona generał, w pierwszej turze jak dobrze pójdzie to niszczę uszczelką silny czar i potem na 2 scroll 'ach i 5 kostkach daje rady.
3x strzelanie podstawa do taktyki
2x cannon do wielkoludów i hellblaster do zabawy :lol2:
tank na straszenie i trzecie działo
Outriders na górkę i całe grę strzelać
5 orderów do flanki i 6 z warszmata do flanki albo do torowania drogi dla generała
klocek piechoty do ochrony maszynek i do trzymania magów blisko generała i blisko walki.
Tyle jak na razie daje rady.

1 General of the Empire @ 392 Pts
General; Full Plate Armor; Griffon
Sword of Power [40]
Enchanted Shield [15]
Holy Relic [45]

1 Griffon @ [200] Pts

1 Battle Wizard @ 150 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Battle Wizard @ 130 Pts
Magic Level 2
Rod of Power [30]

1 Battle Wizard @ 145 Pts
Magic Level 2
Seal of Destruction [45]

10 Crossbowmen @ 80 Pts

10 Handgunners @ 80 Pts

10 Crossbowmen @ 80 Pts

5 Knightly Orders @ 115 Pts

1 Great Cannon @ 100 Pts

1 Great Cannon @ 100 Pts

1 Helblaster Volley Gun @ 110 Pts

1 Steam Tank @ 300 Pts

5 Outriders @ 105 Pts

6 Knights of the Inner Circle @ 205 Pts
Standard; Musician; Warhorse
War Banner [25]

22 Swordsmen @ 157 Pts
Standard; Musician, Duellist

Casting Pool: 8

Dispel Pool: 5

Models in Army: 86

Total Army Cost: 2249
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Post autor: Embir »

W ekwipunku elektora zamieniłbym SoP na Sword of Fate. Dzięki temu przeciwnik z dużym demonem, smokiem, enginem będzie miał o wiele cięższe zadanie żeby się ukryć.
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Dobry pomysł ..co nie zmienia faktu że nasz gryf jest lekko słaby byle ciura z łuku porani go srogo...
Ja widzę inny problem jeśli generałło uda sie do boju trzon armii wraz z 3 magami pozostaje na liderce 7 a to strasznie źle....3 magów wszystkich w piechocie nie ukryjesz a dając ich do strzelców prowokujesz wroga do ataku na taki łakomy kąsek....Rozpa ciekawa aczkolwiek nie rewelacyjnie przełomowa... Zdjąłbym maga 1x i dał bsb koń fpa, barding i empire banner
197pkt które ratuje dupę imperialiście..całość skupimy w 12" od klocuszka w którym ten pan popasuje rumaka...
Niemniej jednak życzę powodzenia w bojach tą rozpiską ..pokazujmy gryfa bo ludzie zapomną jak on wygląda :shock:
Obrazek

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Ja tam gryfem się odbiłem od 10 ghuli i w ogóle nic nie robił na całym turnieju :x . Ja na lordzie biore Duzego maga, sprawdza się :D. Rozpiska ciekawa, jednak samobójcze szarże fastów na oddział z magami pewnie bedą widziane w twojej rozpisce.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

ja biorę altara i 2 tanki;p ale co do SoF to nigdy nie pozwoli ci się wbić w to co wybrałeś a taki ciec wydaje sie niespecjalny co czyni go bardziej przezywalnym
ten klocek piechoty jest raczej do chowania się za górka lasem i blokowania ruchów a nie do walki;p. Taktyka jest sciagniecei przeciwnika w swoje ćwiartki z wcześniejszym przerzedzeniem go. potem walcy ta resztak w postaci orderów i piechoty, a gryf wczesniej ma zdiąć jego taktyczne rzeczy sam może zginąć albo stracic bestie to potem w lesie ukryje sie na całą grę. mam już 5 bitem z ta rozpą i kazda do przodu. jeszcze musze tym zagrać z demonami. A co do VC to idealny jest ten gryf do zabicia samotnych vampirów, wilków itp
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Pabis
Mudżahedin

Post autor: Pabis »

Eee no nic dziwnego że masz do przodu wersją imperium 2 x tank + altar , skoro jest to jeden z większych samograjów i jedyne słuszna opcja empire :P

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Pabis pisze:Eee no nic dziwnego że masz do przodu wersją imperium 2 x tank + altar , skoro jest to jeden z większych samograjów i jedyne słuszna opcja empire :P
yoyo ziomek przeczytaj wątek :wink:

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

To może wrzucę swoją rozpiskę (robiona pod BP) ;). Za wiele nie przymierzam się zmienić w tym co zaprezentuję, jednak może coś jeszcze zasugerujecie do poprawki, a i uprzedzam nie mam ochoty grać na... (dokończ).

1 Wizard Lord @ 310 Pts
General; Magic Level 4; Warhorse
The Orb of Thunder [30]
Power Stone [20]
Staff of Sorcery [35]

1 Warrior Priest of Sigmar @ 158 Pts
Barding; Prayers of Sigmar; Heavy Armour; Warhorse
Sword of Might [15]
Enchanted Shield [15]
Ring of Volans [20]

1 Battle Wizard @ 135 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Wizard's Staff [10]

1 Battle Wizard @ 150 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Luckstone [25]

5 Pistoliers @ 97 Pts
Brace of Pistols; Light Armour; Musician; Warhorse

5 Pistoliers @ 97 Pts
Brace of Pistols; Light Armour; Musician; Warhorse

10 Crossbowmen @ 130 Pts
Crossbow; Musician; Marksman

5 Detachment - Archer @ [40] Pts
Normal Bow

14 Handgunners @ 122 Pts
Empire Handgun; Musician; Marksman

6 Knightly Orders @ 192 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Standard; Musician; Warhorse
Banner of Valour [30]

5 Knightly Orders @ 123 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Musician; Warhorse

5 Knightly Orders @ 123 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Musician; Warhorse

1 Great Cannon @ 100 Pts

1 Great Cannon @ 100 Pts

1 Helblaster Volley Gun @ 110 Pts

1 Steam Tank @ 300 Pts
Building Steam Points (Tank); Main Cannon (Tank); Steam Gun (Tank)

Casting Pool: 10

Dispel Pool: 7

Models in Army: 72

Total Army Cost: 2247

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Typowa rozpa zastanawia mnie tylko :
W jakim celu występują w kusznikach i handgunnerach marksmani??
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

zgadzam się, w miejsce marksmanów możesz dać championa do tej 6-tki kawy lub wsadzić jednego maga na chabetę, co by troszkę szybszy był. jeszcze jedna zmiana jaką bym zasugerował to z kuszników zrobić 14-tkę a handgunny zmniejszyć do 10-ciu

Zablokowany