Początkujący generał
Moderator: Hoax
Re: Początkujący generał
Ratogry i drużyny wsparcia mam z Iob więc je wykorzystuję.
Teraz nastawiam się bardziej na grę towarzyską ,ale chcę nie wydawać kasy na coś co mi się ewentualnie na turnieju nie przyda.W armii zależy mi najbardziej na klimacie i upatruje swój klan w klimatach Skyrre.
Dlaczego katapulta to zły wybór ,myślałem ,iż jest całkiem ok duże pole rażenia łatwiej o udany strzał tylko obrażenia małe dlatego myślałem,że WLC nawalam w mocne odziały a Szponem np w łuczników.
Teraz nastawiam się bardziej na grę towarzyską ,ale chcę nie wydawać kasy na coś co mi się ewentualnie na turnieju nie przyda.W armii zależy mi najbardziej na klimacie i upatruje swój klan w klimatach Skyrre.
Dlaczego katapulta to zły wybór ,myślałem ,iż jest całkiem ok duże pole rażenia łatwiej o udany strzał tylko obrażenia małe dlatego myślałem,że WLC nawalam w mocne odziały a Szponem np w łuczników.
katapulta ma dwie wady - mało celow po drugiej stronie i duzo celów po Twojej jak rzuci misfire...
Poza tym jest niefluffowa - to nie Skryre
Chcesz miec skryre to polecam fluffowo podejsć do sprawy - latary, rat ogry pokowertowac w jakies mechanozordy i dodac do filerów, koniecznie doomwheelek, elektryków stadko - docelowo 3 zrob jako herosoów, ale mozesz ich uzywac jako czampionów do clanratów i sztormverminów... każdy champion slavóv moze tez miec pistolecik np...
Weapon teamy - warpfirey, mortary - musza byc, z IoB modele ladne, ale ja wole 4edycyjne throwerki
6 jezzaili zawsze ladnie wygląda
opcja rozpiski na full skryre tez moze nawet ciekawie grac - 2 WLC kółko, 3x2 elektrycy, seerek z jakims smerfnym warlordem na - a jakze! - mechanicznej lektyce...
No dobra, troszke poplynałem z kliamtem
ale WLC sobie kup 
Poza tym jest niefluffowa - to nie Skryre

Chcesz miec skryre to polecam fluffowo podejsć do sprawy - latary, rat ogry pokowertowac w jakies mechanozordy i dodac do filerów, koniecznie doomwheelek, elektryków stadko - docelowo 3 zrob jako herosoów, ale mozesz ich uzywac jako czampionów do clanratów i sztormverminów... każdy champion slavóv moze tez miec pistolecik np...
Weapon teamy - warpfirey, mortary - musza byc, z IoB modele ladne, ale ja wole 4edycyjne throwerki

6 jezzaili zawsze ladnie wygląda
opcja rozpiski na full skryre tez moze nawet ciekawie grac - 2 WLC kółko, 3x2 elektrycy, seerek z jakims smerfnym warlordem na - a jakze! - mechanicznej lektyce...
No dobra, troszke poplynałem z kliamtem

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
To ocenicie jeszcze moją rozpiskę na 1200 ,bo chyba pojadę na turniej w Pruszkowie dla początkujących
Wódz z kąsającym ostrzem-50 pkt.
Spacz-inżynier lvl 2 z spacz-pistoletem-121
20 klanbraci z tarczami+muzyk,chorąży -96
20 klanbraci z włóczniami i tarczami+muzyk,chorąży-108
40 klanbraci z włóczniam,tarczami+muzyk,chorąży-216
46 slejwów+muzyk-94
38 slejwów z włóczniami+muzyk -97
20 monków +muzyk,chorąży i sztandar burzy-205
miotacz spacz ognia-70
moździerz -65
WLC-
=1199 pkt.
Wywaliłem 20 clanratów z tarczmi i 2 ratogry z poganiaczem
Wódz z kąsającym ostrzem-50 pkt.
Spacz-inżynier lvl 2 z spacz-pistoletem-121
20 klanbraci z tarczami+muzyk,chorąży -96
20 klanbraci z włóczniami i tarczami+muzyk,chorąży-108
40 klanbraci z włóczniam,tarczami+muzyk,chorąży-216
46 slejwów+muzyk-94
38 slejwów z włóczniami+muzyk -97
20 monków +muzyk,chorąży i sztandar burzy-205
miotacz spacz ognia-70
moździerz -65
WLC-
=1199 pkt.
Wywaliłem 20 clanratów z tarczmi i 2 ratogry z poganiaczem
spacz pistolet daj wodzowi, a inzyneirowu moze zwoj rozproszenia ?
Poza tym bardzo fajna rozpiska
Poza tym bardzo fajna rozpiska

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
tarcze opłaca się najbardziej dawać przy broni ręcznej - masz wtedy save 6+ i ward 6+ w CC, przy czym najwazniejszy jest ward, bo armor save najczęściej będzie zniesiony przez dużą siłę. Polecam albo zamienić włócznie na broń ręczną, albo oszczędzić pkty na tarczach i ich nie dawać.
pistolety w ogóle nie działają - zrobisz z niego strzał pewnie z raz w reakcji na szarżę (ma tylko zasięg 10" )
pistolety w ogóle nie działają - zrobisz z niego strzał pewnie z raz w reakcji na szarżę (ma tylko zasięg 10" )
Zapraszamy do lektury RB. Bez niej i tak nie da się grać.
Steadfast pozwala zdawać Ld nie zmodyfikowaną wynikami przegranej walki jeśli masz więcej szeregów niż przeciwnik.
BSB to Battle Standard Bearer czyli sztandar armijny.
Steadfast pozwala zdawać Ld nie zmodyfikowaną wynikami przegranej walki jeśli masz więcej szeregów niż przeciwnik.
BSB to Battle Standard Bearer czyli sztandar armijny.
Life's a game with save and load features disabled.
Zostaw je - robia kliamt, sa zabawne, a jak raz siada to masz sporo radochy
zawsze niepanikujaca odginaczka z nich jest

ze sztormówka, FCG i banda komandosów ninja w miare mozliwosci i potrzeb
ale ich tarcze do clanratow ze starych edycji bardzo spoko