Kolejny zestaw zapytanek

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

When 2 or more friednyl units are charging [...] they are moved in simultaeously and must try to bring as many models into the fight as possible.

Wynika z tego jasno
szarże naraz
dostawiasz jak największą ilość możliwych
jeżeli nie wszyscy mogą to dostawiasz maksymalną ilość, starając się do tego zrobić to po równo..
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Crimsoner
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Crimsoner »

bigpasiak pisze:no to straszne...
dwa orty machnalem i juz po mnie...
jeszczze z czyms mnie poprawisz?
poczytaj tez o zwyklych szarzach i reszte podrecznika i wtedy pogadamy. na pewno jest tam gdzies o maxymalizacji walczacych. nie mam booka przy sobie i widze ze nie chce sie Tobie szukac a tylko upierac sie przy jednym czy dwu zdaniach.
dwa orty w wyrazeniu, ktore ma... 6 liter - to chyba sporo!

Tak, poprawie. Pewnie, ze znam te zasade - "bring as many models as possible", i to nie jest kwestia tego, czy mi sie chce, czy nie chce szukac w rulebooku - to sa po prostu podstawy podstaw i dlatego nie musze tego szukac. Gdybym nie znal podrecznika, nie udzielalbym sie na tym forum.

Ale ta maksymalizacja przy ktorej to TY sie tak upierasz dotyczy nieco innej kwestii - chodzi o to, ze nie mozna sobie zaszarzowac oddzialem a (6x2) na oddzial b (5x4) dostawiajac sie do niego np. tylko dwoma modelami - trzeba dostawic jak najwiecej modeli sie da (przeciez to wszystko wiesz, wiec nie bede kontynuowal); a sprawa dwoch oddzialow szarzujacych na jeden jest troche inna - ciagle staramy sie przystawic jak najwiecej modeli, starajac sie rownoczesnie dostawic po rowno z obydwu oddzialow (co zreszta jest bardziej realistyczne i logiczne) - dokladnie tak jak mowilem wczesniej.

Peace.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

hmmm...
przeciez to co mowi trikk to wlasnie maxymalizacja jest...
wyraznie jest napisane ze musisz sprobowac wprowadzic jak najwiecej modeli sie da... to chyba maxymalizacja strona walczacych nie?[ i zaznaczam ze nie chodzi tylko o atakujacego w przypadku trikk'a ale o calosc walczacych...]

a maxymalizacja to maxymalizacja i nie wazne w jakim przypaku jest. jakkolwiek szarzujesz masz obowiazek wprowadzc jak najwiecej modeli do walki [ po obu stronach.]

ps. nie dla dyslektyka i kogos kto sie spieszy... :P
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Crimsoner
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Crimsoner »

Dla mnie rowna ilosc modeli szarzujacych bierze gore nad zasada maksymalizacji - taka jest moja interpretacja, ale i tak was lubie chlopaki :D

Pozdro.

ODPOWIEDZ