Początkujący.... (Pytania/Pomoc)
Ponawiam pytanie:
Te armie z "bitwy o czaszkę" są mniej wiecej na ile punktów?
Chciałbym się zorientować ile figurek to ile punktów (tak w przybliżeniu oczywiście).
Pozdro
@Armioskop
Co do armioskopu to ja wole sobie sam wybrać figurki, które mi się podobają niż stosować się do tego co mi komputer wskazał
Te armie z "bitwy o czaszkę" są mniej wiecej na ile punktów?
Chciałbym się zorientować ile figurek to ile punktów (tak w przybliżeniu oczywiście).
Pozdro
@Armioskop
Co do armioskopu to ja wole sobie sam wybrać figurki, które mi się podobają niż stosować się do tego co mi komputer wskazał
- Jurko Szalona Głowa
- Warzywo
Z armioskopu wyszła mi Bretonnia a moje HE na piątym miejscu...
Co do wyboru armii:ja patrzyłem tylko na modele, i tylko to się dla mnie liczyło (i dodam że styl gry u HE bardzo mi się podoba-strzelanie,magia a kiedy wróg jest wystarczająco blisko to szarża Silverami!i nie tylko...)
Co do wyboru armii:ja patrzyłem tylko na modele, i tylko to się dla mnie liczyło (i dodam że styl gry u HE bardzo mi się podoba-strzelanie,magia a kiedy wróg jest wystarczająco blisko to szarża Silverami!i nie tylko...)
Assaselo mylisz się, imperium ma możliwość wystawiania łuczników, są fajni bo skirmiszują, a mają też scautów z długimi łukami, poza tym bohaterowie(captain, emp. general) mogą brać łuki, jest tez dragon bow z s6;)
Ja do WFB sie zbieralem ok.2 lat i podobaly mi sie dark elfy pozniej zapomnialem o tej grze(na serio)i spodobaly mi sie jaszczury no i tak zostalo.
PS. Jesli chodzi o ten armioskop to zawsze mi darki wychodza a lizaki na drugim miejscu, wiec cos tu jest nie tak bo mojej armii bym za zadne skarby nie zmienil .Ale jesli komus 100% wychodzi to juz jest wszystko jasne.
Pozdr!!
PS. Jesli chodzi o ten armioskop to zawsze mi darki wychodza a lizaki na drugim miejscu, wiec cos tu jest nie tak bo mojej armii bym za zadne skarby nie zmienil .Ale jesli komus 100% wychodzi to juz jest wszystko jasne.
Pozdr!!
Ale śmiesznie jak nawet nie wiedziałem co to WFB chciałem Dark Elfy, zaczałem je zbierać i miałem 81% na nie w armioscopie chyba sie nie pomyliłem
jak juz sie zacznie zbierac, to armia zmienia czlowieka
-
- Pseudoklimaciarz
ja bym chciał zbierać armię O&G / Imperim / h.Elf które wybrac? jakie sa plusy armi a jakie minusy ? i co sie bardziej oplaca waszym zdaniam wziać?
pozdro
pozdro
Wszystkie armie sa bardzo fajne ja bym sie kierowal klimatem i figurkami. Z tych, ktore przedstawiasz to mi najbardziej sie podoba HE, ale moja opinia nie ma tu duzo do rzeczy. Pograj na proxach troche kazda z nich i wybierz najfajniejszą dla siebie.
Czyli O&G
A tak serio to jak mówią wszyscy klimat figsów&styl gry to najwarzniejsze żeczy
dopiero później możesz patrzeć na trudność malowania i siłę armii
a co do plusów i minusów:
O&G:
- nieprzewidywalność
+ uniwersalność
Imperium:
+Cannony:P
-hmm...bo ja wiem..nieznam się na imperium:P
HE:
+mocna magia
+niezła kawaleria
A tak serio to jak mówią wszyscy klimat figsów&styl gry to najwarzniejsze żeczy
dopiero później możesz patrzeć na trudność malowania i siłę armii
a co do plusów i minusów:
O&G:
- nieprzewidywalność
+ uniwersalność
Imperium:
+Cannony:P
-hmm...bo ja wiem..nieznam się na imperium:P
HE:
+mocna magia
+niezła kawaleria
O&G( -> moze byc ofens i defens):
+ nieprzewidywalnosc, duza liczba roznorodnych jednostek
- idziemy na ilosc nie na jakosc
Imperium( -> zazwyczaj defens):
+ roznorodnosc, fajna altyleria
- mocne rozpiski to nudne schematy
HE( -> najczesciej defens, zadko ofens):
+ fajna magia i kawaleria
- armie malo liczebne, wzglednie kiepska piechota\
to tak ogolnie i IMO, ja i tak bym patrzyl na to ktore figurki sie najbardziej podobaja
+ nieprzewidywalnosc, duza liczba roznorodnych jednostek
- idziemy na ilosc nie na jakosc
Imperium( -> zazwyczaj defens):
+ roznorodnosc, fajna altyleria
- mocne rozpiski to nudne schematy
HE( -> najczesciej defens, zadko ofens):
+ fajna magia i kawaleria
- armie malo liczebne, wzglednie kiepska piechota\
to tak ogolnie i IMO, ja i tak bym patrzyl na to ktore figurki sie najbardziej podobaja
asassello:
piszesz że u O&G wadą jest hordowość a u HE to że jest mało figurek
to są uroki tych dwuch armii i niemożna tego zakwalifikować jako wady i zalety tylko jako poprostu styl armii
to są uroki tych dwuch armii i niemożna tego zakwalifikować jako wady i zalety tylko jako poprostu styl armii
Liczą się tylko czterej bogowie:Khorne,Tzeentch.....Gork i Mork
?? ??LordEmpire pisze:ja bym chciał zbierać armię O&G / Imperim / h.Elf które wybrac? jakie sa plusy armi a jakie minusy ? i co sie bardziej oplaca waszym zdaniam wziać?
pozdro
Przecież pisałeś wcześniej, że grasz Imperium i mówiłeś mi że na 2k grałeś już imperium
A jeśli chodzi o to pytanie to wejdź na armioskop (link w tym temacie), lub wybierz figurki, które Ci się najbardziej podobają.
Ale z armisokopem to rzeczywiście różnie bywa
Mi różne wyniki na armioskopie wychodzą, przeważnie DarkElfy, a zbieram O&G pewnie armia nie zdążyła mnie zmienić, bo zbieram ją od dwóch miesięcy
no wlasnie mi chodzi o te uroki ze.. bo to one moga byc wadami/zaletami.. wg mnie to tak wyglada jak napisalem..Lukiman pisze:asassello:
ja wybralem armie malo liczna i czasem ponosze tego konsekwencje.. ale i tak ja lubie
podobnie gracz O&G widzi slabosc swej armii gdy dochodzi do zdawania testow Ld
- Vilgefortz
- "Nie jestem powergamerem"
Chaos Warriors 39.02%
Dark Elves 37.89%
Daemons 33.68%
Vampire Counts 24.37%
Skaven 21.67%
Chaos Dwarfs 18.16%
Tomb Kings 13.94%
Beastmen 13.14%
Orcs & Goblins 11.02%
Wood Elves 6.68%
Bretonnia - rycerze 6.3%
Bretonnia - pospólstwo 5.94%
Empire 5.44%
Dwarfs 3.71%
Lizardmen 2.61%
High Elves 2.61%
no to wylazlo mi idealnie wrecz nie liczac tego ze na samym dnie powinny byc WE
Dark Elves 37.89%
Daemons 33.68%
Vampire Counts 24.37%
Skaven 21.67%
Chaos Dwarfs 18.16%
Tomb Kings 13.94%
Beastmen 13.14%
Orcs & Goblins 11.02%
Wood Elves 6.68%
Bretonnia - rycerze 6.3%
Bretonnia - pospólstwo 5.94%
Empire 5.44%
Dwarfs 3.71%
Lizardmen 2.61%
High Elves 2.61%
no to wylazlo mi idealnie wrecz nie liczac tego ze na samym dnie powinny byc WE
- Vilgefortz
- "Nie jestem powergamerem"
j.w.Lunn pisze:To co Ci się bardziej podoba...
Nie kieruj się tym, którą armię się "bardziej opłaca" brać.
to musi byc niezla mordega grac armia ktora sie komus absolutnie nie podoba tylko dla tego ze jest wypasiona :d
gdyby ludzie grali tylko tymi ktore sa teoretycznie najlepsze to WH40K bylo by dosyc nudne biorac pod uwage ze wszyscy jechali by necronami :d
-
- Mudżahedin
Akurat to tyranidami na grubych Taki 40kowy odpowiednik bretonii
Empire 49.37%
Dwarfs 47.94%
High Elves 33.68%
Bretonnia - rycerze 33.68%
Wood Elves 21.04%
Chaos Dwarfs 18.7%
Lizardmen 15.68%
Bretonnia - pospólstwo 13.14%
Orcs & Goblins 7.97%
Dark Elves 7.52%
Vampire Counts 5.13%
Tomb Kings 4.98%
Chaos Warriors 4.3%
Beastmen 4.17%
Skaven 4.05%
Daemons 3.3%
Mi tak wyszło, a zbieram(dokładniej będę zbierał)bretonię. Wyszło mi chyba dlatego, że: możliwość walki na dystans - trochę.
Dwarfs 47.94%
High Elves 33.68%
Bretonnia - rycerze 33.68%
Wood Elves 21.04%
Chaos Dwarfs 18.7%
Lizardmen 15.68%
Bretonnia - pospólstwo 13.14%
Orcs & Goblins 7.97%
Dark Elves 7.52%
Vampire Counts 5.13%
Tomb Kings 4.98%
Chaos Warriors 4.3%
Beastmen 4.17%
Skaven 4.05%
Daemons 3.3%
Mi tak wyszło, a zbieram(dokładniej będę zbierał)bretonię. Wyszło mi chyba dlatego, że: możliwość walki na dystans - trochę.