Jako Arecki tylko

armia na 2300 musi byc legalna, wiec nei ma co kombinowac... warriorzy musza bycGrichalk pisze:W rozpisce na 3000 daję oddział longbeards i wojowników, którzy mi to umożliwiają. Czy na 2300 , też muszę wystawić wojowników by móc wystawić longbeards , czy mogę ich wystawić, mając wojowników w rezerwie? Podobne zasady są też w innych armiach, więc dobrze byłoby to uściślić.
Tommy pisze:Zgłoszenia:
Proszę wysyłać na mail wfb.paradox@gmail.com
czreq pisze:Ad. rozpisek - JaceK, zobaczymy jak to bęzie wyglądało na turnieju. Nawet jak układanie rozpisek będzie trwało 10 minut to będzie to do przełknięcia. Ale szczerze mówiąc myślę, że gracz który trochę przemyśli swoją rozpe przed turniejem będzie w stanie uwinąć się błyskawicznie. Pamiętaj, że przy układaniu rozpisek manewrujesz jedynie gotowo złożonymi regimentami, nie ma dokładania i zdejmowania pojedynczych ludków, ani bawienia się w jakieś magic itemsy czy upgrade`y - to znacznie uprości i przyspieszy proces składania rozpiski. Większość pracy wykonujesz w domu składając rozpe na 3k.
Odnośnie Wejherowa - nie wiem czy to było na forum mówione. Ja usłyszałem to w trakcie rozmowy z jednym zorganizatorów w trakcie turnieju.czreq pisze:A w Wejherowie jaki mieli konkretnie rulespack? I kiedy ten turniej był, chętnie bym przeczytał temacik na forum...
Jeśli jesteś nieufny - prosisz przeciwnika, żeby dał Ci rozpiskę na minutę i podliczasz czy się punkty zgadzają. Chyba nie jest to duży problem.
Odnośnie tego muzyka, co to zawsze jest ale punktów nie starczyło - nie widzę związku z naszymi zasadami. Taki sam błąd można popełnić na każdym normalnym turnieju i zależy to wyłącznie od przeciwnika.
Wyszedłem z błędnego być może założenia, że każdy będzie miał wydrukowaną/rozpisaną na kartce armię na 3k, w której zawarte będą koszty poszczególnych oddziałów. Żeby to założenie przestało być tylko założeniem poproszę Tommyego o dopisanie odpowiedniego zdania w regulaminie. Dzięki za zwrócenie na to uwagi.Podliczanie rozpiski, już to widzę...szukanie armybooka, którego akurat nikt nie ma, a akurat nikt nie pamięta kosztu, itp.