Krasnoludzki sztandarowy

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

Cóż można powiedzieć ? Świetny ! :D
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Trzyma na maksa stary klimat dwarfów. Szczególnie ten zielony kijek :) Malowanie twarzy jest petardowe i przykuwa uwagę, ale ja sie przyczepie do czoła, fałdy są trochę nierówne ;)

Broda też jest super, swojego czasu malowałem dużo dwarfów i broda to zawsze była katorga. Tutaj wygląda świetnie.

Najsłabszym elementem są w tej figurce metaliki. Wyobrażam sobie jak dużo ciężkiej roboty w nie włożyłeś, ale efekt nie jest proporcjonalny. Oczywiście nie są złe, po prostu twarz i broda są zwyczajnie lepsze i bardziej przyciągają uwagę.

Tak czy siak figurka jest świetna i bardzo podoba mi się jej oldschoolowy klimat. :)

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

MuK pisze: Najsłabszym elementem są w tej figurce metaliki. Wyobrażam sobie jak dużo ciężkiej roboty w nie włożyłeś, ale efekt nie jest proporcjonalny. Oczywiście nie są złe, po prostu twarz i broda są zwyczajnie lepsze i bardziej przyciągają uwagę.
No wlasnie nie do konca - metaliki poszly najszybciej. Szczegolnie baner, bo w zbroje krasnoluda wlozylem wiecej pracy ( co mam nadzieje widac :) )

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Twarz i nos naprawdę robią wielkie wrażenie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Zdecydowanie widać, hełm jest super, jednak IMO to sztandar powinien być lepszy. ;)

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Zgadza sie, zazwyczaj tak jest, ze sztandar jest tym elementem przykuwajacym wzrok. Tym bardziej kiedy ma fajny freehand. Tutaj jednak jest ikona, z ktora poszalec za bardzo nie mozna albo mozna tylko ja nie mialem specjalnie pomyslu :) Mam w pamieci obrazek z AB 6 ed Dwarfow (nie moglem cholernej ksiazki znalezc) z ta figurka pomalowana przez Martina Footita. Mozna powiedziec, ze to byl moj wzor choc pamietam tylko ze krasnal mial biala brode i metaliczny sztandar :P

Awatar użytkownika
Beldrin Durgnisson
Mudżahedin

Post autor: Beldrin Durgnisson »

Kolorystyka podobna choć w AB ma on więcej srebra na sztandarze i
metaliki są trochę jaśniejsze. Ale twarz i broda Twojego krasnala mi osobiście wydają się dużo lepsze :D
A, i w 6 ed AB do krasi jest zdjęcie tej figurki pomalowanej przez Keitha Robertsona :wink: (przynajmniej tak jest podpisane :D )

Awatar użytkownika
Silesian_Heretic
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Silesian_Heretic »

OMYGY :D

Normalnie najładniejsza figurka jaką widziałem ostatnio :)

Gratuluję Raptaparat, tym bardziej że pamiętam Twoje wcześniejsze figurki, idziesz w postęp, nie ma co :)

Aż mam ochotę pomalować coś dla zdrowej końkuręcji ;)

ODPOWIEDZ