Zamach na GW czy zmiana ekipy
Leszczu pisał juz: 3-4 dni. Mam pytanie co do wypełneienia formularzu rejestracyjnego. Do angoli się pisze w takiej kolejności adresy:
nazwa domu (jeśli taka jest)
numer lokalu i ulica (koniecznie w tej kolejności)
miasto
hrabstwo
kod pocztowy
Czyli mając np. taki adres:
Polska
ul. Odbytowa 13 mieszkania 4
45-789 Warszawa
nr tel 6789392 i kom 507897543
Można to wypełnić w taki sposób:

Wolę się upewnić aby nie wysłać paczki w las
nazwa domu (jeśli taka jest)
numer lokalu i ulica (koniecznie w tej kolejności)
miasto
hrabstwo
kod pocztowy
Czyli mając np. taki adres:
Polska
ul. Odbytowa 13 mieszkania 4
45-789 Warszawa
nr tel 6789392 i kom 507897543
Można to wypełnić w taki sposób:

Wolę się upewnić aby nie wysłać paczki w las

nie żadne Warsaw tylko Warszawa. Bo oficjalnie to nie ma czegoś takiego jak Warsaw w Polsce podobnie jak ma Warshau czy Varsovi. A adres wpisujesz obojętnie jak. Co to za różnica ? grunt aby oznaczyć, że chodzi o Polskę, a reszta ich nie obchodzi bo i tak w praktyce dostarczy to poczta polska a oni już będą wiedzieli gdzie ją dostarczyć nawet jeśli adres będzie na odwrót napisany. . .
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Widukind z Korwei, Kronika Saska
spytam kumpla jak będzie na gg, bo ona ma konto i na niego wszystko zawsze wysyłamy i wam zapodam ;]
Pamiętaj też, że nie każdą kartą typu Elektron można płacić przez internet. Sprawdzić można to bardzo łatwo. Na odwrocie karty, w polu gdzie jest podpis sprawdź czy masz podane kilka ostatnich cyfr numeru karty + 3 inne. Jeśli tak to te 3 cyfry tworzą właśnie "security digits" i wtedy możesz kartą płacić przez neta. Jeśli nie masz tych cyferek to niestety nie możesz płacić... W typie karty wybierasz Electron jeśli płacisz Visą Electron. "Issue number" nie dotyczy kart typu Visa (nie pamiętam teraz których, chyba Cirrus), więc płacąc Visą nie musisz go podawać.
Zaszłyszane na jakimś turnieju:
- Twój WS?
- Tak
- Die for Emperor
- Mudżahedin
Ja bym jednak sugerował otwarcie konta w PayPal i płacenie w ten sposób. Dzięki temu nie ujawaniasz NIGDY nr swojej karty kredytowej żadnemu ze sklepów.
P.S. sklepy w Polsce sucks, ale nie tylko tam. Mieszkam w Eire i tu też w oficjalnych sklepach GW ceny są 5-15 funciaków wyższe od tych w necie. Net rulezzzz
P.S. sklepy w Polsce sucks, ale nie tylko tam. Mieszkam w Eire i tu też w oficjalnych sklepach GW ceny są 5-15 funciaków wyższe od tych w necie. Net rulezzzz

...Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach...
'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'
'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'
Tak jak pisze Ritchie. Adres podajesz normalnie, po polsku. Dla nich i tak liczy się tylko informacja, że to POLAND, dalej już nasza poczta się zajmuje, więc w sumie najlepiej po Polsku wpisać.
@Voodoo
Kierunkowy do Polski to +48 i przy numerze komórkowym też powinien być podany.
@Voodoo
Kierunkowy do Polski to +48 i przy numerze komórkowym też powinien być podany.
Zaszłyszane na jakimś turnieju:
- Twój WS?
- Tak
Proponuję, żebyś dopytał się jak najdokładniej i opisał nam krok po kroku co i jak należy, wypełniać itp. Dzięki temu każdy mógłby sobie poradzić bez pisania tysiąca postów z pytaniami co, w którym miejscu należy wpisaćLeszczu pisze:spytam kumpla jak będzie na gg, bo ona ma konto i na niego wszystko zawsze wysyłamy i wam zapodam ;]

Czy ktoś po za Leszczem kupował tam cokolwiek? Jeśli wszystko na serio jest tak bajeczne jak na stronce (mam nadzieję, że bank policzy mi rynkową wartość funta), to wyślę mojego "Czarnucha" w Anglii na przeszpiegi ^^
Z tego, co czytam im więcej zamawiasz tym większe rabaty (od 200 funtów 4 % mniej etc.)
Pozdro
Z tego, co czytam im więcej zamawiasz tym większe rabaty (od 200 funtów 4 % mniej etc.)
Pozdro
No to masowe zamówienie, kołujesz kumpli i zamawiacie
Potem na Allegro widać takie oferty- box za 85 zł 

A ma ktoś porównanie jak wychodzi taki przelew bezpośrednio z karty a pay pal. Ja zawsze płace przez pay pal bo mało kto akceptuje przelewy z Polski, lub trzeba to umawiać specjalnie, a w pay pal to są 3 kliknięcia i zero problemu, ale że tu o tym nie wspominacie to się zacząłem zastanawiać.