Galeria

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Re: Galeria

Post autor: Arbaal »

Mnie się podoba :) nie wiem jakiej to ma być wielkości ale jeśli niewielkie to na furie idealne. Jeśli duże to nie wiem co bym miał z tym zrobic :wink:

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

To część pomalowanej jak do tej pory, mojej armi generalnie armia na stół, ale żeby dostać więcej niż połowe punktów z malowania :).
Na początek
Herald Khorna na juggernaucie (w Warszawie znany jako Rocco Manffredi) :D

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

klocek 30 horrorów :)
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

1 skończony póki co oddział Furii
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Flamery
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Flesh Houndy
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

i na koniec zaawansowany już dośc WIP
herald tęczy bsb z lataniem :) (narazie samo latanie i bsb brak póki co skończonego heralda)
sztandar doczeka się jeszcze małych poprawek i wykończenia, złota ramka zostanie poprawiona jak dostanę złotą farbkę (żółty + boltgun to jednak nie shining gold ;) )

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

czy ktoś widział tą prace tego użytkownika z tej galerii na tym forum? sporo oglądania :>

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

pomalowane bardzo ładnie, ale sam pomysł jakiś z dupy wogóle nie pasuje

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Moje jeszcze bardziej będą z pupy :mrgreen: z TK robione ... :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

Post autor: Possessed »

demony Matt'a Oakley'a no dość oryginalne, pomalowane fajnie, a modele, no cóż - każdy ma swoją wizję demonów, ale nie dla mnie takie :)

demony z TK? czekam z niecierpliwością by zobaczyć jak się będą prezentować :P

Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

Post autor: Rainhold »

Przede wszystkim demony z linku podanego przez Kefasa są źle polakierowane i świecą jak "psu jajca". Ten kto je malował albo użył (o zgrozo) lakieru z połyskiem albo nałożył zbyt grubą warstwę matowego...
Drugim minusem jest bardzo widoczne zapaćkanie modeli grubą warstwą farby.
Mimo, że bardzo staram się być obiektywny (ni lubię dużej ilości ciepłych kolorów na jednym modelu) to muszę powiedzieć, że nic z tych galerii mi się nie spodobało.

Jeśli miałbym jakoś wykorzystać te galerie to chyba po to żeby pokazywać początkującym malarzom, że nawet jeśli kupimy drogi, ładny model to on i tak nie ukryje złego malowania.

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

a co myślicie o pomyśle lepienia horrorów z modeliny??? :D
ewentualnie co myślicie o zrobieniu demonetek z driad???
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Demonetki z driad da sie jeszcze zrobic, ale z ta modelina to przesadzasz :) zrob bestie nurgla z kasztanow moze

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

wiem, że to trochę chamskie, ale bardzo chcę skompletować armię demonów na 2250pkt. bez większego wkładu finansowego :twisted:
będzie służyła do wyżycia się jak będę miał złą passę moimi elfiątkami :P

a tak na serio to zastanawiam się jeszcze nad zrobieniem blodzia z lotrowego balroga oraz flamerów z bloodletterów, mialiby ciało całe w płomieniach, a głowy zastąpię ( ściągając po necrosie za jego zgodą ) kulami z gs-u...
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

Post autor: Rainhold »

Jak chcesz jeździć na poważniejsze turnieje to nie rób takiej armii. Tu masz linka, który może ci trochę wyjaśnić http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=2&t=11823

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

no tak więc armia będzie konwertowana z innych figurek i według tego co w linku przeczytałem to jeśli będzie widać, że np. demonetki to driady ze szczypcami z gs-u i pomalowane na fioletowo i sędzia zobaczy, że się postarałem to nie będzie miał nic przeciwko...

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Post autor: cichy »

No i gdzie tu oszczędność? Box driad- 12 za 80 dych. Box demonetek- 10 za 50 dych. Jesteś pewny, że chcesz przerabiać driady na demonetki? :D
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

ten przykład akurat dobry nie jest, ale generalnie, armia będzie w całości konwertowana o ile nie rozmyślę się i nie wybiorę szczurów lub lizaków

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Pamiętaj, że horrorom robionym z driad mówimy stanowcze, zdecydowane NIE! :wink:

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

horrory zrobię z tułowi od bludleterów, a reszte dorobię z grinstafu lub ( aby zaoszczędzić kasę ) z modeliny :D
ostatnio ulepiłem z plasteliny horrora i wygląda nawet, nawet według mnie, jedyny minus to, że nie ma twarzy
jak ulepie i pomaluje jakiegoś w miarę normalnie to wrzucę na forum... :twisted:

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Wiesz, demon to demon, nie musi mieć twarzy, może mieć otwór z płomieniem :D ja np moje horrory zrobiłem ślepe :)

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

O! to ja zrobie Bestie z kasztanow :D oczywiscie jak zrobie to wrzuce na forum

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Moje horrory są oryginalne... tyle, że nie widać oczu(zaklejone) A kamelot przecież z tymi swoimi demonami nie pojedzie na mastera, więc w czym problem? A armia kasztanów mogła by fajnie wyglądać jak wymodelujesz je GSem dobrze :P No i jaka pro ekologiczna :lol2:

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

ale czemu mam z nimi nie pojechać na mastera???
przecież jak będą przypominały to czym są i będą w miarę ładnie pomalowane ( washami :P ) to nie zostaną uznane???
przecież modelina po wrzuceniu do wrzątku twardnieje i jak zrobię je naprawdę dobrze to może nawet sędzia się nie domyśli z czego to 8)

ODPOWIEDZ