Bibliothecarius. Pars se... septima. 2.08.08. Gliwice

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JaSk
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: JaSk »

O żeż, że tak sparafrazuję Śmierć, ja gram O&G, vięc niestety nie pogramy.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Spoko. Tatuś wrócił z wyjazdu, z raną dłoni i kleszczem pod kolanem, i bierze się do organizowania. :)

@ Andrzej - sprawdź PM, bo Daro z Pszczyny i jego krasnoludy szukają sojusznika.
@JaSK, jeśli nie masz logina na HLoSie, to podeślij mi tu proszę na PM swoje namiary (w sensie armię jaką grasz, GG i maila) a ja to wrzucę na HLoSa. Być może ktoś szuka sojusznika. Jak masz login na tamtym forum, to się ogłoś proszę w odpowiednim temacie i powinno być dobrze.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Ja z felem oficjalne zgłoszonko

2139 Michał "Pawlak" Gliwice
2136 Damian "Felek" Gliwice

Singlowo VC
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Ja jeszcze nie wiem czy będę... Niby koniec remontu to w zasadzie kwestia dni, ale...

Postaram się konkretnie znać ok. wtorku - oczywiście jak będą jeszcze miejsca ;)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

@Ryu - czyli jednak jest szansa? 3mam kciuki :)

@Karl1299 - to, co piszę pod spodem, to nie jest jakoś wybitnie bat na Was, żebyś nie pomyślał, że się jakoś uwziąłem. :) Po prostu, parówka to parówka.

Wprowadziłem drobne zmiany w regulaminie, w tym nieco ograniczające armie singlowe (w końcu to turniej parowy), choć IMO nie tak drastycznie znowu. I tak, z najważniejszych:
- dopuszczone nowe DE. To już było wiadomo od jakiegoś czasu, ale oficjalnie w regulaminie brakowało tego zapisu.
- armie w parze w bitwie z armią singlową (2241 bez lorda) dodają +2 do swojego rzutu na zaczynanie (czyli 2k6 +2, patrz - "Rozpoczynanie"). Dwaj duzi i dobrzy zawsze wykolegują jednego małego i złego. :P
- armia singlowa (2241 bez lorda) w bitwę z teamem (2 armie) zawsze wystawia swoje 2 jednostki pierwsza, bo dwa cfaniaki właśnie ją wymanewrowały.

Pozdrawiam,
Krzysiek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Bardzo dobry pomysł, tylko tak dalej :) Teraz gracze będą mieć większą motywację do szukania pary

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

To kolejna para z Opola się zgłasza - Michał Paniecki HE i Aleksandar Milićević Empire nr. 2709

Już myśleliście, że nie przyjadę skopać wam dup? :badgrin: \:D/

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Lista zgłoszonych zaktualizowana. :)

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

A ja wpadnę na chwilkę pogadać z organizatorem/ami i innymi ludzikami :)

Przynajmniej w ten sposób się pojawię, choć średnio mi się podoba, że to drugi Biblio beze mnie :/

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Ryu pisze:Przynajmniej w ten sposób się pojawię, choć średnio mi się podoba, że to drugi Biblio beze mnie :/
Nam też. :(
Ryu pisze: A ja wpadnę na chwilkę pogadać z organizatorem/ami i innymi ludzikami :)
A to cieszy. :)

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Ryu dobrze ze chociaz na chwile wpadniesz. Krzysiu a my bedziemy Empire na singlu (rozpa w trakcie podsyłania)
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

karl1299 pisze: Ryu dobrze ze chociaz na chwile wpadniesz.
No, ja się też cieszę. Weź aparat! :)
karl1299 pisze: Krzysiu a my bedziemy Empire na singlu (rozpa w trakcie podsyłania)
OK, dobrze że mi piszesz, bo robię już karty zawodników.
W ogóle to się pierdzielnąłem w regulaminie, i dałem termin nadsyłania do dzisiaj, a zawsze daję tradycyjnie do czwartku przed turniejem... Trudno - jest w regulaminie. :)

Jakby ktoś miał jednak nie dotrzeć, to bardzo proszę o info! Jakkolwiek będzie mi przykro, to jednak ułatwi mi to robotę, a nam wszystkim jutro zaoszcędzi zamieszania i oczekiwania ("a może się spóźnią?")! Z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

W ogóle to się pierdzielnąłem w regulaminie, i dałem termin nadsyłania do dzisiaj, a zawsze daję tradycyjnie do czwartku przed turniejem... Trudno - jest w regulaminie. Smile
Naszą rozpiskę dostaniesz dopiero w nocy, bo muszę wrócić z urlopu i dobrać się do kompa z armybuilderem :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Lucky you! :) (to chyba coś czułem że niektórym może być trudniej i podświadomie przedłużyłem)

Będę musiał z rana odpalić kompa i pouzupełniać, jakby było juz mało zajobu z wożeniem stołow, terenów itp... ;)

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

KrzysiekW pisze:
karl1299 pisze: Ryu dobrze ze chociaz na chwile wpadniesz.
No, ja się też cieszę. Weź aparat! :)
Miło mi :) O aparacie postaram się pamiętać. Czyli może małe fotostory będzie ;)

Awatar użytkownika
JaSk

Moja rozpiska dojdzzie vieczorem (nie viem co porabia moja para). Vyślę tak jak napisałeś na forum BO.

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Ja na turnieju nie byłem, bo te 30min to się nie liczy ;)
Choć kilka fotek przynajmniej zapodam...

Idealne małżeństwo: on, ona.... i żołnierzyki.... ;)
Obrazek

Czy ktoś ŁAGODNIE może powiedzieć koledze że to niekoniecznie jest ŁADNE? ;)
Obrazek

"Dobra mina do złej gry...." Czyli Tomek x 2
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jedyna figsa którą Pawlak umie grać... TANK.... BTW: żenada ;)
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Łorganizatorzy - szt. 2
Obrazek

A tutaj ludzi którzy rozumieją, że do zdjęć się pozuje, a nie pochyla nad żołnierzykami... Dziękuję :)
Obrazek

Obrazek

Zimna płyta...
Obrazek

A tutaj najładniejsza osoba na całym turnieju (można by i Śląsk zaliczyć ;) ). Jakiekolwiek negatywne opinie czy posty będę wynikać jedynie z czystej zawiści i zazdrości piszących. Panowie, ja Was rozumiem, ale ta Pani już Wasza nie będzie. Możecie napisać do np. BRAVO i się poskarżyć... Trudno ... :P
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I co tu teraz myśleć o GW czy takich figurkach? :-k :wink:
Obrazek

Mieli być czarnymi koniami... Nie wyszło :wink:
Obrazek

Pozdrawiam wszystkich grających :)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Ryu - ja na 30 minut niesamowity dorobek reporterski. :) Wielkie dzięki!

Na szybko:
TOP 3
1. Państwo JAnkowscy
2. Mr Butan
3. Panowie Suchy i Rudy, czyli wyszczerzony Team z mojego poprzedniego posta.

Gratulacje!

Ja ze swej strony chciałbym podziękować Wszystkim: Graczom, Pomocnikom, Organizatorom, Widzom i naprawdę wszystkim, którzy odegrali jakąś rolę w naszym małym święcie WFB. :) Jeśli coś było nie tak, to ponoszę za to odpowiedzialność i przepraszam.

Armie singlowe to zuo i naprawimy to następnym razem. :twisted: Sojusze fluffowe raczej zostaną, ale w zmienionej postaci (prawdopodobnie dopuszczone zostaną wszystkie, a fluffowe będa mieć jakieś plusy. Się pomyśli.)

Tradycyjny post z pełnymi wynikami (bitwy/hobbystyka), zdjeciami itp. za jakiś czas.
Dziękujemy, pozdrawiamy i zapraszamy na kolejnego Bibliothecariusa! (grudzień/listopad).
B&K

A póki co - 13 września klub Schwarze Pferd zaprasza do Knurowa na Haję na Grubie czyli nasze singlowe (2250 prawdopodobnie) podejście do tematu turnieju.

Awatar użytkownika
JaSk

Jak już móviłem, vczystko, co osiągnąłem zavdzięczam Mamusi. To ona zaprovadziła mnie do Niedzielnej Szkółki Warhammera Fantasy Battle, co skończyło się moim, zdobytym v pocie czoła (dosłovnie i v przenośni), miejscem.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Drugi wyjazd na Biblio i derugi zestaw statuetek. DE są przegięte ;)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ