Bibliothecarius. Pars se... septima. 2.08.08. Gliwice
Spoko. Tatuś wrócił z wyjazdu, z raną dłoni i kleszczem pod kolanem, i bierze się do organizowania.
@ Andrzej - sprawdź PM, bo Daro z Pszczyny i jego krasnoludy szukają sojusznika.
@JaSK, jeśli nie masz logina na HLoSie, to podeślij mi tu proszę na PM swoje namiary (w sensie armię jaką grasz, GG i maila) a ja to wrzucę na HLoSa. Być może ktoś szuka sojusznika. Jak masz login na tamtym forum, to się ogłoś proszę w odpowiednim temacie i powinno być dobrze.
@ Andrzej - sprawdź PM, bo Daro z Pszczyny i jego krasnoludy szukają sojusznika.
@JaSK, jeśli nie masz logina na HLoSie, to podeślij mi tu proszę na PM swoje namiary (w sensie armię jaką grasz, GG i maila) a ja to wrzucę na HLoSa. Być może ktoś szuka sojusznika. Jak masz login na tamtym forum, to się ogłoś proszę w odpowiednim temacie i powinno być dobrze.
Ja z felem oficjalne zgłoszonko
2139 Michał "Pawlak" Gliwice
2136 Damian "Felek" Gliwice
Singlowo VC
2139 Michał "Pawlak" Gliwice
2136 Damian "Felek" Gliwice
Singlowo VC
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
@Ryu - czyli jednak jest szansa? 3mam kciuki
@Karl1299 - to, co piszę pod spodem, to nie jest jakoś wybitnie bat na Was, żebyś nie pomyślał, że się jakoś uwziąłem. Po prostu, parówka to parówka.
Wprowadziłem drobne zmiany w regulaminie, w tym nieco ograniczające armie singlowe (w końcu to turniej parowy), choć IMO nie tak drastycznie znowu. I tak, z najważniejszych:
- dopuszczone nowe DE. To już było wiadomo od jakiegoś czasu, ale oficjalnie w regulaminie brakowało tego zapisu.
- armie w parze w bitwie z armią singlową (2241 bez lorda) dodają +2 do swojego rzutu na zaczynanie (czyli 2k6 +2, patrz - "Rozpoczynanie"). Dwaj duzi i dobrzy zawsze wykolegują jednego małego i złego.
- armia singlowa (2241 bez lorda) w bitwę z teamem (2 armie) zawsze wystawia swoje 2 jednostki pierwsza, bo dwa cfaniaki właśnie ją wymanewrowały.
Pozdrawiam,
Krzysiek
@Karl1299 - to, co piszę pod spodem, to nie jest jakoś wybitnie bat na Was, żebyś nie pomyślał, że się jakoś uwziąłem. Po prostu, parówka to parówka.
Wprowadziłem drobne zmiany w regulaminie, w tym nieco ograniczające armie singlowe (w końcu to turniej parowy), choć IMO nie tak drastycznie znowu. I tak, z najważniejszych:
- dopuszczone nowe DE. To już było wiadomo od jakiegoś czasu, ale oficjalnie w regulaminie brakowało tego zapisu.
- armie w parze w bitwie z armią singlową (2241 bez lorda) dodają +2 do swojego rzutu na zaczynanie (czyli 2k6 +2, patrz - "Rozpoczynanie"). Dwaj duzi i dobrzy zawsze wykolegują jednego małego i złego.
- armia singlowa (2241 bez lorda) w bitwę z teamem (2 armie) zawsze wystawia swoje 2 jednostki pierwsza, bo dwa cfaniaki właśnie ją wymanewrowały.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Nam też.Ryu pisze:Przynajmniej w ten sposób się pojawię, choć średnio mi się podoba, że to drugi Biblio beze mnie :/
A to cieszy.Ryu pisze: A ja wpadnę na chwilkę pogadać z organizatorem/ami i innymi ludzikami
Ryu dobrze ze chociaz na chwile wpadniesz. Krzysiu a my bedziemy Empire na singlu (rozpa w trakcie podsyłania)
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
No, ja się też cieszę. Weź aparat!karl1299 pisze: Ryu dobrze ze chociaz na chwile wpadniesz.
OK, dobrze że mi piszesz, bo robię już karty zawodników.karl1299 pisze: Krzysiu a my bedziemy Empire na singlu (rozpa w trakcie podsyłania)
W ogóle to się pierdzielnąłem w regulaminie, i dałem termin nadsyłania do dzisiaj, a zawsze daję tradycyjnie do czwartku przed turniejem... Trudno - jest w regulaminie.
Jakby ktoś miał jednak nie dotrzeć, to bardzo proszę o info! Jakkolwiek będzie mi przykro, to jednak ułatwi mi to robotę, a nam wszystkim jutro zaoszcędzi zamieszania i oczekiwania ("a może się spóźnią?")! Z góry dziękuję.
Naszą rozpiskę dostaniesz dopiero w nocy, bo muszę wrócić z urlopu i dobrać się do kompa z armybuilderemW ogóle to się pierdzielnąłem w regulaminie, i dałem termin nadsyłania do dzisiaj, a zawsze daję tradycyjnie do czwartku przed turniejem... Trudno - jest w regulaminie. Smile
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Ja na turnieju nie byłem, bo te 30min to się nie liczy
Choć kilka fotek przynajmniej zapodam...
Idealne małżeństwo: on, ona.... i żołnierzyki....
Czy ktoś ŁAGODNIE może powiedzieć koledze że to niekoniecznie jest ŁADNE?
"Dobra mina do złej gry...." Czyli Tomek x 2
Jedyna figsa którą Pawlak umie grać... TANK.... BTW: żenada
Łorganizatorzy - szt. 2
A tutaj ludzi którzy rozumieją, że do zdjęć się pozuje, a nie pochyla nad żołnierzykami... Dziękuję
Zimna płyta...
A tutaj najładniejsza osoba na całym turnieju (można by i Śląsk zaliczyć ). Jakiekolwiek negatywne opinie czy posty będę wynikać jedynie z czystej zawiści i zazdrości piszących. Panowie, ja Was rozumiem, ale ta Pani już Wasza nie będzie. Możecie napisać do np. BRAVO i się poskarżyć... Trudno ...
I co tu teraz myśleć o GW czy takich figurkach?
Mieli być czarnymi koniami... Nie wyszło
Pozdrawiam wszystkich grających
Choć kilka fotek przynajmniej zapodam...
Idealne małżeństwo: on, ona.... i żołnierzyki....
Czy ktoś ŁAGODNIE może powiedzieć koledze że to niekoniecznie jest ŁADNE?
"Dobra mina do złej gry...." Czyli Tomek x 2
Jedyna figsa którą Pawlak umie grać... TANK.... BTW: żenada
Łorganizatorzy - szt. 2
A tutaj ludzi którzy rozumieją, że do zdjęć się pozuje, a nie pochyla nad żołnierzykami... Dziękuję
Zimna płyta...
A tutaj najładniejsza osoba na całym turnieju (można by i Śląsk zaliczyć ). Jakiekolwiek negatywne opinie czy posty będę wynikać jedynie z czystej zawiści i zazdrości piszących. Panowie, ja Was rozumiem, ale ta Pani już Wasza nie będzie. Możecie napisać do np. BRAVO i się poskarżyć... Trudno ...
I co tu teraz myśleć o GW czy takich figurkach?
Mieli być czarnymi koniami... Nie wyszło
Pozdrawiam wszystkich grających
Ryu - ja na 30 minut niesamowity dorobek reporterski. Wielkie dzięki!
Na szybko:
TOP 3
1. Państwo JAnkowscy
2. Mr Butan
3. Panowie Suchy i Rudy, czyli wyszczerzony Team z mojego poprzedniego posta.
Gratulacje!
Ja ze swej strony chciałbym podziękować Wszystkim: Graczom, Pomocnikom, Organizatorom, Widzom i naprawdę wszystkim, którzy odegrali jakąś rolę w naszym małym święcie WFB. Jeśli coś było nie tak, to ponoszę za to odpowiedzialność i przepraszam.
Armie singlowe to zuo i naprawimy to następnym razem. Sojusze fluffowe raczej zostaną, ale w zmienionej postaci (prawdopodobnie dopuszczone zostaną wszystkie, a fluffowe będa mieć jakieś plusy. Się pomyśli.)
Tradycyjny post z pełnymi wynikami (bitwy/hobbystyka), zdjeciami itp. za jakiś czas.
Dziękujemy, pozdrawiamy i zapraszamy na kolejnego Bibliothecariusa! (grudzień/listopad).
B&K
A póki co - 13 września klub Schwarze Pferd zaprasza do Knurowa na Haję na Grubie czyli nasze singlowe (2250 prawdopodobnie) podejście do tematu turnieju.
Na szybko:
TOP 3
1. Państwo JAnkowscy
2. Mr Butan
3. Panowie Suchy i Rudy, czyli wyszczerzony Team z mojego poprzedniego posta.
Gratulacje!
Ja ze swej strony chciałbym podziękować Wszystkim: Graczom, Pomocnikom, Organizatorom, Widzom i naprawdę wszystkim, którzy odegrali jakąś rolę w naszym małym święcie WFB. Jeśli coś było nie tak, to ponoszę za to odpowiedzialność i przepraszam.
Armie singlowe to zuo i naprawimy to następnym razem. Sojusze fluffowe raczej zostaną, ale w zmienionej postaci (prawdopodobnie dopuszczone zostaną wszystkie, a fluffowe będa mieć jakieś plusy. Się pomyśli.)
Tradycyjny post z pełnymi wynikami (bitwy/hobbystyka), zdjeciami itp. za jakiś czas.
Dziękujemy, pozdrawiamy i zapraszamy na kolejnego Bibliothecariusa! (grudzień/listopad).
B&K
A póki co - 13 września klub Schwarze Pferd zaprasza do Knurowa na Haję na Grubie czyli nasze singlowe (2250 prawdopodobnie) podejście do tematu turnieju.