Wróg u bram!
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Jutro gram z Imperium na Old World Cup. Moją rozpiskę możecie zobaczyć w "Rozpiskach nowych Elfów". Powiedzcie mi czym najłatwiej rozmontować Tanka (bo mniemam, że się pojawi), oraz na co szczególnie uważać i jak to zwalczać. Będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.
Edit:
1 Prince @ 621 Pts
General; Lance
Armour of Caledor [25]
Vambraces of Defence [55]
Amulet of Light [15]
1 Star Dragon @ [370] Pts
1 Noble @ 218 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; Battle Standard
Battle Banner [80]
1 Elf Steed @ [0] Pts
1 Mage @ 140 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
10 Archers @ 110 Pts
10 Archers @ 110 Pts
13+1 White Lions @ 265 Pts
Standard; Musician
Lion Standard [25]
1 Guardian @ [12] Pts
14 Swordmasters @ 243 Pts
Standard; Musician
Banner of Ellyrion [15]
6 Dragon Princes @ 210 Pts
Standard; Musician
5 Shadow Warriors @ 80 Pts
1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts
1 Great Eagles @ 50 Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 70
Total Army Cost: 2247
Pozdrawiam.
Edit:
1 Prince @ 621 Pts
General; Lance
Armour of Caledor [25]
Vambraces of Defence [55]
Amulet of Light [15]
1 Star Dragon @ [370] Pts
1 Noble @ 218 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; Battle Standard
Battle Banner [80]
1 Elf Steed @ [0] Pts
1 Mage @ 140 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
10 Archers @ 110 Pts
10 Archers @ 110 Pts
13+1 White Lions @ 265 Pts
Standard; Musician
Lion Standard [25]
1 Guardian @ [12] Pts
14 Swordmasters @ 243 Pts
Standard; Musician
Banner of Ellyrion [15]
6 Dragon Princes @ 210 Pts
Standard; Musician
5 Shadow Warriors @ 80 Pts
1 Great Eagles @ 50 Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 70
Total Army Cost: 2247
Ostatnio zmieniony 5 wrz 2008, o 19:40 przez Chmuruś, łącznie zmieniany 1 raz.
zarzuc chociaz linkiem, bo nie chce mi sie jej szukać, albo wklej ją tu.Chmuruś pisze:Jutro gram z Imperium na Old World Cup. Moją rozpiskę możecie zobaczyć w "Rozpiskach nowych Elfów". Powiedzcie mi czym najłatwiej rozmontować Tanka (bo mniemam, że się pojawi), oraz na co szczególnie uważać i jak to zwalczać. Będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.
tank+SD=SD wylatuje jego fupą, nawet jak czolg szarzuje, zazwyczaj 3 close combaty mu starczają na doszczętne rozmontowanie czolgu.
Uważać musisz na armaty, szczególnie jak są w liczbie 3, smok mozę się latwo zwinąć.
Uważać tez należy na arcybiskupa na oltarzu, ale to juz zależy od jego magicznych bajerków. Jak bedzie mial lusterko z mieczem, który wybrane coś (czyli w domyśle SD) rani na 2+ i wklepuje mu d3 woundy to unikać, podobnie lsuterko plus ręczna armata, czyli jeden hit z silą10 i d6W, nawet bez lustra z tą maczugą jest grożny, bo ma hata, a więc moze latwo trafic nawet tym jednym atakiem.
Te dwie rzeczy Ci mogą tylko zaszkodzić, czyli dziala i comba na archlektorze. Ewentualnie magia, często jest tak, ze jest archlektor+3 magów\2 magów+ priest. Przy Twojej marnej ochronie amgicznej to też może zaboleć.
HE na SD nie maja latwo z imperium.
Uważać musisz na armaty, szczególnie jak są w liczbie 3, smok mozę się latwo zwinąć.
Uważać tez należy na arcybiskupa na oltarzu, ale to juz zależy od jego magicznych bajerków. Jak bedzie mial lusterko z mieczem, który wybrane coś (czyli w domyśle SD) rani na 2+ i wklepuje mu d3 woundy to unikać, podobnie lsuterko plus ręczna armata, czyli jeden hit z silą10 i d6W, nawet bez lustra z tą maczugą jest grożny, bo ma hata, a więc moze latwo trafic nawet tym jednym atakiem.
Te dwie rzeczy Ci mogą tylko zaszkodzić, czyli dziala i comba na archlektorze. Ewentualnie magia, często jest tak, ze jest archlektor+3 magów\2 magów+ priest. Przy Twojej marnej ochronie amgicznej to też może zaboleć.
HE na SD nie maja latwo z imperium.
to nie jest dzial rozpiesek
a jeśli jesteś początkujacym to radzilbym zmniejszyć punktyo jakieś 2k
a jeśli jesteś początkujacym to radzilbym zmniejszyć punktyo jakieś 2k
no w poniedzialek bitwa na 1500pkt z de
napewno bedzie hydra 20 kusznikow 2 bolce (co one robią? strzelaja salwa czy inne takie?) i 5 zimnych, pewnie beda korsarze co do reszty nie wiem.
nie znam wogole tej armii wiec pomozcie....
planuje wystawic 20 łuków, nie wiem czy 2x12 WL czy 12Wl i 12SM?
5DP i co dalej?
2 bolty czy bolt i orzelek?
no i pytanie lepiej 2 magów 2 poziomu czy noble i caddy (boje sie ze magia sie nie przebije) - co sadzicie o szlachcicu na orle z lukiem ellyranczyka (mam polskiAB i nie wiem jak to po angielsku sie nazywa)
a i co do plomiennych atakow to kto je ma poza tyrionem i caradryanem?
napewno bedzie hydra 20 kusznikow 2 bolce (co one robią? strzelaja salwa czy inne takie?) i 5 zimnych, pewnie beda korsarze co do reszty nie wiem.
nie znam wogole tej armii wiec pomozcie....
planuje wystawic 20 łuków, nie wiem czy 2x12 WL czy 12Wl i 12SM?
5DP i co dalej?
2 bolty czy bolt i orzelek?
no i pytanie lepiej 2 magów 2 poziomu czy noble i caddy (boje sie ze magia sie nie przebije) - co sadzicie o szlachcicu na orle z lukiem ellyranczyka (mam polskiAB i nie wiem jak to po angielsku sie nazywa)
a i co do plomiennych atakow to kto je ma poza tyrionem i caradryanem?
IMO WL są lepsi - właśnie ze wzgledu na dużą ilość strzelania (raz, że mają lion pelty, dwa, że chodzą po lasach do stanowi dodatkową osłonę przed ostrzałem). JA zawszę biorę dwa bolty - orzełek IMO szybko może spaść zanim spełni jakąkolwiek fukcję właśnie przez ostrzał
Magowie czy nobel i caddy - twój wybór, ale jak magia to gdzieś BoS obowiązkowo - wtedy się przebijesz...
Magowie czy nobel i caddy - twój wybór, ale jak magia to gdzieś BoS obowiązkowo - wtedy się przebijesz...
Star dragon - zionięcie ma ogniste ... no i oczywiście magowie z odbowiedznimi czarami....a i co do plomiennych atakow to kto je ma poza tyrionem i caradryanem?
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
hydra jest potworem - o dolaczaniu sie do potworów moza poczytac w RB
ups. sorry. moj blad
wazne ze koncowy wniosek i tak jest ten sam
wazne ze koncowy wniosek i tak jest ten sam