Nowe koncepcje

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lindal
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lindal »

Czy Horn of Asrai działa na jednostkę która widzi właściciela przedmiotu ale brakuje jej powiedzmy 2 cali żeby zaszarżować?

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

To działa tak, że sprawdzasz najpierw, które jednostki mogą zaszarżować (czy widzą, zasięg, czy się dostawią), potem testujesz LD i te które nie zdadzą szarżują.

EDIT: sam sobie odpowiem na pytanie jedno z wcześniejszych, WR noble nie może strzelać po marszu nawet jak dołączy się do fasta. Moze sie komuś przyda ta wiedza.

pozdro

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

mnie by interesowało inne ustawienie. waywatcher noble z helm of hunt i bow of loren( dodatkowy strzał według erraty)

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

a i jeszcze jedno pytanie jak sie spisuja treekiny?? oplaca sie to brac?? sam dawno nie grałem WE wiec wole sie spytac tych co sa na bierząco

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

oczko przeczytaj rule booka waywacher noble nie moze miec pancerza a jak wezmie luk to nawet jak bedzie mial te 4 strzaly ktorych i tak nie ma to traci killing blowa

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

sa slabe to chyba wiadomo bylo po tym jak odrazu wyszedl nowy ab

sa tylko wytrzymale ale nie maja duzej ld wiec lamiesz je breakiem

nie maja duzego ruchu ani mocnej sily udezenia czyli tylko moga se stac i brac co nazwyzej fasty na klate

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

z tego co zrozumialem czytajac errate(porawcie mnie jesli sie myle) ww noble moze decydowac czy uzywa mgicznego łuka czy strzału z kiling blowem

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

no tak bylo zawsze ale po co 3 strzally z sila 3

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

oczko pisze:mnie by interesowało inne ustawienie. waywatcher noble z helm of hunt i bow of loren( dodatkowy strzał według erraty)
1 Gdzie w erracie wyczytałeś, że helm of the hunt daje plus jeden atak do bow of loren?

2 Jak chcesz dać noblowi magiczne przedmioty o łącznej wartości 55pkt?

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

masz racje zszła tu pomyłka bo to nie HoH ale alter kindred daje dodatkowy strzał na BoL, za pomyłke przepraszam

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

widze ze oczko tak dawno nie grales we ze juz matmy zapomniales ^^

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

tu nie o matme chodzi tylko nie mam army booka pod reka wiec z tad ta pomyłka, a co sadzicie o treekinach??

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Wracając do horn of the asrai.

Wydaje mi się, że byłoby to rozwiązanie dobre tylko dla rozpiski ofensywnej. W końcu po to się wyciąga szarże jakimś alterem z hornem, zeby móc po tym w to coś wyciągniętego zaszarżować. I tu potrzeba chyba czegoś z pierdzielnięciem.

Druga rzecz to można zastanowić się nad tym czy nie zwiększyć skuteczności tego przedmiotu dając drugiemu bohaterowi wraithstonea. Na przykład wlatujemy między docelowe oddziały wroga noblem na orle albo smokiem z wraithstonem, wyciągamy szarże hornem na alterze lub jakimś noblu na koniku, który daje flee, od przodu czekają tancerze, drzewiec albo 3kiny, z bokow wildzi albo tancerze, a z tylu wbija się smok zdejmując szeregi.

Oczywiście jest to droga opcja, wraithstone obejmuje zasięgiem najwyżej dwa do trzech oddziałów przeciwnika, ale bądź co bądź daje większe możliwości hornowi, a to co nie złapie się na szarżę na horn będzie jeszcze testowało wcześniej terror na -1LD.

Nie wiem czy to grywalne czy nie, sam bym chyba nie zaryzykował takiego zestawienia, ale dla tych co chcą grać na hornie jest to na pewno jakaś opcja do przemyślenia.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Czy ktos probowal zrobic wiekszy oddzial lucznikow z bannerem od strzelania i z lordem z bow of loren i arcane bodkins?
ciekaw jestem jak by to dzialalo...

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Wiele razy. Ten lord dobry na ciężką kawę z T3, na taką z T4 beznadziejny (chyba, że masz wyjątkowe szczęście w kostkach). Łucznicy, banner fajny, ale 100 pkt. jak wróg zdobędzie, a jak wiemy to może nas zaboleć przy liczeniu wyniku bitwy, lecz może uratować oddział....czasami :wink:
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

t 4 nie taki zly jezeli walczy sie z chaosem albo to kazdy zabity chosen to jest dobra opcja

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

co sadzicie o bsb ktry biega od lucznikow do lucznikow

wood elf noble
battke standard bearer
banner of zenith
a resplendence of luminscents
elven steed

Awatar użytkownika
Joke's

Post autor: Joke's »

Mam pytanie CZY to prawda że kindred alter daje dodatkowy strzał do BoL?? i Co myślicie o takim noblu

Noble Alter kindred
-Bow of Loren
-Gwytherc's horn [ITP na ture] / albo ES

Taki do swobodnego biegania i strzelania 4 strzałami

Awatar użytkownika
Joke's

Post autor: Joke's »

Statystycznie lepszy niż z hodą, ponieważ hodą można strzelić od 3-18 pocisków u mnie najczęściej jest to 8 więc 2 tury strzelania bow of loren :D

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

tylko hoda daje te strzaly w ciagu jednej tury - innymi slowy moze nie zdaza cie zabic a poza tym hoda ma sile 4...

ODPOWIEDZ