Bratka 2313pkt
Niekoniecznie dobry tok rozumowania. Erranci to nadal swietne, tanie rycerstwo, ktore mozna wystawiac w duzych masach, dzieki czemu z latwoscia nadrabia braki wzgledem lepszych rodzajow konnych bretonczykow
Szczególnie cenna zaleta jest ignorowanie feara i terrora w szarzy, czym nie moga pochawlic sie "lepsi" Realmi.
Nie wystawiajac chlopakow w EW, nie robimy z nich bezmyslnych pseud-khornitow lecacych z wywieszonym ozorem do byle napotkanego wroga. Impetous przy Ld7 jest zdawalne, nie mowiac juz o Ld9 z genrala.
Co nie zmienia faktu ze, rzeczywiscie przydałby sie jeszcze jakis oddzialik do kontroli kluczowych oddzialow twojego rycerstwa - Yeomani w wersji minimum na przyklad.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Nie wystawiajac chlopakow w EW, nie robimy z nich bezmyslnych pseud-khornitow lecacych z wywieszonym ozorem do byle napotkanego wroga. Impetous przy Ld7 jest zdawalne, nie mowiac juz o Ld9 z genrala.
Co nie zmienia faktu ze, rzeczywiscie przydałby sie jeszcze jakis oddzialik do kontroli kluczowych oddzialow twojego rycerstwa - Yeomani w wersji minimum na przyklad.
bo tak. ![Laughing :lol:](./images/smilies/ng_lol.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/ng_lol.gif)
Dokładnie teraz na turniejach jest bardzo dużo demonów i VC więc się przydają.A jeżeli biorę errantów zamiast realmów to mam 1 oddział więcejKOOBA.84 pisze:Niekoniecznie dobry tok rozumowania. Erranci to nadal swietne, tanie rycerstwo, ktore mozna wystawiac w duzych masach, dzieki czemu z latwoscia nadrabia braki wzgledem lepszych rodzajow konnych bretonczykowSzczególnie cenna zaleta jest ignorowanie feara i terrora w szarzy, czym nie moga pochawlic sie "lepsi" Realmi.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Nie mówiąć już ile przeciwnik ma pkt za sztandary.KOOBA.84 pisze: Nie wystawiajac chlopakow w EW, nie robimy z nich bezmyslnych pseud-khornitow lecacych z wywieszonym ozorem do byle napotkanego wroga. Impetous przy Ld7 jest zdawalne, nie mowiac juz o Ld9 z genrala.
Wrzucił bym ich do rozpy ake niestety nie mam fxsów yeomenówKOOBA.84 pisze: Co nie zmienia faktu ze, rzeczywiscie przydałby sie jeszcze jakis oddzialik do kontroli kluczowych oddzialow twojego rycerstwa - Yeomani w wersji minimum na przyklad.
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
mam za soba narazie kilka testow domowych i 2 lokale bretonia:
1)male lance errantow maja potencjal-nadaja sie do bawienia w podchody z jakimis fastami czy innymi 5tkami rycorzy.
EB jest taki se-mnie troche przeraza wtedy ich udupienie-> przy frenzy przynajmniej wiem jak sie ustawiac
6tki z muzykiem i cavalierem sa tanie,maja rzadek;
sztandar to juz raczej zbytek-zwykle na takie bajery juz nie ma punktow.
2)yeomeni sa rewelka->zawsze jakis luk,nie panikuja rycerzy...szybkie,tanie
w sam raz do kluczowych zasloniec/przekierowan.do tego sa fastem-> w zasadzie chyba niezbedna jednostka w kazdej armii.
3)EW jest dziwny...slabo fluffowy,ma tyle samo plusow co minusow...no i tam erranci w zasadzie z automatu leca na pale
a przegranie manewrow zle wrozy.
1)male lance errantow maja potencjal-nadaja sie do bawienia w podchody z jakimis fastami czy innymi 5tkami rycorzy.
EB jest taki se-mnie troche przeraza wtedy ich udupienie-> przy frenzy przynajmniej wiem jak sie ustawiac
6tki z muzykiem i cavalierem sa tanie,maja rzadek;
sztandar to juz raczej zbytek-zwykle na takie bajery juz nie ma punktow.
2)yeomeni sa rewelka->zawsze jakis luk,nie panikuja rycerzy...szybkie,tanie
w sam raz do kluczowych zasloniec/przekierowan.do tego sa fastem-> w zasadzie chyba niezbedna jednostka w kazdej armii.
3)EW jest dziwny...slabo fluffowy,ma tyle samo plusow co minusow...no i tam erranci w zasadzie z automatu leca na pale
a przegranie manewrow zle wrozy.