Ale jak pomaluje to powinno jakoś wyglądaćNo nie wiem nie wiem, nie przekonuje mnie ten gruby gość z kosą. I na ostatnim zdjęciu widać, ze kolczuga Ci nie wyszła
Fanatyczny blog armijny (update 14.02.07)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
Jakoś figurki wyglądają jak się je z boxa wyjmuje czysciutkie. Powiem fanatyk tak: "Nie podoba mi się to, co robisz z figurkami". Masz sporo pomysłów nawet fajnych ale z wykonaniem to troche cienkiutko jest. Może zacznij od podstawowych konwersji i pokatuj jeden model dłuższy czas a potem konwertuj cąły oddział.
Podoba mi sie bardzo brzuch drugiego kolesia, prawie taki sam jak u wiekszego championa nurgla z Mark of Chaos. Pomimo, ze brzuchy fajne ziomek z kosa schrzaniony... Jedna rada: gdy robisz takie miejsca ze zgnilizna, jak na pierwszym, to staraj sie splaszczac koncowki tych "plackow:, tak, zeby wrastaly w oryginalne czesci. Bo po pomalowaniu twoich nie poprawionych bedzie bardzo mocno ten GS widac... Najlepiej druga strona noza (lub czyms bardziej precyzyjnym, jak uzywasz) powgniataj, ubytki usun.
Jeeej.. Mam nadzieje, ze wiesz o co chodz, strasznie ciezko sie to nazywa. :p
Jeeej.. Mam nadzieje, ze wiesz o co chodz, strasznie ciezko sie to nazywa. :p
pare godzinFanatyk pisze:Na każdy model wyrzuciłem po pare godzin, to nie jest masówka.
Będę ćwiczył. Dzisiaj kupiłem jeden blisterek plagueberarsów i mam zamiar popróbować różnych kolorów na nich.
przeciaz takie cos mozna zrobic w pol godziny i to caly przedstawionuy oddział...
Fanatyk weż się mocniej do roboty!
Mówię o przyklejeniu paru gówien z grenn staffu!
1)rozrobienie gs'u 5min max.
2)przyklejenie zombi na sztandar 5min chyba ze ktos ma palce raistlina,
3)przyklejenie paru placków z gsu i podziurowanie ich szpilka 5 min max!
4) skręcenie gs'u i zrobienie z nich flaków niektórym z kózek 10min max.!
5) poprawka na niedoróbki 5-10 min max
pomylilem sie o 5 min max.
1)rozrobienie gs'u 5min max.
2)przyklejenie zombi na sztandar 5min chyba ze ktos ma palce raistlina,
3)przyklejenie paru placków z gsu i podziurowanie ich szpilka 5 min max!
4) skręcenie gs'u i zrobienie z nich flaków niektórym z kózek 10min max.!
5) poprawka na niedoróbki 5-10 min max
pomylilem sie o 5 min max.
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
Ej nie ważne ile to robił, ważne jak to wygląda a wyfląda dla mnie beznadziejnie. Może troche fanatyk jak juz wcześniej pisałem poćwicz na jednym gościu cały wieczóe, pokaż w galerii, my ci cos poradzimy, poprawisz i jak bedzie dobrze to bierz się za kolejnego. Takie psucie całego regimentu a potem poprawianie 20 modeli nie ma sensu a i nie zawsze da się poprawić. A jesli robisz coś takiego, podoba ci się a innym nie bardzo to po prostu nie pokazuj tylko trzymaj na półeczce dla siebie.
Ten raz się zgodzę z Romanem. Zrób JEDNĄ konwersję, a dobrze.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Roman już raz Ci napisałem żebyś zmienił ton. Nie od zawsze ładnie malowałeś a i teraz potrafisz spieprzyć ładny model przez swoje dziwne eksperymenty, Kozaku.
Już raz powiedziałem że pracowałem dużo nad tymi modelami a na razie muszę zrobić przerwę. Jak bede mial czas to coś zrobię.
Już raz powiedziałem że pracowałem dużo nad tymi modelami a na razie muszę zrobić przerwę. Jak bede mial czas to coś zrobię.
Zastanów się jeszcze raz, kto powinien zmienić ton. W porównaniu do Twojego powyższego, post Romana był, jeśli nawet nie najuprzejmiejszy, to wyważony i bez zarzutu.Fanatyk pisze:Roman już raz Ci napisałem żebyś zmienił ton. Nie od zawsze ładnie malowałeś a i teraz potrafisz spieprzyć ładny model przez swoje dziwne eksperymenty, Kozaku.
Co do "pracowania dużo" - spędziłeś nad nimi sporo czasu, zgoda. Tak już jest z konwertowaniem. Natomiast chodzi o to, że na samo lepienie w zielonym nie poświęciłeś za dużo czasu/pracy/uwagi/staranności (niepotrzebne skreślić) i pomimo zdecydowanej poprawy względem poprzednich zabaw w zielonym, musisz jeszcze sporo popracować nad techniką i starannością.
I nie bierz wszystkiego tak do siebie, każdy koncertowo chrzani swoje pierwsze próby malarskie i swoje pierwsze próby rzeźbiarskie
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
- Chuck Norris
HmmFanatyk pisze:Nie od zawsze ładnie malowałeś
Jak zaczynałem 2 lata temu wszyscy mi mówili żebym się przygotował na to, że wszyscy będą po mnie jeździc i obrzucać mnie błotem. Ja się tym nie przejmowałem tylko ćwiczyłem, ćwiczyłem. A robiloem to na jednej góra 3 metalowych figórkach, które wielokrotnie zmywałem. Teraz też jeszcze nie jestem na tyle odważny żeby pokazać swoje konwersje bo gołym okiem widać (tak jak w twoich) co jest nie tak. Staram się je poprawić. Dopiero kiedy zrobię najlepiej poprawki jak będę mógł pokażę je i poradzę się doświadczonych i z pokorą przyjmę wszystkie obelgi.
Musisz Fanatyku w końcu zrozumieć, że nic do ciebie nie mam. Pomimo tego, iż mam 15 lat roche się już znam na malowaniu czy konwertowaniu i widząc twoje konwersje staram się ci pomóc a przede wszystkim byc miły. Jeśli każdy mój komentarz odbierasz jako atak na twoją osobę to moge się powstrzymać od wypowiedzi.
Pozdro
no pewnie najlepiej w ogóle nie eksperymentować!Fanatyk pisze:Roman już raz Ci napisałem żebyś zmienił ton. Nie od zawsze ładnie malowałeś a i teraz potrafisz spieprzyć ładny model przez swoje dziwne eksperymenty, Kozaku.
najlepiej skochać, kochajmy się cały reg. beastów i mieć spokój!
Widzisz to właśnie różni cie od Romana wolisz bronić swego ze tak sie wyrażę ... [źle się wyraziłeś] niż wziąć się porządnie do roboty z motywowany naganami ludzi którzy widzieli coś więcej aniżeli swoje i kolegi z klatki figurki!
Pohamuj ze słownictwem, dobry człowieku. Forum służy dyskusji, nie pyskówce. -- Tomash
Dokladnie... Wyluzuj Raptor , bo zaczynasz mi tu nie powiem kim zajezdzac... Fanatyk zauwazyl swoj blad i przeprosil za zbyt impulsywana odpowiedz - brawa dla niego , ze potrafi sie przyznac do winy. Co do Twoich prac Fanatyku - jest lepiej niz bylo kiedys jak widzialem Twoj prace , jednak jeszcze powinienes cwiczyc i czytac artykulu o rzezbieniu w gsie... Ja taka metoda - tylko , ze w przypadku malowania zrobilem gigantyczne postepy w stosunku do tego jak zaczynalem ( az zal mnie bierze , ze nie mam zadnej figurki pomalowanej "za tamtych czasow"