Odnosnie obcinek

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

morgan10005 pisze:Jak masz 1200 na 2000 pkt w herosach to nie jest to herohammer??

Napewno niektore armie powinny miec nieco zmodyfikowane % .Powinno takze byc wiecej jednostek podstawowych niz rzadkich w armii.
Nie wiem gdzie jest granica ale mam sporo punktów w 3 bohaterach i nic nie poradzę . Taka armia . Pewnie że można złożyć inaczej tylko po co ?
Czy wystawienie smoka jest już herohammerme ? sam nic nie zdziała
Większość i tak odwalają knighci i dragon ogry.

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Post autor: morgan10005 »

Uważam że nie da sie stworzyć ideału i zawsze ktoś będzie czuł się poszkodowany.

Jednak moje rozwiązanie jest dojść proste.Nie będę się upierał przy dokładnie takim podziale, można go zmienić +/- 10%. Zauważcie jednak, ze jeśli masz przykładowe 600 pkt na herosów (jeśli gramy na 2000) to możesz wziąć 4 herosów jakoś tam przypakowanych. Jednak jeśli weźmiesz lorda (około 300 pkt) to możesz wziąć jeszcze 2 herosów (każdy mniej więcej 150 pkt). To ogranicza magie i granie samymi herosami. Będzie wybór między mniejszą ilością lepiej przypakowanych herosów albo większą słabszych.

Ograniczenia na rere (15%) i specjal (30%) zmniejszą branie dużych jednostek np 15 black knightów i ograniczą ich liczebność. Armia wampirów nie będzie oparta na samych specjalach i herosach z dodatkiem 2x10 szkieletów. W imperium skończy się era steam tanków.

Zauważcie także że nie tylko w wasza armia zostanie "obcięta"/zbalansowana ale także armia przeciwnika.

Awatar użytkownika
Capek
Chuck Norris

Post autor: Capek »

nioekoniecznie, bo w niektorych armiach mozna stworzyc rozpiski oparte glownie na corach a w innych, np nawet tych HE ograniczenie % liczby punktow w rarach i specialach jest zabojstwem

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Post autor: morgan10005 »

Jak zaczynałem grać to jeden chłopak grający HE używał głównie spermenów i łuczników i jakoś dość często wygrywał. A to są core w HE. Te jednostki nie są takie słabe.

Jak twój przeciwnik będzie miał też sporo jednostek podstawowych to szanse się wyrównają.

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Maruder horseman khornem i flailem ? i po spermanach a to też core .

A próbujcie . Ale nie mogą być takie same dla wszystkich .

ODPOWIEDZ