Rozpiski na DE

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

mam pytanie jacku czy nie lepiej zabic poganiaczy jak zgina poganiacze ginie hydra co nie wiec zabic poganiaczy to najłatwiejszy sposob
A skąd ja to mam wiedzieć, czy jak zginą poganiacze to i hydra? Jeżeli tak jest (a tego nie wiem) to pewnie, że lepiej.
P.S. Coś za banalnie proste by się okazało załatwienie hydry wtedy.
Czyżby nikt wcześniej na to nie wpadł? Chyba jest taka zasada, że jak możesz walić w hydrę to musisz. Czyli jak treeman z nią walczy (bo kto inny?) zawsze musi w nią walić. Od ostrzału to ona obrywa.

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

A skąd ja to mam wiedzieć, czy jak zginą poganiacze to i hydra? Jeżeli tak jest (a tego nie wiem) to pewnie, że lepiej.
P.S. Coś za banalnie proste by się okazało załatwienie hydry wtedy.
Czyżby nikt wcześniej na to nie wpadł? Chyba jest taka zasada, że jak możesz walić w hydrę to musisz. Czyli jak treeman z nią walczy (bo kto inny?) zawsze musi w nią walić. Od ostrzału to ona obrywa.
Słuchajcie się janorro a dobrze na tym wyjdziecie.... W atakach dystansowych wszystko jest kierowane w Hydre a nie w poganiaczy , w walce wręcz jeżeli możecie decydować to musicie walić w Hydrę , jak zabijecie poganiaczy to Hydra zdaje test reakcji potwora.... Janorro gada głupoty. To by było na tyle.
Obrazek

Janorrro
Wałkarz

Post autor: Janorrro »

zimny sam jakby powiedziałes połowie miałem racje ale wcześniej mówiłem ze nie jestem pewien

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

zimny sam jakby powiedziałes połowie miałem racje ale wcześniej mówiłem ze nie jestem pewien
Nie winie Cię że nie znasz zasad Hydry , w końcu to inna armia jest , ale kto Tobie powiedział że Hydra ginie jak zginą poganiacze ??
Obrazek

Janorrro
Wałkarz

Moj kolega Krzystofv jest zarejestrowany pod takim nikiem gra DE i mi powiedział cos na zasadzie ty i runPRIEST (mam nadzieje ze teraz dobrze napisałem jego nick) runPRIEST jest dobrze zorientowany w rasach tak jak Krzysztofv

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Z hydrą jest mega ciężko, chociaż nie przesadzałbym - zaszarżowana mocno jest do ściągnięcia - ostatecznie T5, W5, więc np. brokuł z nią wygra.

A co do DE to mamy z nimi pod górkę. Warto zainwestować w łuki, dobrze mieć coś do ściągnięcia bolców, tancerze na coldów klocek BG z ASF tylko z boku.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Joke's
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Joke's »

uważam że nie wystawienie hody na takie punkty i Gg jest imho beznadziejne Moja rozpiska na 500pkt to

2x10 gg, 8 dryad alter z hodą i zawsze się sprawdza

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

runEpriest nie runpriest

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

no tak w sumie nie "uciekający kapłan" , tylko "kapłan runiczny". Chociaż i tak najlepiej brzmi Tomek. Jak każdy raczył zauważyć Hydra może przegrać combat z Brokułem. Aczkolwiek nie wiem czy każdy wie że Hydrant ma Zionięcie o S5 ! ( to więcej niż Star Dragon ) Dlatego uważam że podstawianie drzewka pod "płomień" Hydry mija się z celem. Bolce też mogą nieźle napsocić w waszych szeregach. Jednostką której powinniście poświęcić też nieco swojej uwagi powinni być kusznicy. 10 kuszników wypruwa z siebie 20 bełtów ( wow ) z AP.
BG z ASF są równie niebezpieczni co Hydra. Ale mimo DE mają z górki z WE. Czekam z niecierpliwością na Kodeks to Woodów , jak się pojawi to mój slot na drugą armię jest przeznaczony dla rasiaków ;)

Pozdrowienia
Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Pamiętaj, że w pojedynku na zionięcia na dłuższą metę wygra treeman - IMHO.
Kusznicy i bolce muszą być wyeliminowane w pierwszej kolejności. Coldy trzeba złapać dobrą szarżą wildów, względnie na maksa spowalniać i czekać, aż GG będą mogli spokojnie się nimi już zająć. BG to mega trudna rzecz, ale do pokonania IMHO, zresztą piechota rank and file może być mocna, albo nawet bardzo mocna - ma przecież największe dane, żeby nie wejść w kombat w ogóle.
WE mają pod górkę obecnie z wieloma armiami, z DE również, ale ja akurat z ciemniakami lubię grać :-)
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

Faktycznie r0m, mój błąd, ale wiem skąd mi się to wzięło. Zmyliło mnie to, że hydra porusza się jak skirmisz, ale nim nie jest, widzi 90 stopni, tak przynajmniej piszą na podforum dark Elfów.

pozdro

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

co do pod gorke to przynajmniej jest ciekawie:)

lekarstwem na wszystko u DE sa GG(musi byc ich odpowiednio wielu,musza miec czas strzelac - innymi slowy reszta armi ma, starajac sie cos przeciwnikowi zrobic, koncentrowac na sobie uwage przeciwnika)

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Joke's pisze:uważam że nie wystawienie hody na takie punkty i Gg jest imho beznadziejne Moja rozpiska na 500pkt to

WAŁ
Alter NIE może być generałem :twisted:

Zimny... Ale nie musisz nabijać postów i wypisywać wszystkiego o DE... My to wiemy... Co na hydrę? Brokuł, umiejętnie zagrany na nią zaszarżuje i to tyle... zabić poganiaczy? Brokuł na przód i jakiekolwiek gówno na bok.... jeżeli wbijesz jednemu te 2 woundy to lecą obaj :D był o to już spór i wyszło że tak jest. Ale brokuł w zupełności wystarczy. BG z ASF mozna wystrzelać (wiem z praktyki) jak grasz na 20-30 gg jest z górki.

Janorrro
Wałkarz

MAm pytanie mozna mi przetłumaczyc skróty
BG
ASF
GG
IMHO
i kto to jest brokół

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

BG - black guards
ASF - always strike first
GG - glade guards
IMHO - in my humble opinion "moim skromnym zdaniem"
brokuł - drzewiec

Awatar użytkownika
Qbas
Chuck Norris

Post autor: Qbas »

Joke's pisze:uważam że nie wystawienie hody na takie punkty i Gg jest imho beznadziejne Moja rozpiska na 500pkt to

Alter chyba nie może być generałem armii, chyba że coś się zmieniło... :?:
Obrazek
Dyskusja na temat Euro 2009 pisze:
Ja się przewidziałem czy 23 - N.Ireland gra na ograch??
TIM GRONNEBERG - OGRES

Szkoci to klimaciarze :D

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Qbas pisze:

Alter chyba nie może być generałem armii, chyba że coś się zmieniło... :?:
nie, nic sie nie zmieniło. Kolega wałował.

Janorrro
Wałkarz

mdłosci dzieki za wytłumaczenie tych skrutów. wielkie THX

Janorrro
Wałkarz

mam pytanie co trzeba zrobic by rzucac 12 kostkami tym razem opowiadał mi inny kolega :D od WE Chodzi o drzewca

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Janorrro moze jestem nie za bardzo kapujacy ale nie rozumiem Twojego pytania...

ODPOWIEDZ