Łódz = Ośmiornica?

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Czy będzię opcja grania na 3000 pkt. jedną armią ?? Nie chciałbym w jakieś sojusze wchodzić, a coś fajnego bym złożyć chciał, bo mi się figurki kurzą.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Tak tak, czekamy na zasady z niecierpliwoscia, w koncu czas zaczac rozpy szlifować :) Jak dla mnie mozecie nawet doposcic VC i DL na zasadach starych podrecznikow, tez bedzie fajnei :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

b_sk pisze: Termin to będzie 13-14 grudnia, format 2000+1000.
Termin OK ( mozecie rozdawac spóźnione paczki mikołajkowe xD), format równiez wydaje sie ok ; )). wszystkie bitwy beda PB czy beda jakies scenariusze ??

Ale przedewszystkim zyczymy powodzenia w szukaniu szkoły! Czy jakiejs hali, to podstawa.

Co do Ograniczeń DL I VC zobaczmy co przyniesie balancing patch. Zreszta to juz bedzie leżało w gestii organizatorów. Ja 5:15 z DL moge ugrać ;P
xYz

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Scimitar pisze:Czy będzię opcja grania na 3000 pkt. jedną armią ?? Nie chciałbym w jakieś sojusze wchodzić, a coś fajnego bym złożyć chciał, bo mi się figurki kurzą.
Rok temu była, poczekamy na to co stworzy LS i zobaczymy jak to wygląda bo to 2000 punktów po części spełnia zadanie lekkiego ograniczenia VC i Demonów, a na 3000 to się już wszystko mieści.
Gremlin pisze:wszystkie bitwy beda PB czy beda jakies scenariusze ??
Scenariusze będą na pewno. Podejrzewam, że znowu wrzucimy capture środka stołu i posłańców bo osobiście je lubię, no a poza tym ile razy można grać zwykłe pitched battle. :)
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

ban na duże demony/wampiry ? :)

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Shakin' Dudi pisze:ban na duże demony/wampiry ? :)
bardzo dobry pomysl :twisted:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Offspringman
Kretozord

Post autor: Offspringman »

ciekawe, ale chyba zbyt drastyczne.
mi się np. podoba cs Furiona. całkiem ciekawy i przyzwoity.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Gobos pisze:
bardzo dobry pomysl :twisted:
Panowie wszyscy dużo o tym tylko gadają - niech ktoś zrobi takiego Mastera i wszystko się wyjaśni.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

b_sk pisze:
Scimitar pisze:Czy będzię opcja grania na 3000 pkt. jedną armią ?? Nie chciałbym w jakieś sojusze wchodzić, a coś fajnego bym złożyć chciał, bo mi się figurki kurzą.
Rok temu była, poczekamy na to co stworzy LS i zobaczymy jak to wygląda bo to 2000 punktów po części spełnia zadanie lekkiego ograniczenia VC i Demonów, a na 3000 to się już wszystko mieści.
Bez obaw, demonami nie gram, ale moje ponad 6 tys. pkt. w DE się kisi na półkach i tak chciałbym kiedyś zagrać czymś więcej niż tym co na 2000 i okolice się wystawia :D
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Barbarossa pisze:Darku, Twoja troska o frekwencję jest wzruszająca,

Prawda jest taka, że w okresie na kwartał przed nowymi army bookami w Polsce wampirami grało dosłownie kilka osób na turniejach
Zbyszek nic nie stoi na przeszkodze żeby takiego Mastera zrobić - mamy jeszcze 4 Mastery (poza WI) więc niech któryś z organizatorów się na to zdecyduje i sparwa się wyjaśni - zagrajmy bez 7-ed VC i DL. Wszyscy tylko dużo gadają, a nikt nie ma odwagi nic takiego zrobić - bo odbył się na razie jeden lokal (może jeszcze jakieś ale o nich nie wiem).

Jeśli chodzi o granie DL to chciałem ci przypomnieć, że armia ta którą chętnie grałem w sezonie 2005-2006 jakiś czas później była często banowana razem z całym SoC na wielu turniejach (wtedy wyszła 7-ed), więc graczy którzy ją mieli musieli się przerzucić na coś innego jak ja bądz Kubi, a cześc się nawet pozbyła figurek jak Thurion.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Dalmar pisze:
Jeśli chodzi o granie DL to chciałem ci przypomnieć, że armia ta którą chętnie grałem w sezonie 2005-2006 jakiś czas później była często banowana razem z całym SoC na wielu turniejach (wtedy wyszła 7-ed), więc graczy którzy ją mieli musieli się przerzucić na coś innego jak ja bądz Kubi, a cześc się nawet pozbyła figurek jak Thurion.
i tu sie z Darkiem calkowicie zgadzam, ja po VI ed DLu mam jedynie fotki... i nie po to teraz laduje i kase i czas w nowe figurki zeby nagle ktos wpadl na fantastyczny pomysl powrotu do SoC, juz wole ciecia i balancing patch, tudziez nawet banowanie armii ktore w mojej opinii jest bezsensowne

pzdr

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Dajcie jakies ograniczenia leveli/heorosow itp. zeby coś oprocz bohaterow się mieściło :) jak wiadomo na 2k (4herosow)i 1k(3herosow) mało co się mieści w większości armi.

Moze max 5 herosów na sojusz ?
max 2 rary ?
max 5 speciali ?

to ze format 2k fajnie przycina DL i VC to dobrze, ale zeby nie bylo armi typu 4magow 2 heleny + 3 cannony, tank 2 magow i 2x10 miecznikow ( to tylko taki przyklad :) )przyciąłbym levele, ilośc herosów lub spec/rare albo dał troche wiecej punktow.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Mamy salę tą samą co rok temu. Nic większego w sensownej cenie i w centrum załatwić się nie udało, ale że sala już na 100% jest znaczy się, że możecie myśleć nad sojuszami.

Jeśli LS da radę ogłosić jutro te CS-y i Balancing Patche to przez weekend powinniśmy dać radę przemyśleć to i skompilować jakiś schludny i sensowny regulamin po przemyśleniu tego co uradzą.
A licky boom boom down!!!

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Każdy sojusz powinien składać się z 2 armii, z których pierwsza nie przekracza 2000 punktów, a druga - 1000 punktów.
Ewentualnie można grać jedną armią w formacie 3000 punktów. W tej sytuacji można wystawić tylko 1 bohatera klasy Lord.
Na sojusz musi przypadać co najmniej 1 generał nie posiadający zdolności czarowania. W przypadku pojedynczej armii generał nie może być bohaterem czarującym.
Obowiązują następujące wyjątki i uściślenia:
1. Bohater, który rzuca czary jedynie w wyniku posiadania przedmiotów zawierających bound spelle (np. high elficki Prince z Ring of Fury), nie jest traktowany jako bohater czarujący,
2. Tomb King oraz Tomb Prince z armii Tomb Kings nie są traktowani jako bohaterowie czarujący,
3. W przypadku armii VC na 3000 punktów generał może mieć zdolność czarowania, za to gracz zobowiązany jest wystawić co najmniej 1 herosa nie będącego Chorążym Armii i nie posiadającego zdolności czarowania.
4. Arcylektor jest traktowany jako bohater czarujący. Warrior-Priest nie jest traktowany jako bohater czarujący.
5. Sojusze mogą składać się ze wszelkich dopuszczonych w ramach turnieju armii - nie ma ograniczeń wynikających np. z zasady hatred.
6. W przypadku armii na 1000 punktów maksymalna ilość bohaterów to 2.
7. W sojuszu można wystawić maksymalnie 6 slotów maszyn
8. Armie mogą się łączyć dowolnie z wyjątkiem, że nie można grać dwiema tymi samymi armiami w parze, także ich klimatycznymi odmianami. Storm of Chaos i pozostałe alternatywne army lists (southlands) traktuje się jako zbiór klimatycznych rozpisek do odpowiednich armii. Nie można łączyć np.: Cult of Slaneesh z DE.
9. W przypadku armii, mogących zawierać takie same jednostki (np.: dwa oddziały furii w sojuszu mortal chaos i beast of chaos) konieczne jest wyraźne i bezdyskusyjne określenie, który oddział jest z której armii.
10. Jednostki DoW można zgodnie z zasadami zawartymi w uściśleniach sędziowskich, za wyjątkiem dział DoW, które może brać tylko armia DoW.

Dodatkowe zasady obowiązujące w trakcie turnieju:
1) Oddziały nie biorą panik od oddziałów sojuszniczych (z drugiej armii)
2) Nie można natomiast rzucać czarów na sojusznicze jednostki (np. popychaczek, wskrzeszeń itd.) ani wykorzystywać przerzutów itp. efektów czarów rzuconych przez sojusznika.
3) Pula bazowych kości mocy i rozproszenia jest wspólna dla obydwu armii.
4) Przedmioty magiczne w armiach nie mogą się powtarzać (wyjątek dispel scrolls i power stones itp.).
5) Zabicie generała pojedynczej armii na 3000 punktów jest warte dodatkowe 150 VP, zaś w przypadku sojuszu generał większej armii jest wart dodatkowe 100 VP, a generał mniejszej 50 VP.
W zeszłym roku tak to wyglądało. Jako, że teraz pojawia się Balancing Patch, CS i powstał problem w postaci DoC i VC powyższy cytat daleki będzie od nowej wersji regulaminu, także podany zostaje jedynie w celach orientacyjnych ;)

A propos sali: Ci, którzy byli wiedzą jak to wygląda, dla tych, którzy nie byli mogę powiedzieć, że liceum nr 4. znajduje się w samym centrum Łodzi, jakieś 100 metrów od ulicy Piotrkowskiej (główny deptak łódzki), 10 minut tramwajem z głównego dworca (Łódź Fabryczna)
Acha, i w tym roku w pełni funkcjonalne prysznice, także jeden z minusów z poprzedniego roku został zlikwidowany :D

P..
Wałkarz

Post autor: P.. »

Pytanie:
Skaveni wystawiają jako lorda proroka, i chieftaina jako bohatera nieczarującego (i potencjalnie generała). Reguła pierwszeństwa wskazuje na generała proroka (skaven armybook, str. 40). Co wtedy?
Łamiemy zasadę z podręcznika czy generałem jest chieftain?
I przy okazji,
witam wszystkich na forum :)
Pozdrawiam,
P.

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

to jest regulamin z zeszłego roku, teraz na pewno będzie inny, więc chyba nie będzie tego zapisu o generale.

however
w podanym przypadku nie możesz złamać zasady z podręcznika, czyli grey seer musi być generałem, czyli mniejsza armia musi mieć generała nieczarującego.

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Po przeczytaniu Balancing Patcha i zasad Restricted zastanawiam się nad opcją jego wykorzystania, albowiem jest bardzo sensowny. Musimy to szybko przedyskutować i damy znać jak tylko będziemy wiedzieli co i jak.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

no czekamy czekamy :D

Przy balanging patchu, demony nadal są gięte (bo są i koniec kropka) więc proszę o zakaz duzych demonow/wampirow ;)

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

kurde sam jestem ciekawy, bo mam ochote wreszcie sie wybrac na mastera (wyjazd na PGA mi w ostatniej chwili nie wyszedl)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Shakin' Dudi pisze:no czekamy czekamy :D

Przy balanging patchu, demony nadal są gięte (bo są i koniec kropka) więc proszę o zakaz duzych demonow/wampirow ;)
Ja bym je po prostu zbanowal - calosciowo ;]

ODPOWIEDZ