Macki Wojny 2008 Łódź 13-14 grudnia 2008
Nie myślałem że kiedyś dojdzie do sytuacji że sam regulamin do turnieju będzie tak długi i będzie zasadami do zasad. Generalnie wspólczuje osobom które zaczyną się bawić w to hobby - poza rolebookiem i codexem armii trzeba jeszcze wiele wiedzieć, żeby zagrać na turnieju - taka moja luźna uwaga.
Bartek jeśli chodzi o same zasady to może zrobić 2250+1000 skoro i tak rozgrywamy tylko 4 bitwy, bo to moim zdaniem uatrakcyjni rozgrywkę, a nie wpłynie masakrycznie na przedłużenie czasu. Armie na 2000 są dość ubogie.
Bartek jeśli chodzi o same zasady to może zrobić 2250+1000 skoro i tak rozgrywamy tylko 4 bitwy, bo to moim zdaniem uatrakcyjni rozgrywkę, a nie wpłynie masakrycznie na przedłużenie czasu. Armie na 2000 są dość ubogie.
Myślałem nad tym, ale problemem nie jest czas (bo wyrobilibyśmy się bezproblemowo) ale stoły bo więcej niż 72x48 nie da rady, a przy armiach na 3250 pkt to może być trochę za mało niestety. Jakiś domek i lasek na środku stołu i nagle się okazuje, że O&G, czy skaveny muszą armię w trzech rzędach ustawiać żeby się przecisnąć. Jeśli więcej osób będzie chciało zwiększyć limit punktowy to jak najbardziej możemy to zrobić (więc jak ktoś chce to niech się odezwieDalmar pisze:Bartek jeśli chodzi o same zasady to może zrobić 2250+1000 skoro i tak rozgrywamy tylko 4 bitwy, bo to moim zdaniem uatrakcyjni rozgrywkę, a nie wpłynie masakrycznie na przedłużenie czasu. Armie na 2000 są dość ubogie.

A licky boom boom down!!!
Ja tam osobiście bronię 2000 punktów, bo to eliminuje część przegięć z rozpisek (po prostu się nie mieszczą, a jak wejdą, to nie mają tak silnego wsparcia reszty armii), oraz wymusza jakąś zmianę standardowych 2250, którymi gra się na co dzień.
Niech Saveny wystawią rat ogryb_sk pisze:Myślałem nad tym, ale problemem nie jest czas (bo wyrobilibyśmy się bezproblemowo) ale stoły bo więcej niż 72x48 nie da rady, a przy armiach na 3250 pkt to może być trochę za mało niestety. Jakiś domek i lasek na środku stołu i nagle się okazuje, że O&G, czy skaveny muszą armię w trzech rzędach ustawiać żeby się przecisnąć. Jeśli więcej osób będzie chciało zwiększyć limit punktowy to jak najbardziej możemy to zrobić (więc jak ktoś chce to niech się odezwieDalmar pisze:Bartek jeśli chodzi o same zasady to może zrobić 2250+1000 skoro i tak rozgrywamy tylko 4 bitwy, bo to moim zdaniem uatrakcyjni rozgrywkę, a nie wpłynie masakrycznie na przedłużenie czasu. Armie na 2000 są dość ubogie.), ale trzeba mieć na uwadze, że armie mogą być liczebniejsze niż rok temu chociażby dlatego, że CS nie pozwala ładować zbyt wiele punktów w duże single modele. Ja osobiście wolałbym grać mniejszą armią na luźnym stole niż większą armią na stole, na którym panuje ścisk, ale to ja.

A teraz serio. Równiez jestem za zostawieniem formatu. Im wiecej ptk. tym trudniej staryszm armią.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
popieram przedmowcow, niech zostanie 2k - czego zabraknie, trzeba wziac w drugiej armii
btw, czemu ten temat nie jest przyklejony?

Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
zapewne bedzie zaraz po PGA
i głos demokracji przemówiłGobos pisze:popieram przedmowcow, niech zostanie 2k - czego zabraknie, trzeba wziac w drugiej armii![]()

Może trzeba napisać słowa "Master" w tytule

Po prostu trzeba dać znać odpowiedniej osobie
temat zgodnie z prośbą podczepiony.
Jeśli chodzi o regulamin, to tak raczej spodziewałem się większej dowolności w skladaniu rozpisek. Trochę też śmiesznie z tym zakazem powtarzania rarów, gdy niektóre armie mają 2 do wyboru
(HE, DE np.). Mam nadzieję, że chociaż armaty DoW dopuszczacie ??

Jeśli chodzi o regulamin, to tak raczej spodziewałem się większej dowolności w skladaniu rozpisek. Trochę też śmiesznie z tym zakazem powtarzania rarów, gdy niektóre armie mają 2 do wyboru

Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Niech będzie, że dopuszczamy.
Ten zakaz dublowania rare'ów jest mocny, ale to z zasady ma być turniej 2000+1000. 3000 jest tak trochę na doczepkę bo niektórzy bardzo chcieli, a ja z drugiej strony się bałem, żeby się nie okazało, że niektóre armie na 3k wychodzą na CS-ie lepiej niż sojusze.

Nie. Nie ma panik, nie ma rzucania czarów, nie działają przedmioty. Naprawdę byś chciał zobaczyć giganta khemrijskiego z WS od wampirzego hełmu? 

Działa
Sojusze dobiera sie dowolnie, czy jest jakies ograniczenie flufowe jak np to z BP http://www.cheltenhamwarc...rder-patrol.pdf ??
xYz
Nie ma ograniczeń. I tak 3/4 sojuszów z punktu widzenia fluffu jest absurdalne.