Stormsmith

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Tanned highlight z RMS po białym podkładzie (to taki elf flesh), ogryn flesh wash, rozjaśniane pierwszą farbką a potem jeszcze z białym.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

kurka_z_podworka
Kretozord

Dla tych którzy nie wiedzą jest to najemna elficka czarodziejka, postać "nie z tej bajki" w świecie warmachine.

To najbardziej kolorowa figurka jaką pomalowałem w życiu. Postało jeszcze wiele detali do wykończenia ale ogólny zarys figurki już widać.

Trochę za ciemne zdjęcia mi wyszły ale mam nadzieję że wystarczą żeby ocenić figurkę.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

Nie wiem czemu mam wrażenie ze kolejnym figurkom poświęcasz coraz mniej czasu ...
pierwsza bomba
druga - jak dla mnie za dużo metalicznych kolorków
no i ta czarodziejka - zobaczymy jak będzie skończona
ogólnie jesteś jednym z niewielu którzy wiedza do czego służą washe co imituje całkiem ładny blending (chodź nim nie jest)
jestem ciekaw jak wyprowadzisz ten niebieski kolor i czy zostawisz róż na bordowej szacie czy jednak z bordo wyłonisz czystą czerwień]

mała rada jeżeli chcesz w tej tonacji to pelerynka ok ale nic więcej czerwonego czyli boczny pancerz w innym kolorze rób! bo się zleje - stonowany brąz będzie ok i te buty ...
IMO oczywiście

ogólnie prace zaliczam do bardzo udanych i klimatycznych .. czekam na ciąg dalszy

kurka_z_podworka
Kretozord

VegaMStudio pisze:Nie wiem czemu mam wrażenie ze kolejnym figurkom poświęcasz coraz mniej czasu ...
Też nie wiem dlaczego odnosisz takie wrażenie.
jestem ciekaw jak wyprowadzisz ten niebieski kolor
Jest już skończony, chyba widać.
czy zostawisz róż na bordowej szacie czy jednak z bordo wyłonisz czystą czerwień
Nie po to malowałem na różowo żeby teraz to czerwonym robić.

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

kurka_z_podworka pisze:
VegaMStudio pisze:Nie wiem czemu mam wrażenie ze kolejnym figurkom poświęcasz coraz mniej czasu ...
Też nie wiem dlaczego odnosisz takie wrażenie.
jestem ciekaw jak wyprowadzisz ten niebieski kolor
Jest już skończony, chyba widać.
czy zostawisz róż na bordowej szacie czy jednak z bordo wyłonisz czystą czerwień
Nie po to malowałem na różowo żeby teraz to czerwonym robić.
1 - wrażenie mam bo coraz gorzej ci wychodzą
2 - no pytam bo właśnie nie widać żeby było to skończone - wygląda jak podstawowy kolor czyli podstawa do malowania nie jak skończona szata
3 - no fakt to była lekka sugestia może być i różowe

PS. czemu ty tak się oburzyłeś ;p to tylko figurki , daj na luz

kurka_z_podworka
Kretozord

VegaMStudio pisze:nie widać żeby było to skończone - wygląda jak podstawowy kolor czyli podstawa do malowania nie jak skończona szata
Szata, przed wszystkim nie jest niebieska.
PS. czemu ty tak się oburzyłeś ;p to tylko figurki , daj na luz
Nie wiem skąd ten pomysł, nie oburzam się.

Przemas
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Przemas »

VegaMStudio pisze: ogólnie jesteś jednym z niewielu którzy wiedza do czego służą washe co imituje całkiem ładny blending (chodź nim nie jest)
(sorki za offtop ).... a ja sie zastanwiam czy wiesz co to jest blending ;) ? na wszelki wypadek wspomne ze nie jest to zadna technika a rezultat jej zastosowania. prosciej i dokladniej: jest to efekt plynnego przejscia jednego koloru/odcienia w drugi. nic wiecej.
blending mozna uzyskac zarowno umiejetnie wykonanym lawunkiem (wash), laserunkiem (glaze), "mokrym pedzlem" (wetblending) i na pewno jeszcze innymi technikami.

@Kurka: Aiyana zapowiada sie sycaco. szkoda ze poszedles w kolorki zaproponowane przez PP. bardzo podoba mi sie jak rzuciles swiatlo na peleryne. za to te czerwone plachty na nogach bede wymagaly jeszcze sporo pracy.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Nom pelerynka fajna ,chociaż minimalnie bym rozjaśnił miejscami :wink:
Podoba mi się ten niebieski z tyłu ,co to za kolor ?
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Przemas pisze:
VegaMStudio pisze: ogólnie jesteś jednym z niewielu którzy wiedza do czego służą washe co imituje całkiem ładny blending (chodź nim nie jest)
(sorki za offtop ).... a ja sie zastanwiam czy wiesz co to jest blending ;) ? na wszelki wypadek wspomne ze nie jest to zadna technika a rezultat jej zastosowania. prosciej i dokladniej: jest to efekt plynnego przejscia jednego koloru/odcienia w drugi. nic wiecej.
blending mozna uzyskac zarowno umiejetnie wykonanym lawunkiem (wash), laserunkiem (glaze), "mokrym pedzlem" (wetblending) i na pewno jeszcze innymi technikami.

Przemas nie przejmuj sie juz trollem , dostal tygodniowego bana ;)
Kurka ciekawie wyglada polaczenie czerwieni , rozu i niebieskiego - takie nietypowy zestaw kolorow , ktory mimo wszystko calkiem niezle ze soba wspolgra. Czekam na dalsze wipy

P.S. Ty tez musisz grac ta przegieta dlugoucha i jej rewolwerowym "kochankiem" ? ;P

Awatar użytkownika
Monstroys
Smyk
Kontakt:

Post autor: Monstroys »

już się nie mogę doczekać jak dorwę te washe! efekt w tak krótkim czasie jest rewelacyjny, a wręcz wprost totalnie fenomenalny :wink:
ehh jednak jestem malarzem starej daty, możliwości malowania poszły w takim tempie w mojej 3 letniej przerwie, że ciężko mi się w tym odnaleźć :P
anyway bardzo fajne figurken i trzymaj tak dalej!

pozdr

Awatar użytkownika
Parravon
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Parravon »

Świetna kombinacja kolorów mi się bardzo podoba.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

jesli reszta armii bedzie na takim poziomie to szacun. przyznaj sie ile siedziales nad wczesniejszymi modelami a ile nad kasterem?
ObrazekObrazek

kurka_z_podworka
Kretozord

Przemas pisze:za to te czerwone plachty na nogach bede wymagaly jeszcze sporo pracy.
Na brzegach planuje zrobić wykończenie złotym NMM
szczurek pisze:Podoba mi się ten niebieski z tyłu ,co to za kolor ?
Necron Abyss na to Ice Blue na to biały, bez mieszania, ostatnio coraz częściej tak maluję.

Ziemko pisze:Ty tez musisz grac ta przegieta dlugoucha i jej rewolwerowym "kochankiem" ? ;P
Na swoje usprawiedliwienie mam, że jak wyjdzie Retribution to nimi też będę grał ;)
Piszczałka pisze:jesli reszta armii bedzie na takim poziomie to szacun. przyznaj sie ile siedziales nad wczesniejszymi modelami a ile nad kasterem?
Niestety armia będzie trochę gorsza od casterów, ale bardzo lubię A&H więc postanowiłem trochę lepiej ich pomalować. Co do czasu to Haley pomalowałem całkiem szybko, Siega tak przeciętnie, a z tą teraz wolno mi idzie.

Dzisiaj nie udało się zrobić wiele, ale i tak zapodam dalsze WIPy.
Obrazek
Obrazek

kurka_z_podworka
Kretozord

W pomalowany w przerwie między nauką a pisaniem licencjatu. Elfica na razie czeka na swoja kolej bo nie mam snakebita :|

Dowódca oddziału rycerzy-paladynów.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

ogólnie bardzo wporządku, szczególnie szmatka fajnie wyszła. co do metalików mam wrażenie że są jeszcze niedokończone...
(poprawiłbym krawędzie jeszcze jaśneszym odcieniem)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

kurka_z_podworka
Kretozord

Rycerze pomalowani przez moją dziewczynę i dokończone przeze mnie do poprawienia został sztandar i podstawki. Squire'a malowałem sam. Zdjęcia pozostawiają wiele do życzenia, w przyszłości pewnie wrzucę lepsze.
Obrazek
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

bardzo fajnie odjechany sztandar na tych palladynach

kurka_z_podworka
Kretozord

Zapomniałem freehanda malował olekkkkk :)

kurka_z_podworka
Kretozord

Podstawki jak zwykle zbiorczo jak się tego więcej nazbiera.
Arlan znowu z kiepskimi zdjęciami:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Charger pomalowany przez moją dziewczynę:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kurka_z_podworka
Kretozord