Garnizon 1500 - do Lublina

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Crus - tak jak napisałeś - jeżeli magia jest dopełnieniem i na ponad 2k.
Na takei śmieszne 1500 to 3 magusó kosztuje średnio z 500pts. Do tego dochodzą np. HE które muszą sobie szmate of sorcery wykupic. I juz średnio z oddziałami jest - IMO Strzelanie CG zrobi wiecej niz tych 3 magów , bo mimo wszystko jest pewniejsze.

Poza tym ty mówisz o twoich lizakach na magii, czyli armii która bazuje własnie nie tlyko na magii ale praktycznei wszystkich fazach gry :)

Pozdro

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Jankiel pisze: Skaveny już praktycznie nie istnieją - poza piorunami nic z tej armii nie zostało. Ratlingów nie ma, swarmów nie ma, magowie poza klockami, korzystając z proximity, nie biegają.
czytam sobie ten temat i jedyne co moge napisac to... <lol>

Jankiel... a myslalem ze to ja jestem najbardziej kozacko - butna postacią tego forum :P, ale ten twoj tekst to juz mnie rozbawail do granic mozliwosci :P

nie bede sie rozwodzil... ale IMO rozpa slabutka, wersja JJ duzo silniejsza... a szczury, ktorymi bedzie gral chocby Chory zrobia ci z tej armii jesien sredniowiecza... (pioruny??? czyzbys zapomnial o 2-3 tunnelingach :twisted: , ratlingow nie ma? chyba na poludniu ;))...

a HE, chocby rozpa Kowala, cie tez siamie na sniadanko...

moj niemagujacy chaos by mial raczej z tym srednio... wszystko zalezy od zaczecia. ale nie pisz na litosc ze armie magiczne, chocby te i tych graczy ktore wyzej przedstawilem wciagasz nosem.. bo jest dokladnie na odwrot :roll:

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Jankiel pisze: Skaveny już praktycznie nie istnieją
A chciałbym cię przekonać że tak nie jest ;). Gdyby nie to że sędziuje w Dziko-landzie już byś challenga dostał ;]
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Daro
Oszukista

A mówiłem że na północy wam sie z ta magią we łbach poprzewracało :roll:
Co do tunelingów - wybacz gram krasimai - spokojnie mozna sieetak rozstawic że tunelingi ssą.... Chyba że u was jedyna obrona na magie to scrolle...Jest też costkaiego jak bufor woundowy na część czarów ;)

Pozdro

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

A mówiłem że na północy wam sie z ta magią we łbach poprzewracało :roll:
Masz jakis problem?

To ze Thurion podal 2 armie to znaczy ze wszyscy graja w pomorskim na magii ? I nie pisz ze nam sie w glowach poprzewracalo bo nie zyjesz w kraju tolerancji.I nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ale mogles troche osob obrazic.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

ale nie pisz na litosc ze armie magiczne, chocby te i tych graczy ktore wyzej przedstawilem wciagasz nosem..
Dziękuję za radę. Na razie tak nie napisałem i będę się tego trzymał.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Jankiel pisze:
ale nie pisz na litosc ze armie magiczne, chocby te i tych graczy ktore wyzej przedstawilem wciagasz nosem..
Dziękuję za radę. Na razie tak nie napisałem i będę się tego trzymał.
fakt, nie napisales :) ale z twoich postow mozna wyywnioskowac ze z armiami turbo magujacymi czujesz sie pewnie :P to tez mnie dziwi :P

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Nie czuję się pewnie. Mam nadzieję, że na nie nie trafię. Jak trafię, to mam nadzieję, że nadrobię braki ilością strzelania oraz wysokim Ld.

Mam ładować 140 punktów w panienkę która nic nie zrobi? Jak się ktoś uprze, to i tak się przebije w końcu z magią. Zwłaszcza, gdy będę miał same klocki czekające na śmierć i boskie ld 8 bez przerzutów.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2007, o 00:46 przez Jankiel, łącznie zmieniany 1 raz.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

thurion-ale wziecie czarki na turbomagujace armie nie pomoze...

patrzac na to z drugiej strony armie ktore skladaja sie na samej magii licza sie z tym ze praktycznie zawsze maja naprzeciw siebie caddiego...
a jednak uwazaja ze sie przebijaja(i maja racje)

z drugiej strony jak trafi Jankol na armie krasnali to 10%armii nic nie robi(stara sie nie umrzec)
jak na armie z 1 czarodziejem-tez lepiej miec przewage pewnych jednostek

czyli zawsze wychodzi cos za cos-im lepsza magia tym slabiej sie prezentuje walka/strzelanie

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

moim zdaniem czarka z 2 scrollami, a na noblu seal of ghrond da rade :) 4 DD i 2 Scrolle, bronia przed 2 czarami na ture conajmniej i to przez 2 tury.. w tym czasie nasze strzelanie robi jesien sredniowiecza z jednostek wroga...a gdy nam sie obrona wyczerpie zaczynamy wymiane magiczno - strzelajacą, z tym ze zaczyna sie to od 2-3 tury (zalezy kto zaczyna) a nie od samego poczatku...

strzelanie jest nadal mocne, a magie kontrujemy dosc sprawnie, tym samym przez 2 tury mamy dosc duza przewage nad armia magujaca.. ale moze mi sie zle wydaje...

wiadomo, jak trafisz na krasie to masz kolo 200 pkt w bloto..

Daro
Oszukista

Chory - Nie mam problemu bo na pomorzu grałem raz , najpewniej kolejny zagram jak w wakacje zrobicie jakiegoś masterka, ale mi tam magia nie przeszkadza - nie miałem nigdy problemów z armiami czarującymi (moze to sie zmieni? Niech mi ktos udowodni że ta magia jest przegieta ;) ). Co do życia w kraju tolerancji - wiem bardzo dobrze o tym bo sam nie jestem zwolennikiem nowej mody: "tolerancji". Wątpie by ktoś sie czuł tym urazony, nie to było celem wypowiedzi.

Thurion - Wiadomo obrona magiczna jest fajna - ale ona kosztuje troche pts, a IMO lepiej to zainwestować w oddziały które spełniaja role "dispeli" do tego jak trafiamy na armie nie czarującą to jestesmy do przodu. Wiele osób myśli tak jak ty, ze warto wziąść caddyego - i w starciu z armiami z caddy'im rospa Jankiela ma sporą przewage. W ten sposób z armiami magicznymi - wychodzi na to samo, a z armiami niemagicznymi jest na +.

Pozdro

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Daro pisze: a z armiami niemagicznymi jest na +.

Pozdro
zrobie jedna modyfikacje w swojej rozpie chaosowej... tj. zamiast 2gich minetaurow wezme 6 furii + 4ty minetaur do 3ki i rozpa Jankiela juz jest na -, ew. na rowni z niemagujaca i niestrzelajaca rozpa chaosu...

kwestia gustu, ja bez caddego i 5-6 DD nie zaczynam skladac rozpisek... moze i jest cos w tym pomorskim magoowaniu.. ale idac na lokala do nas mozna sie nastawic ze duza wiekszosc armii to bedzie max magow i jak najbardziej wyzylowana rozpiska jak sie tylko da... :)

pzdr !!

Daro
Oszukista

Po prostu kazda szkoła gry ma swoje specyfiki :) U nas jest deficyt magiczny a u was nadmiar - proste. A rospy sie składa pod warunki - z tym że jankiel ma rospe na masterek - a tam sporo bedzie zależało od losowania - nie mniej strzelanie ma mocne, co powinno nadrobić braki magiczne.

Pozdro

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

byle d6 i 2d6 s4 nie zalatwialo mu RBT/CoK :!:
dlatego dorzucilbym kostke, zeby moc latwiej przeciwastawic sie tym czarom

za chociazby kusze na DR ktorzy chociaz z d6s4 spadaja i nie ma fastow :wink:

Daro
Oszukista

Co jak co ale kusze na DR to bym zostawił. IMO potrafia nieźle namieszać.
I włąsnei tu jest problem - co ciąc ? Nic nie ciać :P

Pozdro

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

Jankiel pisze: Skaveny już praktycznie nie istnieją - poza piorunami nic z tej armii nie zostało.
No chłopaku obraziłeś dzielne Skaveny :lol:
Czalendz :D
Bój się :twisted: Ja już drżę i zagryzam ogonek w trwodze :wink:
Pozdro :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Czalendz :D
Bardzo chętnie. Ciekaw jestem, jak ta armia teraz wygląda :)
za chociazby kusze na DR ktorzy chociaz z d6s4 spadaja i nie ma fastow
Przecież nie muszę ich wystawiać na ostrzał. Tak samo, jak nie będę nimi defilował przed oddziałem thjundererów, nie będę wbiegał pod LOS kolesia z magic missile.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

obstawiam Jankiela :) 4bolty rox

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

nie chodzi o to co wystawia tylko o to czy umie tym grac
a co jak co-o ile krytykowany za plewne rozpy(zwykle tak IMO nie jest) o tyle umiejetnosci grania DE nikt Jankolowi nie odbierze :twisted:

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

ano zgadzam sie Lukaszu

btw
ja czesto defilade urzadzam :)
ale ten fast wtedy nie ma kusz i z jakiegos blizej okreslonego przezemnie celu to czyni

ODPOWIEDZ