SALVIA DIVINORUM inaczej wieszcza

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Kosa pisze: aby nie bylo to szalwia wieszcza jest calkowice legalna :)
Nikt w to nie wątpi. Nie wszystko co legalne, jest dobre ;)

Chcesz pohodować roślinki, to kup sobie kaktusa albo hiacynta. Fiołków nie polecam, strasznie upierdliwe w hodowli. Ew. gwiazdę betlejemską, akurat na święta będzie pasowała ;)

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Szczerze mówiąc to myślałem, że ten temat rozwinie się bardziej w hyperrealowym stylu, a nie jakieś smuty o tym, że narkotyki są złe będą wałkowane.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

b_sk pisze:Szczerze mówiąc to myślałem, że ten temat rozwinie się bardziej w hyperrealowym stylu, a nie jakieś smuty o tym, że narkotyki są złe będą wałkowane.
Fakty na ogół są smutne ;)
Na szczęście (dla Ciebie) jest mnóstwo osób, które się ze mną nie zgadzają ;)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Na szczęście (dla Ciebie) jest mnóstwo osób, które się ze mną nie zgadzają Wink
na szczęście :wink: :P

p.s-Właśnie piszę prace na retorykę i erystykę i muszę się trochę odstresować czyt. dogryzając :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Chmura
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Chmura »

Skavenblight pisze:
Wojtku pisze:Dopalacze? Nie dziekuje. powinno się to jak najszybciej zabronić sprzedawać.
=D>
Znać swoich po postach.
Ta racja, w swojej bandzie na pewno stosuje mad cap mushrooms, crimson shade i mandrake root :)
SkavenBlight pisze:Chcesz pohodować roślinki, to kup sobie kaktusa albo hiacynta.
Wlasnie zacznij hodowac pejotle.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Skavenblight pisze: Chcesz pohodować roślinki, to kup sobie kaktusa
też o tym myśle :D

peyotl albo san pedro, odpowiednio Lophophora williamsii oraz Echinopsis pachanoi.

Tylko nie chce mi się tego uprawiać z 15 lat zapewniając im takie warunki, haha no znowu jak w Meksyku, ten kraj to ma piękne roślinki :D

edit:
@Chmura

teraz zauwazylem :P
hodujesz peyotla? One to dopiero ciekawy okaz :D

:twisted: :twisted: :twisted:
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

b_sk pisze:Szczerze mówiąc to myślałem, że ten temat rozwinie się bardziej w hyperrealowym stylu, a nie jakieś smuty o tym, że narkotyki są złe będą wałkowane.
przychylam posta.
jesteście zajebiści

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

szczurek pisze: p.s-Właśnie piszę prace na retorykę i erystykę i muszę się trochę odstresować czyt. dogryzając :wink:
Nie martw się, mam dobry humor i strasznie mi wszystko jedno ;)

@Chmura
Ja podpadam tylko pod handel, na ostatnim turnieju zatłukłam Johanna Nożownika i sprzedałam crimson shade który po nim został w spadku ;)
Dziwnym trafem nawet mandrake rootów nie kupuję zazwyczaj ;)

Awatar użytkownika
Chmura

Mam jednego pejotla, ale to dlatego ze jestem zapalencem jesli chodzi o roslinki :)
Mam caly parapet przerobiony na gigantyczna donice, w ktorej hoduje rozmaite kaktusy. Jesli bylbys kiedys w 3miescie, to proponuje abys udal sie do Rumii do tamtejszej kaktusiarni. Maja calkiem ciekawe zbiory kaktusow i mozna u nich kupowac sadzonki, jak i wyrosniete kaktusy. Spora czesc moich kaktusow wlasnie stamtad pochodzi.

Swoja droga pejotle bardzo dlugo dojrzewaja. Okolo 20 lat trzeba aby zakwitl. Owszem widze ze moj rosnie, ale jest to bardzo male tempo. Bede go musial gdzies indziej przesadzic, bo w tempie w ktorym rosnie cala reszta, to go zaslonia i stlamsza.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Chmura pisze:Mam jednego pejotla, ale to dlatego ze jestem zapalencem jesli chodzi o roslinki :)
Jasne ;) Teraz już wiemy, skąd przychodziły Ci do głowy takie interpretacje zasad :badgrin:

Kaktusy to i ja lubię, chociaż w swojej naiwności hodowałam je wiele lat wyłącznie jako roślinki parapetowo-ozdobne ;) Za to w nowym mieszkaniu będę hodować własną bazylię, jako że sporo w kuchni jej używam.

Awatar użytkownika
Chmura

A czy wiesz SkavenBlight ze bazylie mozna uzywac w inny sposob niz tylko jako przyprawe do zupy?
Podobnie galka muszkatolowa.
:)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Chmura pisze:A czy wiesz SkavenBlight ze bazylie mozna uzywac w inny sposob niz tylko jako przyprawe do zupy?
A wiesz, nie wiedziałam ;)
I chyba nie zamierzam się dowiadywać.

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Nic strasznego, napar z bazylii działa chyba moczopędnie. :P Kiedyś miałem ładne poletko bazylii i oregano na podwórko. :D

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Kilka razy palilem ale powalilo mnie na cycki tylko raz , krótka intensywna halucynacja innym razem przy paleniu tego samego tematu podbilo mi tylko cisnienie i poszła kawa z nosa . Na pewno najlepiej palić to samemu wieksze prawdopodobienstwo grubej fazy :P
Beka na maxa

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Chmura pisze:A czy wiesz SkavenBlight ze bazylie mozna uzywac w inny sposob niz tylko jako przyprawe do zupy?

:badgrin: :badgrin:

taaa, Chmura tylko hodujesz sobie ;)
o bayzli to nie wiedzialem :)

p.s. Ciekawe skad jeszcze taki nick :P

bo ja mam pomysl na zajebisty ekstrakt z szalwi :P
ale nie będe go zdradzal na forum, bo to nie miejsce na takie rzeczy, hoihihihi
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Dla wszystkich samozwańczych odkrywców innych światów - liter wywaru z bielunia!
Uerph.

Awatar użytkownika
Chmura

U mnie pod blokiem rosnie bielun. Ale strasznie to swinstwo truje, po za tym fazy potrafia byc straszne.

A tak przy okazji, lepiej nie ograniczac sie w kwestii znajomosci zielarstwa tylko do tych co kopia po neuroprzekaznikach, ale w calosci zapoznac sie z tym do czego jakie ziele sie stosuje. Czasem potrafi sie to przydac ( np. przy dezynfekcji ran na przyklad ).

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Pewnie, że truje. Mój brachol ma znajomka, co za dużo sobie tego łyknął, i go trochę wygło. Czego życzę wszystkim sprytnym ludziom z różnymi sprytnymi pomysłami.
Uerph.

vanswirr
Chuck Norris

Post autor: vanswirr »

Szczurza Jucha pisze:Dla wszystkich samozwańczych odkrywców innych światów - liter wywaru z bielunia!
Weź nawet nie pisz takich rzeczy, bo jeszcze jakiś młody niemądry spróbuje i będzie pogrzeb w rodzinie.

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Dobór naturalny - głupie jednostki są usuwane. A mniej się zmarnuje na niego środków.
Dla mnie to dla narkomanów nie powinno być klinik odwykowych, bo to topienie pieniędzy w błocie. Nikt im w żylska strzykawek nie pchał ani w mordę skrętów. Zresztą w dużej ilości przypadków leczenie narkomana to jak leczenie człowieka, ktory strzelił sobie w łeb - bezcelowe. Przynajmniej dopóki nie wynajdzie się jakiś dobrych leków - bo to jest jak najbardziej prawdopodobne, tylko diabeł ciężkie.
Chcę od razu zaznaczyć, że odróżniam człowieka, który zapali sobie od czasu do czasu skręta od narkomana, co to bierze różne dziwne rzeczy pod język. Tak tylko dzielę się przemyśleniami.
Uerph.

ODPOWIEDZ