Dwarf Tales Miniatures

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

a Micro Art Studio to bardziej studio malarskie/konwertujące i sprzedające owoce swojej pracy - w tej sytuacji Allegro/Ebay są wskazane, w końcu to nie produkcja masowa, tylko pojedyncze prace jedyne w swoim rodzaju
Micro art studio zajmuje się teraz głównie sprzedażą żywicznych podstawek. A ma ich mnóstwo i to bardzo dobrej jakości.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

ja chyba slepne na starośc. który z krasnali ma miecz?
Właśnie też próbuje się doszukać mieczyka i niemoge :roll:
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

srodkowy na plecach :wink:

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Hoho, dzisiaj wskakuję na forum czytam siakie znowu Krasnboludzkie Opowieści?:P Co do Ducktales Disneya w warhammerze?:D Hehehe. Ale potem zacząłem przeglądać, patrzęm, pytam się ludzi, Szafa_poznan mówi że to Kura i Kubasa, myślę sobie qool! i nadal tak myślę :). Chłopaki fajnie, że wam się tak udało coś wykombinować, pracujcie dalej, mam nadzieję że efekty będą równie dobre co krasie ). Aha tylko pamiętajcie! Wielu ludzi lubi krasie w zbrojach, a nie tylko płaszczach!
Pozdro.

Awatar użytkownika
Dwarf Tales
Plewa

Post autor: Dwarf Tales »

Witam ponownie w imieniu zespołu.

Pragnę wyjaśnic temat mieczy na naszych figurkach - bo wynikneła z tego powodu nielada dysputa. Nasi Górscy Przepatrywacze - posiadają krótkie miecze ( po dwa na blister) które najlepiej sie sprawują podczas patroli, są lekkie, poręczne, wspaniale wyważone - najczęściej noszą je na plecach, w okolicach plecaków. Nie rozumiem zupełnie oburzenia tym, że krasnoludy uzbrojone sa w krótki miecz czy sztylet - nie jest to zamach z naszej strony na klimat i odwieczne zasady rządzące się światami i rasami fantasy! - lecz próba logicznego i w miare racjonalnego podejścia do tematu, uzbrojenia "lekkiego oddziału zwiadowców". Na etapie projektowania jakoś ciężko nam było sobie wyobrazić, zwiadowcę z wielkim i cieżkim toporem lub młotem, zdecydowanie lepiej jako broń ręczna takiego oddziału prezentowały nam się krótkie miecze - no więc są. Przecież to iż krasnoludy są mistrzami w posługiwaniu się toporem czy młotem i jest to ich ukochany rodzaj oręża - nie wyklucza użycia przez wyspecjalizowane jednostki tej rasy - miecza, lub sztyletu, które to posiadają wiele zalet i udowodniły niejednokrotnie swoją przewage nad cieższą i mniej poreczna bronią. Reasumując znakomita wiekszość naszych "brodaczy" będzie tradycyjnie uzbrojona w ukochane przez dumną rasę: młoty, topory itp. - ale nie wyklucza to przecież mieczy, sztyletów i innego oreża - bez obaw klimat jest dla nas najważniejszy.

Z pozdrowieniami
Zespół DWARF TALES MINIATURES

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

6ed załogant od armatki, bolca czy katapulty też ma mieczyk, więc niewiem o co chodzi.
Obrazek

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Miecze były też w starych metalowych clansmenach i starych longbeardach(a na 100% w champie) - krótki miecz u krasnoludów to IMO jak najbardziej pasuje.

Pozdro

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Tolkien tez uzbrajał Krasnoludy w miecze :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

w sumie to marudze ale ogry tez by sie przydaly:D
genialna robote:D figsy naprawde spoko:D powodzenia!!

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Don_Silvarro pisze:Trochę rozmijasz się z koncepcją - Gildia i ChaseMinis nie produkują własnych modeli, tylko dystrybują produkty zachodnich firm (przy czym korzystaja nie tylko z allegro, ale mają własne, niezależne i profesjonalne sklepy internetowe),
Sklepy mają krócej niż ogólną działalność internetową. W przypadku Chase'a - o wiele krócej.
Don_Silvarro pisze: Micro Art Studio to bardziej studio malarskie/konwertujące i sprzedające owoce swojej pracy - w tej sytuacji Allegro/Ebay są wskazane, w końcu to nie produkcja masowa, tylko pojedyncze prace jedyne w swoim rodzaju.
Bullshit, po raz pierwszy.
Don_Silvarro pisze:Rozmawiamy natomiast o projekcie samodzielnej firmy rzeźbiącej i rozprowadzającej własne modele, co jest zupełnie inną parą kaloszy. Z wymienionych przez Ciebie firm taką działalnością zajmują się tylko SnifDog
Bullshit, po raz drugi.
Don_Silvarro pisze:Ścibor Monstrous Miniatures, którą to w zasadzie cieżko nazwac prawdziwą firmą, raczej jednoosobowym studiem rzeźbiarskim z możliwością powielania prac - Ścibor najzwyczajniej rzeźbi sobie co mu przyjdzie do głowy, gotowe prace wysyła do 'odlewni', a stamtąd żywiczne modele trafiaja do Jamy badź na Allegro/Ebay.
Bullshit, po raz trzeci.
Don_Silvarro pisze:No i nie przypominam sobie, żeby którakolwiek z wymienionych firm posiadała witrynę internetową wyłącznie po angielsku (większośc nie ma żadnej lub tylko w rodzimym języku),
Bullshit, po raz czwarty.

Wybacz stary, ale to zamyka rozmowę. Nie jesteś osobą, która może się wypowiadać o polskich firmach robiących w figurkach, bo najzwyczajniej nie masz o nich zielonego pojęcia. Będziemy mogli wrócić do rozmowy, kiedy
(dła ułatwienia numery punktów odpowiadają kolejności Twoich "rozminięć z prawdą")
1) zapoznasz się z ofertą MAS
2) zapoznasz się z ofertą MAS oraz SMM
3) dowiesz się troszkę więcej o SMM, jak np. ile osób w tym uczestniczy; może zaproszę Demi_Morgana'ę na to forum i Ci uprzejmie wyjaśni jak bardzo się mylisz
4) odwiedzisz stronę MAS lub SnifDog
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Tomash pisze: Sklepy mają krócej niż ogólną działalność internetową. W przypadku Chase'a - o wiele krócej.
Jestem całkiem trzeźwy (a przynajmniej mam takie wrażenie), ale zupełnie nie rozumiem tego zdania. :wink: Co to znaczy, że 'sklep ma krótszą od ogólnej działalnośc', i co ma to wspólnego z faktem, że dystrybuje modele, a nie je produkuje?
1) zapoznasz się z ofertą MAS
4) odwiedzisz stronę MAS
O tu.Tak jak pisałem - pojedyncze konwertowane i malowane studyjnie modele, dodatkowo żywiczne podstawki i elementy terenu (które pominąłem we wcześniejszej wypowiedzi, jako że mówiliśmy o firmie produkującej figurki, a nie podstawki i makiety). Chyba, że chodzi Ci o "produkcję mebli w szerokim przedziale od kuchennych do wypoczynkowych, zarówno końcowe elementy użytkowe jak i wzory wykończeń w formie uchwytów, zdobień", ale raczej wątpię :wink:
3) dowiesz się troszkę więcej o SMM, jak np. ile osób w tym uczestniczy; może zaproszę Demi_Morgana'ę na to forum i Ci uprzejmie wyjaśni jak bardzo się mylisz
Faktycznie, tu sie pomyliłem, i przyznaję Ci rację. Widziałem wcześniej modele SMM jedynie w ofercie Jamy, i nie dotarłem do ich strony 'domowej' - ma to zwiazek z faktem, że po wpisaniu w wyszukiwarce sformułowania 'scibor monstrous miniatures' elektroniczny szukacz wypluwa na pierwszym miejscu właśnie Jamę, dalej linki do postów na forach internetowych, a dopiero kawałek poniżej stronę domową instytucji.
lub SnifDog
O tutaj. Tak jak pisałem, oferta niezbyt bogata: żywiczne podstawki w sześciu 'smakach', trzy pojazdy pancerne różniące się jedynie wieżyczką, jeden samolot, jeden czołg, zestaw nagrobków, skorpion i jeden błąd ortograficzny w słowie 'wieża'. Szczerze mówiąc sam się nieco skofundowałem, gdyż pamiętam, że jeszcze jakiś czas temu mieli w ofercie kilka wzorów wieżyczek do Lemanów i jeśli mnie pamięc nie myli to także kilka fajnych bunkrów.

Tomku (zakładam, ze tak właśnie masz na imię), nie ciśnieniuj się tak. Wyraziłem swój osobisty pogląd na temat strony internetowej i promocji firmy Dwarf Tales Miniatures, krytykując to, co mi się nie spodobało, a przedstawiciel ww. instytucji jak sam napisał przyjął moje zdanie i nie ciągnie dalej dyskusji. Mam wrażenie, że usilnie próbujesz udowodnic mi, że jestem niekompetentnym głąbem, któremu słoma z butów wystaje, i który z tego powodu nie powinien się w ogóle odzywac.

Pax, po prostu pax.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Ależ ja nie mam nic do Twojej opinii nt. strony Dwarf Tales - też uważam, że jest trochę przeładowana grafiką.
Moje teksty tyczą się wyłącznie Twoich uwag odnośnie polskiego rynku figurkowego, jako że są, delikatnie mówiąc, odbiegające od prawdy [-X ;)

Co do tekstu o trzeźwości - podmiot domyślny, przepraszam, niejasno się wyraziłem. One - te dwie firmy, które wymieniłeś - sklepy internetowe założyły później niż rozpoczęły działalność handlową.

Co do MAS. Weź obejrzyj ich stronę, a nie jakieś jebajowe popłuczyny:
http://microartstudio.com/shop/catalog/
Czyli trochę więcej niż konwersje i malowanie - figurki też są. No i jak przyznałeś, pominąłeś podstawki i elementy terenu, które są jak najbardziej figurkowe, nie uważasz? ;)

Odwiedzenie strony SnifDoga i MAS, jako że miało numer punktu 4), odnosiło się do posiadania anglojęzycznej strony.
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Tomash pisze:
Co do MAS. Weź obejrzyj ich stronę, a nie jakieś jebajowe popłuczyny:
http://microartstudio.com/shop/catalog/
Czyli trochę więcej niż konwersje i malowanie - figurki też są. No i jak przyznałeś, pominąłeś podstawki i elementy terenu, które są jak najbardziej figurkowe, nie uważasz? ;)
Fakt, zwracam honor po raz kolejny - choc muszę przyznac, że gdybys nie zamieścił tutaj linku, nigdy bym na tę stronę nie trafił - Google wypluwa właśnie ich witrynę na Ebay oraz tę stronę, która z produkcja modeli ma nieco wspólnego tylko po powiększeniu zdjęc. Do ich rodzimego sklepu da sie dotrzec jeno przez link na szarym końcu tej witryny, a to i tak po przekierowaniu.
Odwiedzenie strony SnifDoga i MAS, jako że miało numer punktu 4), odnosiło się do posiadania anglojęzycznej strony.
Fakt, ale Snifdog posiada opcję wyboru języka, no i obie witryny stoja na nieco wyższym poziomie językowym :wink:

Myślę, że dyskusję mozemy uznac za zamkniętą :wink:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Don_Silvarro pisze:Fakt, zwracam honor po raz kolejny - choc muszę przyznac, że gdybys nie zamieścił tutaj linku, nigdy bym na tę stronę nie trafił - Google wypluwa właśnie ich witrynę na Ebay oraz tę stronę, która z produkcja modeli ma niewiele wspólnego. Do ich rodzimego sklepu da sie dotrzec jeno przez link na szarym końcu tej witryny, a to i tak po przekierowaniu.
True. Jeśli chodzi o PageRank, to MAS obsysa po całości.
Don_Silvarro pisze:Fakt, ale Snifdog posiada opcję wyboru języka, no i obie witryny stoja na nieco wyższym poziomie językowym :wink:
Ale są po angielsku, a to było przedmiotem dyskusji.
Don_Silvarro pisze:Myślę, że dyskusję mozemy uznac za zamkniętą :wink:
Zgadzam się. Wróćmy do rozmowy o Dwarf Tales Miniatures. Mam nadzieję, że choć trochę nowego się dowiedziałeś o polskich firmach figurkowych ;)

Awatar użytkownika
jackert
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: jackert »

... cóż figurki dziś do mnie dotarły, mimo szczerych chęci nie mogę napisać że mnie powaliły, odlewy wyglądają co najwyżej na schludne, miejscami troszkę się formy porozjeżdżały, opakowania w większej części nie przetrwały transportu,dopracowanie niektórych detali wymaga jeszcze dużo pracy...zakupiłem w sumie 10 figurek, gdyby cena była trochę niższa mimo wszystko nie odradzałbym zakupu... 8)

Awatar użytkownika
kenny

Post autor: kenny »

Czekam na większą ilość modeli Dwarfów. Wyglądowo figurki są super tylko, że jednostke Dwarf Mountains chyba już wycofano(niema jej w nowym codexie)

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Wyglądowo figurki są super tylko, że jednostke Dwarf Mountains chyba już wycofano(niema jej w nowym codexie)
A w starym niby byli :roll: ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

zróbcie skaaavenyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!! :P
Fajne figsy, szybko rozszerzajcie ofertę.

Awatar użytkownika
Ehx-ray
Wałkarz

Post autor: Ehx-ray »

dołączam się do prośby! (o skaveny)
Będzie tak w dla odmiany od dwarfów

Awatar użytkownika
kenny

Post autor: kenny »

TomCio pisze:
Wyglądowo figurki są super tylko, że jednostke Dwarf Mountains chyba już wycofano(niema jej w nowym codexie)
A w starym niby byli :roll: ?
Nie, nie było oni sa z tego co wiem z WD, ale gdyby Gw chciało je wsadzić jako "normalna" jednostke to wsadziło by ich do army book'a.

ODPOWIEDZ