Salamandry vs Stegadon
Moderator: Ziemko
Nie można powiedzieć, że Salki są lepsze od Stedzika ani Stedzik lepszy od Salek. Zależy od konfiguracji innych jednostek i jak kto daną jednostką potrafi grać. Ja grałem stedzikiem zawsze. Dopiero ze 2 miechy temu przerzuciłem się na salki i narazie spisują mi się zarąbiście (wczesniej grałem nimi naprawdę sporadycznie). Dziś rozwaliły 4 ushabti, i kasket do którego wszedł drug licz - high licz priest - hierophant (został tylko ten licz co kasket obsługuje na 1 ranie ). Ale stedzik też nie raz mi ładne akcje odwalał. Wybór rare'ów powinien zależeć od reszty armi i od umiejętności gry przez gracza danymi jednostkami. Nie mozna powiedzieć, że jedna jest lepsza od drugiej.
Panowie to mial byc taki loozacki temat , nie spinajcie sie tak
P.S. Kazdy wie , ze salki sa lepsze , a Malal sie droczy i podpuszcza jak zwykle
P.S. Kazdy wie , ze salki sa lepsze , a Malal sie droczy i podpuszcza jak zwykle
buldożer sprawdzil sie jedynie raz, jako rozśmieszacz , po tym jak pitka weszła z ifki, to stegadon zdał test a 5 skinków na górze zleciało, potem mi z frenzy i z hatred latał
Ogółem to mimo wszystko lepiej spisują sie salki i to je wystawiam częsciej, jednak na luzackie bitwy w domu stegadona biore zawsze
Ogółem to mimo wszystko lepiej spisują sie salki i to je wystawiam częsciej, jednak na luzackie bitwy w domu stegadona biore zawsze
moze sie nie znam ale z tego co wiem stexzio z bsb w 12" ma znacznie mniejsze szanse na ucieczke niz treeman bez bsb :>Dawid pisze: Ale sluchaj nie wszyscy sa tacy swietni i bezbledni. Stedzio i jego zarabista LD na 5 nawet jak jest BSB w poblizu to ma duze szanse na ucieczke (to nie treeman).
a co do stedzia to sie nim po prostu trudniej gra... i ziemas nie mow, ze sie nim nie da grac.. popytaj dzika i stacha jak sie im spisywal na euro (z tego co pamietam to dobrze)... zreszta sam pewnie nie raz nim probowales cos zdzialac ;]
Powiedziala plewa co grala zawsze lizakami na 6 salkach
P.S. Shino ja nie mowie , ze do pewnego rodzaju rozpisek stedzio sie nie nadaje , ale porownaj uniwersalnosc salek i stedzia - na tym tle salki miazdza dinusia
P.S. Shino ja nie mowie , ze do pewnego rodzaju rozpisek stedzio sie nie nadaje , ale porownaj uniwersalnosc salek i stedzia - na tym tle salki miazdza dinusia
Pytanie dnia: dlaczego stedzio jest lepszy od salek? bo jest duzy
a tak na powaznie to dlatego, ze nie musi rzucac artyleryjka przy strzale z bolta . A tak juz zupelnie powaznie to:
Cruse gral kiedys na 2 stedziach i cisnal!
Co z tego, ze słoń schodzi od krzyku 1 banshee
Do monster trucka imo bardzo dobre.
Taktyce lizzardow: 6salek 120 skinkow i wszystko w kupie przy generale z LD8 + 6DS,8DD - i gramy zeby tylko nie przegrac mowie stanowcze NIE
a tak na powaznie to dlatego, ze nie musi rzucac artyleryjka przy strzale z bolta . A tak juz zupelnie powaznie to:
Cruse gral kiedys na 2 stedziach i cisnal!
Co z tego, ze słoń schodzi od krzyku 1 banshee
Do monster trucka imo bardzo dobre.
Taktyce lizzardow: 6salek 120 skinkow i wszystko w kupie przy generale z LD8 + 6DS,8DD - i gramy zeby tylko nie przegrac mowie stanowcze NIE
dokladie 4%... ale to dobrze wiedziec, ze moje 3 skorpiony (czyli troche taniej jak 1 treeman czy stedzio) sa jaies 15 nieb (<-- jak odmienic slowo niebo? ) lepszeDawid pisze: ze jednak obie strony maja BSB to treeman wypada o niebo lepiej,
niboskłonów
I salki i stedzi fajne rary, ja czesciej uzywam salek bo sa bardziej uniwerslane. Madzia woli stedzie dlatego znow bede musiał jakiegos fajnego monster trucka wylansowac w modzie
Zreszta bardzo miło Carnusia i 2 stedzie wspominam, tylko te 2 scrolle i 3 DDki strasznie mi w kosc dawały i khemri w kazdej rundzie na bank mialy swoja wymarzoną inkantacje, a z biegajacego bsb nie zrezygnuje. I chociaż przy nowych lorach to dostaje od Slanna to bede musiał pokombinować. Na Euro dwoch kolo na CO i biegacz tez super fajny potencjał dawało i wtedy zarówno stedzio jak i salki zagościły i muszę przyznać, że super się uzupełniały, a giant bow nawt jednego goblina chyba ustrzelił
pzdr
I salki i stedzi fajne rary, ja czesciej uzywam salek bo sa bardziej uniwerslane. Madzia woli stedzie dlatego znow bede musiał jakiegos fajnego monster trucka wylansowac w modzie
Zreszta bardzo miło Carnusia i 2 stedzie wspominam, tylko te 2 scrolle i 3 DDki strasznie mi w kosc dawały i khemri w kazdej rundzie na bank mialy swoja wymarzoną inkantacje, a z biegajacego bsb nie zrezygnuje. I chociaż przy nowych lorach to dostaje od Slanna to bede musiał pokombinować. Na Euro dwoch kolo na CO i biegacz tez super fajny potencjał dawało i wtedy zarówno stedzio jak i salki zagościły i muszę przyznać, że super się uzupełniały, a giant bow nawt jednego goblina chyba ustrzelił
pzdr
dzis stedziu na turnieju w toruniu wymiatal... twarde z niego bydle poczekajcie na nowy kodeks ... jak salki zaczna dzialac jak helka i leadbelczerzy to zobaczymy co bedzie lepsze
PS: nie żebym znał jakieś przecieki tylko moje przypuszczenia ...
PS: nie żebym znał jakieś przecieki tylko moje przypuszczenia ...
To co mowisz jest bardzo realne... Choc mam nadzieje , ze tego nie zrobia... Stedzio albo bywa twardy jak skala i mieli , albo schodzi od jednego strzalu GC w pierwszje turze...
mi stegadon pięknie z łuku strzela pamietaj jak kiedys w ostatniej turze trafiła w ostatnią obługantkę kociołka krwi, od której odbijały sie kolejno dwie trójki terków, i nawet heroiczna szarża skinków nie pomogła
drugim razem pamietam jak zabił goblińskiego maga na grejt skłigu w pierwszej turze
na turnieju ostatnim co ture wykańczał po cok-u itd...
ogółem snajperzy ze stegadona są fajni, co niestety nie zmienia faktu że tylko na kilka armi duduś jest silny, a salki są dobre prawie na wszystko
drugim razem pamietam jak zabił goblińskiego maga na grejt skłigu w pierwszej turze
na turnieju ostatnim co ture wykańczał po cok-u itd...
ogółem snajperzy ze stegadona są fajni, co niestety nie zmienia faktu że tylko na kilka armi duduś jest silny, a salki są dobre prawie na wszystko
Skoro tak znasz sie na ssaniu to ja juz sie nie wtracam...Brontozaur pisze:Właśnie. A ty uprawiasz ochydny double-posting. To też ssie.
I nie zachowuj sie tak jak bysmy obrazali twojego ukochanego dinusia....
...wez to pod uwage ze my tez go darzymy ogromna sympatia ale stwierdzamy fakt ze jest niegrywalny, a w najlepszym przypadku mniej oplacalny od salek
Panowie spokoj... Bez cisnienia , ostatnio kurde nie wiem co sie dzieje jakies animozje , albo masowie spamowanie.... Prosze o zbastowanie , jestem bardzo liberalnym modem , ale jak nie bedzie grzecznie , ladnie i przyjemnie to sekator powie ciach ciach
Stedzik jest duzo bardziej klimatyczny od salek - z tym sie zgodze w zupelnosci , sam mam 2 stedzie Salki rzadza poki co , mam nadzieje , ze nie zrobia im tego co zrobili hellce...
Stedzik jest duzo bardziej klimatyczny od salek - z tym sie zgodze w zupelnosci , sam mam 2 stedzie Salki rzadza poki co , mam nadzieje , ze nie zrobia im tego co zrobili hellce...
-
- Wałkarz
- Kontakt:
Toż my po tej samej stronie barykady stoimy.. nie rozumim.SauruS PoweR pisze:I nie zachowuj sie tak jak bysmy obrazali twojego ukochanego dinusia....Brontozaur pisze:Właśnie. A ty uprawiasz ochydny double-posting. To też ssie.
...wez to pod uwage ze my tez go darzymy ogromna sympatia ale stwierdzamy fakt ze jest niegrywalny, a w najlepszym przypadku mniej oplacalny od salek
oh, ha-ha.. coś sugerujesz?Skoro tak znasz sie na ssaniu to ja juz sie nie wtracam...
"The lunatic is in my head
The lunatic is in my head
You raise the blade, you make the change
You re-arrange me ’till I’m sane
You lock the door
And throw away the key
There’s someone in my head but it’s not me."
Pink Floyd - Brain damage
The lunatic is in my head
You raise the blade, you make the change
You re-arrange me ’till I’m sane
You lock the door