bardzo dorby kierunek , tylko sprawdziany z inicjatywy w różnych armiach przewalone ,właśnie drugą poprawkę oblałem

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Jasiuuu pisze:idź na Batllologie , tam uczy prof. Barbarossa i mgr. Jankiel
bardzo dorby kierunek , tylko sprawdziany z inicjatywy w różnych armiach przewalone ,właśnie drugą poprawkę oblałem
i jak tu nie kochać demonówKlops pisze:a psy są świetne na krasie.
raz widziałem jak 6 z BSB z D3 do kombatu lał się przez 6 tur walki z longami od przodu i hamkami z boku.
zebys sie nie zdiwil, generalnie wiadomo ze jak masz rodzine to robote bedziesz mial ale w chwili obecnej budownictwo wkracza w niezla zapasc, podobna do tej sprzed 15 czy 10 lat, jezeli rzad nie wejdzie w dziarski sposob z zamowieniami publicznymi to duza czesc twoich kolegow z roku moze miec problem ze znalezieniem roboty (oczywiscie nie mowie tutaj o tyraniu u kogos w biurze projektowym za smieszne 1,5 tys zl czy na budowie za jakies marne 2,5 tys bo to zaiste zawsze bedzie)Jagal pisze:Również polecam budownictwo - jestem na drugim roku, ale wiem ze robota po tym będzie. Ale specjalnosc mosty jest dla tych co mają za dużo wolnego czasu![]()
i jak tu nie kochać demonówKlops pisze:a psy są świetne na krasie.
raz widziałem jak 6 z BSB z D3 do kombatu lał się przez 6 tur walki z longami od przodu i hamkami z boku.
Release the Przemcio!
Też tak wybrałem i przez to muszę teraz drugą magisterkę dorabiać. I podczas gdy moi znajomi mogą już bezstresowo korzystać z życia, ja zasuwam pomiędzy pracą a uczelnią. Nie polecam. Jak kogoś coś interesuje, to polecam zdobywać wiedzę z tego tematu we własnym zakresie, a nie marnować 5 lat na uczelni. Zamiast studiów politoligiznych i filozficznych równie dobrze mógłbym sobie teraz spokojnie czytać podreczniki dla tych kierunków i nie martwić się, że jakiś jełop będzie chciał, bym znał je na pamięć.Ja tam wybrałem to co mnei interesuje i leje na to ,że po tym roboty nie będzie
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
z tymi kierunkami się zgadzam, a co do pozostałych 2 to raczej nie do końca, ekonomistów i ludzi od zarządzania i prawdopodobieństwo że akurat ta osoba dostanie stołek jest bardzo małe. Pan iksiński będzie wolał obsadzić kogoś ze swoich znajomych aniżeli osobę która będzie miała papier ale będzie mu obca.trikk pisze:Dobre kierunki to:
Automatyka i Robotyka, mało ludzi to kończy
Dobra informatyka (tylko raczej nie sieci, a bardziej programowanie, multimedia itp)
Elektroniczne i elektrotechniczne
A czegoś się spodziewał bez uprawnień budowlanych, sam mgr czy inż to mało, no chyba że tato albo mama mają firmę. Bez nich zarobki są faktycznie w granicach tego o czym piszesz, ale z uprawnieniami to już całkiem inna bajka i inne pieniądze.thurion pisze:oczywiscie nie mowie tutaj o tyraniu u kogos w biurze projektowym za smieszne 1,5 tys zl czy na budowie za jakies marne 2,5 tys bo to zaiste zawsze bedzie
no to wlasnie o tym piszeMotor pisze:Bez nich zarobki są faktycznie w granicach tego o czym piszesz, ale z uprawnieniami to już całkiem inna bajka i inne pieniądze.