Czy Zasady i oficjalne FAQi/Erraty GW są nadrzędne w stosunk

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Barbarossa pisze: Tak jak pisałem - są sposoby wprowadzania zmian tylnymi drzwiami, np. worst playe, i to akceptuję bez żadnych dodatkowych ceregieli. Natomiast ciężka do przyjecia jest dla mnie sytuacja, kiedy jedna strona ma FAQ GW do Ogrów, druga ma uścieślenia do Ogrów i spierają się o to, kto ma rację.
czyli mozna dac do worst playa zapisek, ze jesli chcesz zeby przeciwnik zdjal fanatyka o dostajesz spora porcje wp ale juz do uscislen pod poddzialem O&G juz tego wpisac sie nie da? bo na razie tak rozumiem ta twoja tylna furtke?

@marek moze i jest sygnalem to glosowanie lecz imo jest rownie idiotyczne jak gdyby bylo glosowanie:
czy jesli turniej nie miesci sie w normalnych standardach csowych limited faq rb itp. to czy powinien sie liczyc do ligi ;)

ten sam rodzaj idiotyzmu :)

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

No niezupełnie.

Wiesz dobrze po co jest worst play - np. jeśli przeciwnik pragnie zrobić w pierwszej turze wheela goblinami tak, by wypuścić fanatyków, albo też overguessuje - to można wpisywać do WP. Worst play służy do tępienia zagrywek, które dzięki jakiejś interpretacji/nagięciu zasady pozwalają osiągnąć nienależne korzyści. Patrz assassin w shade'ach.

Natomiast raczej nie da się do worst playa wpisać np. "jeśli nie godzisz się oblać warda z Khaeletha na 1, to dostajesz worst play" albo "jeśli nie godzisz się, że Twój przeciwnik nie ma minusów za barding na eterycznych szkapach..."

Sądzę, że każdy rozsądny człowiek widzi różnicę, aczkolwiek oczywiście możesz się bawić w sprowadzanie do absurdu, jeśli Cię to wprowadza w e-ekstazę forumową.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Sądzę, że każdy rozsądny człowiek widzi różnicę,
nie rozumiesz. miedzy tym, ze za "zagrywke z assassinem w shadach" jest worst play a za "kazanie zabijac sie fanatykowi na gorce" tez bylby jest nijaka. problem w tym, ze obie zasady sa opisane w faqach (przeciez zagrywka z assassinem mimo, ze jawnym exploitem zostala uznana za interesting tactic i jest ok. dlatego tez uwazam, ze dzial worst play zniknie gdyz beda rzeczy na ktore zasady pozwalaja (a beda wtedy nadrzedne) i takie na ktore nie pozwalaja...

jak na razie to absurdem staje sie to, ze chcesz worstplayowac assasina jednoczesnie domagajac sie 100% zgodnosci uscislen z faqami...

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Ludzie apeluję do waszego rozsądku. Nie róbcie sobie kur.. jaj. Jak to głosowanie przejdzie, całą dotychczasową pracę LS można wyjeb.. na śmietnik.
Rozmawiałem wczoraj z Supłem. W lublinie w naszym wykonaniu turnieje - niezależnie od wyników głosowania ( z wyjątkiem może jakiś klimatycznych i nieczęstych openów) - będą się odbywać zgodnie z dotychczasowymi uściśleniami i chu. . Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ