Moje prace:) PMotM LXXI
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
malujesz w tempie impresjonistow ]:-p daj juz gotowa prace najlepiej ]:-> zamiast nas katowac wipami
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
-
- Plankton
Maciek, proszę Cię pospiesz sie z tym Szamanem bo już chcę go obejrzeć!!
Pozdrawiam
Pozdrawiam

Twoje foto przekłamuje kolory (patrz zżółkłe tło )
Mam nadzieje ,że nie będziesz miał mi za złe ...
Na tym poniżej widać jakich kolorów użyłeś (na twoim nie przypomina to NMM) Tutaj natomiast kolory są okej i widać ,że wiesz o co biega
Ja bym jednak trochę rozjaśnił z prawej strony (czubek) i lewej (dół) i przyciemnił analogicznie lewej czubek oraz prawy dół .O ile lewa góra jest okej (niestety to chyba nie twoja zasługa ,a faktu ,że włócznia jest lekko obrócona
) Jak mniemam najciemniejszy kolor na samej górze odpowiada temu co wdać na dole po drugiej stronie ? popraw mnie jeśli się mylę
Dobry NMM opiera sie na 3 elementach :
Światło-w twoim przypadku jest okej (dobrze rozłożone)
Kolor-git ,może trochę zbyt żółtawy ale okej
Kontrast-No i dlatego wypadałoby trochę rozjaśnić
Kontrast między jasnym a ciemny elementem powinien być dość duży .
Ufff mam nadzieje ,ze pomogłem
Tekst może być mało czytelny ,ale na boga toż to nieludzka pora

Mam nadzieje ,że nie będziesz miał mi za złe ...

Dobry NMM opiera sie na 3 elementach :
Światło-w twoim przypadku jest okej (dobrze rozłożone)
Kolor-git ,może trochę zbyt żółtawy ale okej

Kontrast-No i dlatego wypadałoby trochę rozjaśnić

Ufff mam nadzieje ,ze pomogłem

Nom prace nad goblinem ciągnęły się niestety bardzo długo ale to bardziej z lenistwa i braku czasu niż nakładu pracy. Dziękuje za pozytywne komentarze ja osobiście jestem z niego średnio zadowolony(wiem że stać mnie na więcej). Z tego co widzę to fotki nie odzwierciedlają go i dużo lepiej wygląda na żywo. Za jakiś czas będą profesjonalne fotki to będzie można go zobaczyć w całej okazałości.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
wszystko ok ale :
wloski sa chyba troszke nieudane bo ta biel zabardzo kontrastuje
no i srebrny nmm mogles na luzie wykonac a nie zwykly ktory psuje efekt
wloski sa chyba troszke nieudane bo ta biel zabardzo kontrastuje
no i srebrny nmm mogles na luzie wykonac a nie zwykly ktory psuje efekt
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
-
- Chuck Norris
skóra bardzo fajna reszta niestety odstaje poziomem , nie powyciągane kolory oraz brak rozjaśnień sprawia ze wszystko oprócz skóry jest płaskie i nie ciekawe , dobranie brązu mi się podoba (buty ubranko), metal ma swój urok brudnej i starej stali ale można by ją bardziej powyciągać , pióropusz nie ciekawie wyszedł przemyśl zmianę koloru bądź użyj szarości z bielą nie brązu
oprócz tego to widać ze umiesz się z pędzlem obchodzić
a fotkę lepiej obrobić zanim się wstawi

oprócz tego to widać ze umiesz się z pędzlem obchodzić
a fotkę lepiej obrobić zanim się wstawi

No i wyszedł spoko
Skóra wyszła chyba najlepiej .Ubranko też niczego sobie
Niestety brak mi kontrastów (widać to szczególnie na drewienku i czaszce ... Kości na ladze wyszły ekhmmm strasznie płasko
) .Niemniej praca spoko ,ciśnij dalej 

Malowanie jak już większość osób tutaj zauważyła jest na prawdę dobre. Jedyne co bym ze swojej strony jeszcze dodał to jakieś ślady niedawnego używania na tym tasaku, jakieś przerysowanie, od ostrzenia albo walki. W ostatnim WD (WD351) jest całkiem fajny tutorial zrobiny przez Gościa z Eavy Metal Studio. Jak mi się uda to może zeskanuję i wrzucę do tutoriali, bo na prawdę fajna i w miarę prosta technika.
Znalazłem! Minęło tylko 8lat... 
W tym czasie olałem "sikiem prostym" malowanie modeli ale ostatnio coś we mnie drgnęło i chwyciłem się za orki z gablotki z tym że do WH40K bo wfb jakoś w moim sercu wygasło. Plan jest taki żeby malować przynajmniej oddział miesięcznie(minimum 5 modeli) i skończyć w roku 2018 moją skromne waagh!
Na pierwszy ogień noby pierwsza grupa, poziom nic specjalnego bo do gry: (naduś zdjęcie żeby powiększyć )

W tym czasie olałem "sikiem prostym" malowanie modeli ale ostatnio coś we mnie drgnęło i chwyciłem się za orki z gablotki z tym że do WH40K bo wfb jakoś w moim sercu wygasło. Plan jest taki żeby malować przynajmniej oddział miesięcznie(minimum 5 modeli) i skończyć w roku 2018 moją skromne waagh!
Na pierwszy ogień noby pierwsza grupa, poziom nic specjalnego bo do gry: (naduś zdjęcie żeby powiększyć )