Spear chukki
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Spear chukki sa naprawde dobre robione nawet bez wzorca(kumpel je zrobil ot tak nie widzac nawet prawdziwych spear chukk wtedy gdy zaczynal swa przygode z warhammerem). Mysle, ze sie nie przejmie widzac tak bezsensowne komentarze, a rozpatrujac posty Tanka-Muzyka Śmuzyka i Romana Lorda of the Druchii to wszystko jest dla nich beznadziejne(no moze 3/4 ). Tak w ogole to jest WIP zreszta jak inteligentni ludzie sie zorientowali.
Ok chcesz konkretnych argumentów to postaram sie znaleźć. U nas w "krzysiu" była kiedyś taka fajna spear chukka samoróbka (pamiętasz Romek?), jeżeli uda mi się do niej dotrzeć to wrzuce zdjęcia i pokarze(EDIT: ojojoj chodziło mi oczywiście o pokazanie a nie o pokaranie was, ale błąd ) , że można i to o wiele lepiej. Szczerze mówiąc to to tutaj to kupa. Każdy może sobie taką zrobić przy zerowym wysiłku. Mogę podziwiać i powiedzieć, że coś jest dobre, jeżeli rzeczywiście takie jest (jak np. 3 steam tanki długiego zrobione od zera).Fanatyk pisze:Nie twierdzę że lepiej zrobię niż ta. Ale jeżeli już tak krytykujesz kochany to lepiej miej w ręku argumenty niż tylko co Tobie się wydaje. Nie musisz nic nikomu udowadniać. Ach, jakież to prawdziwe.Roman Lord of the Druchii pisze:tak myślałem, że to napiszesz
ja nie musze nic nikomu udowadniać. po co mam robic spear chukkę?mam lepsze rzeczy do roboty. może ty zrób swoją żebym zobaczył że te są super
Porady:
Proponuję zaopatrzyć się w duży kawałek balsy i troche plastic cardu (oczywiście jeśli chcesz, żeby to jakoś wyglądało i nie było traktowane jako proks). Zastanowić się nad tym jak chcesz to widzieć, albo pożyczyć od kogoś chukkę i ściągnąć wymiary.
Tyle ode mnie.
Muzyk i Roman - jeżeli porady są, w mniejszym lub większym stopniu, obelżywe, to wierzcie mi - NIKT ich słuchać nie będzie.
Ja osobiście uważam, że by oceniać nie trzeba wcale być jakimś uber malarzem/rzeźbiarzem. Ale wam to się chyba naprawdę juz coś w głowach poprzekręcało i uważacie, że możecie służyć za mentorów i nauczycieli maluczkich, którzy mają (może) mniejsze umiejętności od was. Zastanówcię się trochę nad tym, co piszecie. Bo jeśli ktoś buraczy, zgrywa niewiadomo kogo i nazywa prace innych "kupą", to sorry, ale coś jest tu nie tak.
Co do samych spear chukk - teraz prezentują się IMO średnio, ale po dodaniu jakichś miłych bitzów i odrobiny GSu, a potem poprzyzwoitym pomazaniu powinny się prezentować dobrze.
Zmieniłbym te "wajchy", bo teraz wyglądają trochę jak jakiś badyle wbite w korpus maszynki
Ja osobiście uważam, że by oceniać nie trzeba wcale być jakimś uber malarzem/rzeźbiarzem. Ale wam to się chyba naprawdę juz coś w głowach poprzekręcało i uważacie, że możecie służyć za mentorów i nauczycieli maluczkich, którzy mają (może) mniejsze umiejętności od was. Zastanówcię się trochę nad tym, co piszecie. Bo jeśli ktoś buraczy, zgrywa niewiadomo kogo i nazywa prace innych "kupą", to sorry, ale coś jest tu nie tak.
Co do samych spear chukk - teraz prezentują się IMO średnio, ale po dodaniu jakichś miłych bitzów i odrobiny GSu, a potem poprzyzwoitym pomazaniu powinny się prezentować dobrze.
Zmieniłbym te "wajchy", bo teraz wyglądają trochę jak jakiś badyle wbite w korpus maszynki
Uerph.
-
- Wałkarz
- Kontakt:
Cicho, panowie są PRO, przecież to sama śmietanka polskich krytyków. Ich słowo jest prawem dla całego modelarskiego ogółu. A więc cóz mozemy rzecz: teach us, guru! .. zawsze chciałem być taki jak wy.. ahhh.. ">.>
"The lunatic is in my head
The lunatic is in my head
You raise the blade, you make the change
You re-arrange me ’till I’m sane
You lock the door
And throw away the key
There’s someone in my head but it’s not me."
Pink Floyd - Brain damage
The lunatic is in my head
You raise the blade, you make the change
You re-arrange me ’till I’m sane
You lock the door
And throw away the key
There’s someone in my head but it’s not me."
Pink Floyd - Brain damage
Roman Roman Roman!!
ale turbo klutnia sie zrobila
Ja tam lubie jak coś sie dzieje
Moim zdaniem Zafael i Roman maja racje!
@Fanatyk- Widziałeś prace Romana?
ja taki i wesz co Ci powiem nie sadze zeby ktos kto tak maluje figurki nie byl w stanie zrobic tak "prostej" rzeczy....
Dla mnie te chukki sa z d.u.p.y. czyli w sam raz dla goblinow
ale turbo klutnia sie zrobila
Ja tam lubie jak coś sie dzieje
Moim zdaniem Zafael i Roman maja racje!
@Fanatyk- Widziałeś prace Romana?
ja taki i wesz co Ci powiem nie sadze zeby ktos kto tak maluje figurki nie byl w stanie zrobic tak "prostej" rzeczy....
Dla mnie te chukki sa z d.u.p.y. czyli w sam raz dla goblinow
Profesjonalizm (albo jego brak) widać w konstruktywnych komentarzach. Skoro komentuję to albo dam dobrą radę co i jak poprawić albo powiem że mi się nie podoba ale to moje zdanie. Chamskie komentarze nie są na miejscu, ktoś (jak widać) napracował się i się pochwalił i oczekuje KONSTRUKTYWNYCH komentarzy, nie jakiegoś odruchu odreagowania i to do tego dosyć brutalnego.TruePunk pisze:To co Fanatyku, dopoki nie bede malowal i rzezbil na poziomie GD odbierasz mi prawo oceniania pracy innych?Fanatyk pisze:Nie twierdzę że lepiej zrobię niż ta. Ale jeżeli już tak krytykujesz kochany to lepiej miej w ręku argumenty niż tylko co Tobie się wydaje. Nie musisz nic nikomu udowadniać. Ach, jakież to prawdziwe.Roman Lord of the Druchii pisze:tak myślałem, że to napiszesz
ja nie musze nic nikomu udowadniać. po co mam robic spear chukkę?mam lepsze rzeczy do roboty. może ty zrób swoją żebym zobaczył że te są super
Fajne forum sie nam zrobi o ile wiecej osob ma takie podejscie jak ty : )
Oj nie wiem. Widziałem prace Romana i pomimo ogromnej poprawy od kiedy po raz pierwszy widziałem jego modele, do poziomu gdzie może siedzieć na brzegu stworzenia i zrzucać gówna na ludzi mu brakuje daleko...SauruS PoweR pisze: @Fanatyk- Widziałeś prace Romana?
No może bym powiedział "kiepska konstrukcja" zamiast kupa ale to już styl pisania. Ale takiego komentarza jako osoba która daje swoje modele do skomentowania spodziewałbym się. I o to chodziło! Serio serio !Tank - Muzyk Śmuzyk pisze:Ok chcesz konkretnych argumentów to postaram sie znaleźć. U nas w "krzysiu" była kiedyś taka fajna spear chukka samoróbka (pamiętasz Romek?), jeżeli uda mi się do niej dotrzeć to wrzuce zdjęcia i pokarze(EDIT: ojojoj chodziło mi oczywiście o pokazanie a nie o pokaranie was, ale błąd ) , że można i to o wiele lepiej. Szczerze mówiąc to to tutaj to kupa. Każdy może sobie taką zrobić przy zerowym wysiłku. Mogę podziwiać i powiedzieć, że coś jest dobre, jeżeli rzeczywiście takie jest (jak np. 3 steam tanki długiego zrobione od zera).Fanatyk pisze:Nie twierdzę że lepiej zrobię niż ta. Ale jeżeli już tak krytykujesz kochany to lepiej miej w ręku argumenty niż tylko co Tobie się wydaje. Nie musisz nic nikomu udowadniać. Ach, jakież to prawdziwe.Roman Lord of the Druchii pisze:tak myślałem, że to napiszesz
Porady:
Proponuję zaopatrzyć się w duży kawałek balsy i troche plastic cardu (oczywiście jeśli chcesz, żeby to jakoś wyglądało i nie było traktowane jako proks). Zastanowić się nad tym jak chcesz to widzieć, albo pożyczyć od kogoś chukkę i ściągnąć wymiary.
Tyle ode mnie.
Pozdrawiam Cię Muzyk,
F
Dobra chłopaki z mojej strony EOT. Z doświadczenia wiem, że wszyscy przed klawiaturami będą trwać przy swoim i nie zmienią zdania. Przepraszam autora pracy, że nazywam ją kupą (chociaz w sumie według niektórych to komplement odnośnie tych dzieł). Oczywiście, jeżeli zrobie zdjęcia "krzysiowej chukki" to tutaj zamieszcze (niestety nie mam teraz zbyt wiele czasu, żeby sięza nią uganiać).
Powodzenia przy kolejnych projektach.
Pozdro!
Powodzenia przy kolejnych projektach.
Pozdro!
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
Pragnę Fanatyk powiedzieć, że nawet osoba malująca wspaniale nie ma prawa obrzucać ludzi błotem, więc twoja kwestia jest w pewnym sensie głupia.
Ja nie zamierzałem się kłócić bo mi się nie chce nawet, a w moim pierwszym poście w tym temacie to wszystko bardzo delikatnie ująlem.
"Krzysiowa" chukka była taka bardziej chukkowa
chłopaki to co tutaj daliscie nie jest złe ale nie robi na mnie żadnego wrażenia i tyle...
Ja nie zamierzałem się kłócić bo mi się nie chce nawet, a w moim pierwszym poście w tym temacie to wszystko bardzo delikatnie ująlem.
"Krzysiowa" chukka była taka bardziej chukkowa
chłopaki to co tutaj daliscie nie jest złe ale nie robi na mnie żadnego wrażenia i tyle...
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
praktycznie to samo napisałem wcześniej.Roman Lord of the Druchii pisze:można pochwalic za zrobienie z niczego "czegos" ale nie ma się czym ekscytować. ja bym "czymś" takim nie chciał grać
"ja bym czymś takim nie chciał grać" oznacza, że tak zrobione figurki mogą posłuzyć jedynie za dobre proxy, a dodanie ich do orginalnej armii będzie psuło jednak efekt jakbys ich nie zrobił. Jeśli kolega chce całą armię goblinów zrobic z ramek to będą niewątpliwie pasowały.
każdy ma swój gust...........ale nazywanie że są beznadziejne to lekka przesada,chłop sie postarał i zrobił jak na samoróbki fajne chuki.Sam bawie sie bitsami , modeliną oraz balsą i nie widzie różnicy w fajności grania kupą modeliny czy nowym skorpionem GW
-
- Chuck Norris
Ave
Dla Krytyki tak, Dla chamstwa nie i ostrzeżenie. Ja bym przynajmniej dał.
Podkreślony fragment to jeden z bardziej chamskich tekstów jakie słyszałem na tym forum. Tępisz gościa jakby wziął dwie zapałki, skleił je i powiedział że to Chukki. Ktoś się nad tym napracował, a w wyglądzie wygląda jak nowy krasnoludzki bolt . Taki kanciasty.Roman Lord of the Druchii pisze:praktycznie to samo napisałem wcześniej.Roman Lord of the Druchii pisze:można pochwalic za zrobienie z niczego "czegos" ale nie ma się czym ekscytować. ja bym "czymś" takim nie chciał grać
"ja bym czymś takim nie chciał grać" oznacza, że tak zrobione figurki mogą posłuzyć jedynie za dobre proxy, a dodanie ich do orginalnej armii będzie psuło jednak efekt jakbys ich nie zrobił. Jeśli kolega chce całą armię goblinów zrobic z ramek to będą niewątpliwie pasowały.
Dla Krytyki tak, Dla chamstwa nie i ostrzeżenie. Ja bym przynajmniej dał.
na ebayu by sie pewnie nie sprzedały, ale złe nie są, jak je skończy i pomaluje to bedą dobre spear-chukki.
Nie każdy jest Leonadrdem da Vinci w malowaniu\konwersji figurek i daltego nie rozumiem dalczego aż tak kilka osób zjechało tą pracę Przeciez autor nie napsiał, że są super-hiper-po prostu PRO i jakoś nikt się nimi nie chełpi ani nie chwali, po prostu ktos chciałsię podzeilic swoja własną pracą z resztą "hobbystów" z ludzmi, którzy robią coś podobnego i wydaje m isie, że należy wykazać troszke szacunku. Przecież lepiej nic nie naspiać niż zjechać kogoś błotem, kultura tego wymaga raczej...
Nie każdy jest Leonadrdem da Vinci w malowaniu\konwersji figurek i daltego nie rozumiem dalczego aż tak kilka osób zjechało tą pracę Przeciez autor nie napsiał, że są super-hiper-po prostu PRO i jakoś nikt się nimi nie chełpi ani nie chwali, po prostu ktos chciałsię podzeilic swoja własną pracą z resztą "hobbystów" z ludzmi, którzy robią coś podobnego i wydaje m isie, że należy wykazać troszke szacunku. Przecież lepiej nic nie naspiać niż zjechać kogoś błotem, kultura tego wymaga raczej...
Powiem tak : posty swiadcza o ludziach i tyle
Kazdy ponosi odpowiedzialnosc za to co mowi ,a to ,ze niektorym troche kultury ......
Kazdy ponosi odpowiedzialnosc za to co mowi ,a to ,ze niektorym troche kultury ......
- Hashmallum
- Mudżahedin
Na zrobione z niczego sa spoko - bez reweli ale tez nie straszliwa kupa.
Roman jedziesz po ludziach a sam nie pamietasz juz jak sam robiles Chaos Warriorow z czego popadnie?? Stary naprawde nie jestes mistrzem, a tak sie zachowujesz, co przyprawia niektorych o biala goraczke...
Roman jedziesz po ludziach a sam nie pamietasz juz jak sam robiles Chaos Warriorow z czego popadnie?? Stary naprawde nie jestes mistrzem, a tak sie zachowujesz, co przyprawia niektorych o biala goraczke...
Dołączam się do głosu Hasha i Troyana.
Roman i Muzyk, jesteście odpowiednio pierwszym i drugim argumentem za zainstalowaniem moda do banowania - nie pierwszy raz przeginacie pałę, więc lepiej pohamujcie.
Do trzech razy sztuka. Kto chce być trzecim argumentem i jednocześnie zamknąć trójcę, na której owo banowanie zostanie przetestowane?
Roman i Muzyk, jesteście odpowiednio pierwszym i drugim argumentem za zainstalowaniem moda do banowania - nie pierwszy raz przeginacie pałę, więc lepiej pohamujcie.
Do trzech razy sztuka. Kto chce być trzecim argumentem i jednocześnie zamknąć trójcę, na której owo banowanie zostanie przetestowane?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl