Szkiel

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Nono, nie taki z Ciebie początkujący jak pisałeś ;)

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

bardzo ładna zieleń, notomiast czerwony tak mi niezbyt przypadł do gustu. Figurka prezentuję się naprawdę elegancko! powodzenia w dalszej pracy twórczej ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Post autor: Misiek »

Malowanie naprawde ciekawe. jedyne co mi nie pasuje to ta przepaska. Rzecbienie jej troche nie udane. Czepies wyglada ok ale jakby mial bardziej regolerne dziorki bylby lepszy .Tak czy inaczej zielony bardzo fajny, kosci tez metalik wporzadku.
Z fot przed malwoanie wygladalo to gorzej.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Figs sporo zyskał po pomalowaniu. Tylko proponowałbym dziurki kolczugi zrobić większe i wyraźniejsze (ale bez przesady), bo teraz wygląda trochę płasko. Pomalowany bardzo fajnie, tylko pytani: będzie Ci się chciało tak robić cały oddział? ;)

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Nom, kolczuga przypomina durszlak trochę :)

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Patryk pisze:Nono, nie taki z Ciebie początkujący jak pisałeś ;)
;)
Początkujący on jest, ale jakbyś malował 1 figsa przy 1 kąpaniu tego szkiela w docie to miałbyś chyba armijkę na 2000pkt pomazaną ;)

@Balduran - nie marudz i maluj dalej. Jest bardzo OK. Tylko maluj, maluj, maluj... Wtedy za jakieś 20 lat zagramy :twisted:

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

trudno zrobic kolczuge
ale ta na pewno nie jest udana
malowanie nawet spoko

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Fajnie pomalowany szkielet i całkiem fajnie wyrzeźbiona zbroja :D
Ale myślę, że lepiej by ona wyglądała jakby była bardziej pordzewiała.

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Człowieku.... jak na pierwszy raz z gs'em i malowaniem to wyszło ci za******ie :!: :D Tak dalej! Jak sobie porównam twojego figsa z moim pierwszym to niebo a ziemia... Ćwicz, ćwicz, modeluj, maluj... itd. Zobaczysz, że jak się przyłożysz to za pół roku będziesz robił modele na naprawdę przyzwoitym poziomie.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Balduran
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Balduran »

Dzieki Panowie za komenty, ale moim zdaniem w realu figs duzo traci i to bardzo :wink:
@Jagal - to nawet do rozowego zalatuje... ale teraz chociaz wiem ze czerwony+bialy daje rozowy :D :D
@Misiek & Lunn - na pewno wciele w zycie wasze sugestie dotyczące kolczug, dzieki :) Co do pomalwoania calego oddzialu - raczej to nie bedzie caly oddzial :D Jednego szkieleta pomalaluje tak, drugiego siak i zobacze co mi najbardziej odpowiada: jakie zestawienie kolorow itd. Na pewno wszystkich nie bede konwertowal, poniewaz chce sie rowniez nauczyc malowac "gole" szkielety :)
Nom, kolczuga przypomina durszlak trochę :)
@Patryk - i to nie troche :D :D :D
Wtedy za jakieś 20 lat zagramy :twisted:
@Ryu - 20 lat ? Bardzo optymistyczne nastawienie :lol:
A tak na serio to biore sie do roboty. Dosc tego opierdalania sie :wink:

Jeszcze raz dzieki wszystkim za wypowiedzenie sie, a teraz spadam malowac drugiego szkieleta("golego" :) ) Pzdr !

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Może powiem tak... sam model w ogóle mi się nie podoba. Wygląda strasznie sztucznie, włócznia czy co to tam jest, jest dziwna i sam model przypomina mi trochę te staro edycyjne szkielety. Ale życze owocnej pracy przy innych modelach. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Balduran
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Balduran »

@Heinrich - dzieki za slowa krytyki, po pozniejszej rozmowie zrozumiałem co Ci sie nie podoba. Coz, postaram wyciagnac wnioski i poprawic sie przy kolejnych modelach :wink: Pozdrawiam rowniez :)

BTW link na CMON http://www.coolminiornot.com/153069

ODPOWIEDZ