Największy fart i niefart podczas bitwy:P
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Największy fart i niefart podczas bitwy:P
gmrifihfhghigijgigj......(atak apopleksji po zobaczeniu avatara xD)
Dobra, nie off-topujmy
Dziś rzuciłem jakieś zaklęcie z ~lore of metal~ chyba, destylacja srebra czy coś takiego - 2s6 trafień z siłą 4 czy jakoś tak. Czar ładnie wszedł, 6 i 5 = 11 trafień. Trafiałem na 5. Weszło tylko 1. Potem dwie pary 1 pod rząd w fazie magi. A farta? Cóż Niestety dziś nie miałem Ogólnie nie mogę pokonać kumpla grajacego WoCh. Shaggy i reszta...
Edit: (niżej)
Właśnie, chodziło mi o zranienia.
Dziś rzuciłem jakieś zaklęcie z ~lore of metal~ chyba, destylacja srebra czy coś takiego - 2s6 trafień z siłą 4 czy jakoś tak. Czar ładnie wszedł, 6 i 5 = 11 trafień. Trafiałem na 5. Weszło tylko 1. Potem dwie pary 1 pod rząd w fazie magi. A farta? Cóż Niestety dziś nie miałem Ogólnie nie mogę pokonać kumpla grajacego WoCh. Shaggy i reszta...
Edit: (niżej)
Właśnie, chodziło mi o zranienia.
Ostatnio zmieniony 4 maja 2009, o 08:15 przez Darkem, łącznie zmieniany 1 raz.
ten czar to autohity, nie trzeba trafiać
po prostu 2d6 trafien automatycznych z silą 4
po prostu 2d6 trafien automatycznych z silą 4
ehh to nic w porównaniu z moimi kombo= 4 miscasty pod rząd i co poskutkowało rozwaleniem maga 2lvl który awansował na level -1 xD
a czy mag z 0 levelem moze jeszcze czarowac?
- Master of reality
- Oszukista
ale mag 0 nie liczy się chyba jako mag więc nie może użyć PS
- Master of reality
- Oszukista
Cytat z polskiego RBRelosu pisze:no wlasnie a co o tym psize w rl booku? bo jak nie jest napisane że mag z lvl 0 nie mzoe czarowac to jak jest to mag HE i ma lora HE to z PS chyba moze rzucic xD ale to jest epic fail xD
Jeżeli czarodziej osiągnie poziom 0, to przestaje być uznawany za czarodzieja, a co za tym idzie, straci możliwość korzystania z posiadanych przedmiotów magicznych zaliczanych do arkanów i nie będzie generował kostek mocy ani rozproszenia
a jak rozpraszamy nim czarek to nadal mamy +1 ?
toż to jest zagadka xD
toż to jest zagadka xD
Master of reality przytoczył cytat z księgi zasad, który według mnie wszystko wyjaśnia. Czarodziej który zejdzie to poziomu zerowego, przestaje byc uważany za czarodzieja, a żeby miec ten bonus do dispela, trzeba na stole posiadac minimum jednego maga. Tego bonusu więc, nie ma w sytuacji gdy mag straci swoje poziomy, albowiem nie jest on już czarodziejem, jest to oczywiste, nie wiem skąd biorą się wasze, odmienne interpretacje na ten temat.Ice-T pisze:uważam podobnie jak pretor.+1 dispella wynika z posiadania maga obojętnie jaki by posiom nie miał czarował czy nie.