Skład na Euro

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Re: Skład na Euro

Post autor: Xet »

Tak dla porównania. Nie wiem czy skład 2009 jest ostateczny, ale załóżmy.
Team Germany 2008
Andreas "Doomham" Luecken
Boris "bogrim" Grimm
Christian "snakeline" Treu
Daniel "sith-park" Blagojevic

Team Germany 2009
Markus "Raven" Helmes (Captain)
Gerd "Kah-thurak" Kochem
Florian "Blackrose" Platte
Sito "Kasimir" Vatthauer

Pozostałych 4 graczy grało rok wcześniej więc ich wykreśliłem. W tym roku połowa składu jest inna, wraz z kapitanem.
Niemcy to mistrzowie, ale wymienili połowę teamu. Może zmiany tutaj to normalna sprawa ? hmm

Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Post autor: Kubcio »

Jankiel pisze:Bo traktujesz to, co napisał Barbara jako prawdę objawioną.

Nieprawdą jest, że na Duka nikt by nie zwrócił uwagi. Nieprawdą jest też, że Malal kupczył stanowiskami. Chyba, że nie kupczenie nalezy utożsamić z kupczeniem nieudolnym.
Nie rozumiesz po polsku ?! Hombre ! I Ty chciałeś być kapitanem naszej drużyny na Euro?!
Pewnie, zwycięzca ligi i osoba zajmująca miejsca w czołówce od wielu lat, grająca chyba wszystkimi armiami to bardzo słaby materiał na kapitana.
Nie pisz mi co robię, a co nie, bardzo Cie proszę. Prawdą jest, że Diuka nie było na Euro. Prawdą jest też, że absolutnie nie możesz byc pewnym co Malal robił, a czego nie robił. I to jak ktos dobrze gra w warhammera, nie jest zadnym miernikiem tego, jaka jest osobą. A jak zapewne wiesz, najlepszymi dowódcami nie zawsze byli taktyczni geniusze, tylko Ci których szanowali podkomendni, a Dębek z tym akurat nie ma żadnego problemu.

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Kubcio zamilcz .
Beka na maxa

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Muszę przyznać, że każdy kolejny post w temacie o Euro tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że od początku miałem rację dystansując się od tego jak tylko mogłem.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Wzajemne obrzucanie się błotem nic nie zmieni... każdy kandydat wykonał jakieś ruchy by zostać wybranym (to uważam za absolutnie normalne zachowanie). Kapitan jasno powiedział że top3 nie pojedzie bo nie była grzeczna :wink: , Crus, Barb, Shino etc. jak będą potulni to może się dostaną. Za top3 przemawiają twarde liczby (wyniki masterów, średnia itd. - ciekawe wnioski mozna wycigąnąć porównując sumę zdobytych punktów z liczbą zaliczonych turnieji taki wskaźnik skuteczności) - ale NIE MA TO ZNACZENIA. Kapitan został wybrany i ponosi pełną odpowiedzialność za wynik. Polska ma na tyle dobrze wytrenowanych graczy że nawet konstruując reprezentacje z osób z poza top 20 może powalczyć o wynik, czy z najlepszymi ?. We'll see.
Opowieści o toksycznym wpływie Malala, knowaniach Robsona czy złym Darku to drobnostki, takie listki figowe. W pełni rozumiem stanowisko Dębka (mówie całkowicie bez złośliwości), chłopaki chcą się sprawdzić, wybiorą taki skład jak będzie im pasował w sposób który uznają za słuszny i biorą za to pełną odpowiedzialność, Polska reprezentacja ma duże szanse bo battlowych wyrzynaczy u nas nie brak :) i tyle... cała reszta to bicie piany...

pozdrówki,
Żaba

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

moim zdaniem został wypracowany najsprawiedliwszy mozliwy system wyboru członków druzyny na tegoroczne EURO

gratulacje
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2009, o 13:21 przez Fisch, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Żaba dobrze prawi.

Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Post autor: Kubcio »

Oskar pisze:Kubcio zamilcz .
Milcze.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Skończcie z tym flejmem.

Dębek zaproponował najbardziej obiektywny sposób wybrania reprezentacji w historii polskiego składu na ETC. Tyle w tym temacie - wszelkie dociekania czemu tak się stało są totalnie z dupy i nie mają wpływu na obecną sytuację.

Cieszyć się należy, że kroki w kierunku wyłonienia składu zostały już podjęte.

Gratuluje jaj i postawy Dębkowi, pozdrawiam
Furion

ps. @Fisch już w tę presję nie wciągaj całego sztabu wyborczego ;-)

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Fisch musi miec presje :D Jak wygra Euro to bedzie jego pierwszy wygrany turniej w sezonie 2008/2009 :wink:
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

@ Malal
A nie w życiu ? :lol2:
a tak serio to, jak najbardziej gratuluje Dębkowi, napewno sie sprawdzi (twarda sztuka z niego) :wink:

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Sądzę, że flejm byłby mniejszy gdyby ten rewelacyjny system wyboru został ujawniony... jeśli system jest taki sprawiedliwy to niech uczestniczą w nim wszyscy zainteresowani, najlepsi się i tak obronią... Jeśli nie to po co ta farsa ?... Prawda jest taka, że Ci którzy nie dostali się nigdy na Euro bardzo chcą się wykazać... i bardzo dobrze, mają prawo, a jak jest motywacja to są wyniki. Tylko bez hipokryzji proszę o najsprawiedliwszym systemie na ziemi :roll: już jedno Prawo i Sprawiedliwość starczy. Wszyscy doskonale wiedza jak skład wyglądałby w wypadku wygranej Malala, tak samo jest z Dębkiem - a że Malal słabo się postarał to nie zagra :lol2: Jesteśmy dużymi chłopcami, znamy reguły tej gry, udowadnianie wyższości moralnej jest zbędne... czas pokaże...

pozdrawiam,
Żaba

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Manfred pisze:@ Malal
A nie w życiu ? :lol2:
w zyciu 2-gi... na razie idzie leb w leb z zielonym

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

@Żaba- Kacper opisał na czym polega ten "system".
Ot normalne eliminacje.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

Chyba nie ma co się podliczać i na siłę czegoś udawadniać, jestesmy wszyscy oprócz Malala "dużymi chłopcami".

Żaba, system doboru składu z "top20 ligi bez trzech osób" jest jasny i równy dla wszystkich.
Myślę, że Debek po konsultacji z samymi zainteresowanymi napisze dokładnie co i jak.
Obrazek

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Eliminacje są na pewno honorowe.
Dębek mógł podać skład od razu i nikt nie miał by prawa tego podważyć. To krok w kierunku kompromisu.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

kubcio:
Nie, pisze o tym, że kupczyliście nieudolnie i że nie zwrócilibyście uwagi na Duka, Kielona i twórce postu
jak już coś piszesz to nie kłam, (powtarzanie kłamstwa to też kłamstwo),
tylko tyle ode mnie.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Fisch pisze:Chyba nie ma co się podliczać i na siłę czegoś udawadniać, jestesmy wszyscy oprócz Malala "dużymi chłopcami".
A ty wygraj jakis lokal w koncu :D
Pozdro pocwicz
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Czy was kurwa pojebało??? :shock: Co to kurwa jest?. Kampania do PE ? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »