Saurus Cavalery
Moderator: Ziemko
Tu nie chodzi o zbieranie , bo ono jest mniej wazne... Chodzi przede wszystkim o remis - jak mam 10 pktow to wystawiam muzyka , jak nie mam to nie bede przeciez biegaczowi marka jakiegos cial dla glupiego muzyka... Natomiast jesli w kawie jezdzi lord puszka to muzyk jest niezbedny - przegralem kiedys o muzyka i pomimo 2 old onsow ucieklem
no nie ale jesli w oddziale mam bsb to raczej muzyk mi niepotrzebny
a coldy zawsze wklepia tyle ran ze na remis nie ma co liczyc
a coldy zawsze wklepia tyle ran ze na remis nie ma co liczyc
Chyba nie. Ogólnie jak masz 10 pkt bierz muzyka zamiast na siłe wciskać dodatkowe skinki. Jest bardzo przydatny. Z BSB czy bez remis jest częsty. CoK kosztują swoje punkty i troche lipa jak przez brak muzyka przegrasz kombata. A czasami taka jedna szarża z Huanchiego jest kluczowa.
Przegrasz pół biedy ... gorzej jak nie wygrasz np z jakimś herosem ... normalny remis wklepujesz np on ci 2 rany ty przewaga banner ... i dupa muzyka brak kolo nie ucieka ... z muzykiem pozostały by mu tylko 2x1 żeby stać i jedzie ci ładna kontre papa kawalerio za 200 pkt
masz racje kawaleria ma jeszcze fear i robi herosa out numbera
ale kto wytrzyma te minimum 14 atakow
ale kto wytrzyma te minimum 14 atakow
no ja mam czempiona niby i herosaGogol pisze:a czy ja gdzieś napisałem że to ty szarżowałeś herosa ? rózne są sytuacje i np gdyby ta kawa nie miała muzyka groziła jakiejś mojej kluczowej jednostce powiedzmy WE to bym się spokojnie wijał biegaczem albo innym herosem zabić 2 nie tak trudno
no jesli mam zrezygnowac z muzyka i czempiona to poprostu daje sie takiemu biegaczowi pojedynek
i radz sobie z weteranem na coldzie
jesli przezyje a powinien to po oddaniu niema co zbierac z twojego herosa
co ty na to
no i co z tego ale i tak dam solowke miedzy herosami no probuj szczescia na prawde
albo czempionem wklepiesz mi pare woundek ale i tak bedzie out number
no tak mi sie zdaje
ile tan biegacz ma atakow sily itp??
a tak z innej beki postanowione biore muzyka i czempiona bo niechce mi sie zmieniac rozpy (szkoda tuszu)
albo czempionem wklepiesz mi pare woundek ale i tak bedzie out number
no tak mi sie zdaje
ile tan biegacz ma atakow sily itp??
a tak z innej beki postanowione biore muzyka i czempiona bo niechce mi sie zmieniac rozpy (szkoda tuszu)
ale jeśli heros Twój z niczym się nie styka to czelendżować nie można, i wlasnie o to chodzi Gogolowi on się dostawi do 2óch ale na pewno nie herosa Noble Atler ma w szarży 5 ataków z siłą 6, Ws 6
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
czytalem rule booka do warhammera bo o polhammerze to niewiem
za duzo sorki
no tak maxymalizuje sie modele i swoje i wroga to sie zgadza
ale jesli w moim szeregu stykajacym sie z wrogiem jest czempion lub heros i w tym szeregu wroga jest tez czempion lub heros to mimo iz sie nie stykaja moge krzyczec solowke
tak pisze w rulebooku niewiem gdzie bo niejestem fanatykiem az takim ale jestem tego pewien
za duzo sorki
no tak maxymalizuje sie modele i swoje i wroga to sie zgadza
ale jesli w moim szeregu stykajacym sie z wrogiem jest czempion lub heros i w tym szeregu wroga jest tez czempion lub heros to mimo iz sie nie stykaja moge krzyczec solowke
tak pisze w rulebooku niewiem gdzie bo niejestem fanatykiem az takim ale jestem tego pewien
- heros
- czempion
- zwykły
- biegacz
tu sie dostawie skoro czempion i heros nie uczestniczą w walce to nie mogą rzucić czelendza mam podstawke mniejszą ... wystarczy że wytrzymam ture potem dostaniesz kontre ponadto sytuacja hipotetyczna uwierz że muzyk w praktyce jest 10 razy ważniejszy niż czempion
- czempion
- zwykły
- biegacz
tu sie dostawie skoro czempion i heros nie uczestniczą w walce to nie mogą rzucić czelendza mam podstawke mniejszą ... wystarczy że wytrzymam ture potem dostaniesz kontre ponadto sytuacja hipotetyczna uwierz że muzyk w praktyce jest 10 razy ważniejszy niż czempion
- heros
- czempion
- zwykły
- biegacz
--:oops:
wiec oni mimo iz sie nie stykaja moga walczyc w pojedynku
wedlog rulebooka
postacie znajdujace sie w tym samym szeregu ktory walczy mimo iz sie nie stykaja moga wyzywac na pojedynek postac znajdujaca sie w tym szeregu ktory walczy u przeciwnika
zreszta juz to pisalem
a mordy mich kawalerzystow sa smutne bo nienajedza sie takim elfem
- czempion
- zwykły
- biegacz
--:oops:
wiec oni mimo iz sie nie stykaja moga walczyc w pojedynku
wedlog rulebooka
postacie znajdujace sie w tym samym szeregu ktory walczy mimo iz sie nie stykaja moga wyzywac na pojedynek postac znajdujaca sie w tym szeregu ktory walczy u przeciwnika
zreszta juz to pisalem
a mordy mich kawalerzystow sa smutne bo nienajedza sie takim elfem
Tak ale tylko wtedy gdy biora udział w walce ... natomiast tu są poza walką gdyby zaszarżowało cie coś jeszcze i heros był by w walce to mógłby krzyknąć czelendż a tak nie możemax pisze:wedlog rulebooka
zreszta juz to pisalem
str.76 RB 1 akapit działu "Issuing a Challange" zdanie 3
"...bla bla bla... The player may choose any one character from those in base contact with the enemy to issue a chalange with."
właśnie jak dasz muzyka to nie tak znowu łatwo ... wpada ma 5A na 3+ trafia ... 3,33 rani na 2+ to 2,777 i masz sejw na 6 to 2,3148 rany czili poprostu wbija 2 rany rzadziej 3 ... statystycznie przewaga sztandar i MUZYK i przegrywa combat i zostaje mu insane w tej całek kawalerii to tak naprawde jedyną rzeczą zędną jest czempion który kosztuje drogo i zabiera herosowi look outa już od samego początku
no to damy czempiona do kroxow za te 20 pkt
Gogol przyznaje ci racje
nie wiem jak to jest do konca ale szkoda sie klucic
Gogol przyznaje ci racje
nie wiem jak to jest do konca ale szkoda sie klucic
taka mala dygresja.... jesli sie dostawisz do championa a nie do herosa sytuacja bedzie taka sama... tzn. champion ma takiego samego save'a i ws'a wiec a watpe zeby biegacz mogl zabic tyle zeby overkilla bylo za malo lub nie bylo outnumbera (bo to niemozliwe jakbyktos jeszcze nie zauwazyl ) inna to to, ze szarzowanie jak sie wbije jedna rane to w plecy mamy herosa nie jest taka ciekawa opcja (chyba, ze to wampir lub biegacz z hornem ;])Gogol pisze: - heros
- czempion
- zwykły
- biegacz