Galeria
Moderator: esgaroth
Przeglądałem inne forum i znalazłem bardzo ciekawą armię
http://warhammer.org.uk/PhP/viewtopic.php?t=26480
http://warhammer.org.uk/PhP/viewtopic.php?t=26480
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
fajne fajne ale armia DoW najmniej wystepuje w WH40k:((
Przerzucam to do jednego tematu, coby forum nie zasmiecac...
Od długiego czasu przymierzałem się do stworzenia armi halfingów. W końcu figurki czterech halfingów FCG były moimi pierwszymi w życiu i nadal je posiadam. Dlatego też zakładam coś w rodzaju projektu mojej nietypowej armii grubasów.
Tak więc począłem szukać co nieco modeli, potem zakupiłem dużš ilość u użytkownika tego forum, a następnie dokupiwszy jeszcze kilka mogę z radością przyznać, że to już jest coś. Dlatego zakładam mały projekt, w którym na początku malując to co mam, a MOŻE z czasem dokupując kolejne modele, ukażę swoją wizję armii halfingów opartej na Army Liście DoW. Na sam początek wgląd na rozpiskę którą pod to ułożyłem. 1000p to dla mnie jak na razie wystarczająco dużo zabawy i myślę że na razie chwila przerwy na malowanie
Paymaster @ 71 Pts
Heavy Armour; Shield; Longbow
Hireling Wizard @ 140 Pts
General; Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Mage's Tome [20]
10 Crossbowmen @ 80 Pts
10 Crossbowmen @ 80 Pts
3 Leadbelchers @ 165 Pts
Light Armour
3 Ironguts @ 154 Pts
Great Weapon; Ogre Club; Heavy Armour; Musician
10 Mengil Manhide's Manflayers @ 363 Pts
Great Weapon; Repeater Crossbow; Heavy Armour; Standard; Musician
Oczywiście paymaster idzie się kryć do jakiegoś lasu, a mag jak to mag idzie do kuszników. Reszta chyba nie muszę wyjaśniać. Przyznam, że nigdy jeszcze tą rozpiską nie grałem ale wróżę sobie na pewno przyjemną grę, a może nawet zdobędę parę punktów. Ale koniec gadania, teraz pora na same modele. A oto i wgląd na całą armię:
Z przodu bohaterzy: Kucharz-Mag, Wojownik-Paymaster oraz Złodziej-Captain, narazie nie używany . Po bokach kusznicy, a hot poty to Ledbelcherzy (jeszcze nie zaopatrzyłem się w podstawki ogrów aby je na nich umieścić )
A tak prezentują się pojedyńcze, pochlapane przezemnie farbą modele (bo inaczej poziomu mojego malowania nazwać nie można ). Ten z mieczem to Mengil, z tyłu jego Manflayersi :
Od razu też zaprezentuje mojego paymastera, którego być może wystawie w konkursie BP (oczywiście jeżeli zobaczywszy pierwsze prace nie spadne z krzesła. Wtedy się wycofam od razu). To na razie tylko konwersja, zobaczymy co będzie jak się postaram i go pomaluje....
No a teraz czas zabrać się do pracy i zacząć malować te figurki.
Od długiego czasu przymierzałem się do stworzenia armi halfingów. W końcu figurki czterech halfingów FCG były moimi pierwszymi w życiu i nadal je posiadam. Dlatego też zakładam coś w rodzaju projektu mojej nietypowej armii grubasów.
Tak więc począłem szukać co nieco modeli, potem zakupiłem dużš ilość u użytkownika tego forum, a następnie dokupiwszy jeszcze kilka mogę z radością przyznać, że to już jest coś. Dlatego zakładam mały projekt, w którym na początku malując to co mam, a MOŻE z czasem dokupując kolejne modele, ukażę swoją wizję armii halfingów opartej na Army Liście DoW. Na sam początek wgląd na rozpiskę którą pod to ułożyłem. 1000p to dla mnie jak na razie wystarczająco dużo zabawy i myślę że na razie chwila przerwy na malowanie
Paymaster @ 71 Pts
Heavy Armour; Shield; Longbow
Hireling Wizard @ 140 Pts
General; Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Mage's Tome [20]
10 Crossbowmen @ 80 Pts
10 Crossbowmen @ 80 Pts
3 Leadbelchers @ 165 Pts
Light Armour
3 Ironguts @ 154 Pts
Great Weapon; Ogre Club; Heavy Armour; Musician
10 Mengil Manhide's Manflayers @ 363 Pts
Great Weapon; Repeater Crossbow; Heavy Armour; Standard; Musician
Oczywiście paymaster idzie się kryć do jakiegoś lasu, a mag jak to mag idzie do kuszników. Reszta chyba nie muszę wyjaśniać. Przyznam, że nigdy jeszcze tą rozpiską nie grałem ale wróżę sobie na pewno przyjemną grę, a może nawet zdobędę parę punktów. Ale koniec gadania, teraz pora na same modele. A oto i wgląd na całą armię:
Z przodu bohaterzy: Kucharz-Mag, Wojownik-Paymaster oraz Złodziej-Captain, narazie nie używany . Po bokach kusznicy, a hot poty to Ledbelcherzy (jeszcze nie zaopatrzyłem się w podstawki ogrów aby je na nich umieścić )
A tak prezentują się pojedyńcze, pochlapane przezemnie farbą modele (bo inaczej poziomu mojego malowania nazwać nie można ). Ten z mieczem to Mengil, z tyłu jego Manflayersi :
Od razu też zaprezentuje mojego paymastera, którego być może wystawie w konkursie BP (oczywiście jeżeli zobaczywszy pierwsze prace nie spadne z krzesła. Wtedy się wycofam od razu). To na razie tylko konwersja, zobaczymy co będzie jak się postaram i go pomaluje....
No a teraz czas zabrać się do pracy i zacząć malować te figurki.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2007, o 14:46 przez Husiat, łącznie zmieniany 1 raz.
Bum...!
Gdyby nie ohydna podstawka było by spoko proponuje przykleić wikolem najlepiej suchy piasek po wyschnięciu wikolu spodkładować na bestial brown po wyschnięciu np dwarf flash drybruschem i na koniec bleached bonem tak samo na koniec trawka statyczna i jest super podstawka
Halfing jeszcze nie skończony zapomniałem napisać Brakuje jeszcze sztandaru no i podstawki, tą zrobiłem już po drodze, bo była posypka już nasypana jak kupowałem całą figurke...Taraś pisze:Gdyby nie ohydna podstawka było by spoko proponuje przykleić wikolem najlepiej suchy piasek po wyschnięciu wikolu spodkładować na bestial brown po wyschnięciu np dwarf flash drybruschem i na koniec bleached bonem tak samo na koniec trawka statyczna i jest super podstawka
Bum...!
zapomnialem..postaram sie wrzucic na dniach ...teraz mam robote...robie urodzinowe poprawki i podstawke na manfredzie konnym kumpla ;] ale chlopak zaczyna dobrze wygladac ;D ...i moglem w koncu zrobic podstawke z lawa...jak an pierwszy raz wyszlo bardzo milo imo ;Dmuirfin pisze:i jak idą prace z kuszolami? może jakieś focisze