Pare różnych pytań

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Jedy Knight pisze:
thurion pisze:[no a teraz dowiedzialem sie ze stanelo rowniez na tym ze szarze taktyczne lataczami SĄ DOZWOLONE, ja tam tego i tak czesto stosowal nie bede.. ale jesli to jest jawnie dozwolone to czemu by na jakims masterku nie wyprbowac ;)
Niczego takiego sie nie dowiedziales.
Latacze szarzuja po prostej.
no myslalem ze Robson jest na biezaco i sie ucieszylem ;) ale cos mi nie pasowalo, sam jestem zwolennikiem po prostej...

pzdr !!

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

thurion pisze:[
no myslalem ze Robson jest na biezaco i sie ucieszylem ;) ale cos mi nie pasowalo, sam jestem zwolennikiem po prostej...

pzdr !!
Robson to stary zygzakowiec. :wink:

Na powaznie -
Na skirmisz sa jakies tam ograniczenia - do najblizszego.
Jednostki = strefa.
Przy taktycznych szarzach na maszyny lataczami.....................
Wiesz co by bylo......
Ani strefy, ani "do najblizszego"...
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

dle mnie zasad szarży taktycznej na maszynę jest kompletnym wymysłem, biorąc pod uwagę inny wymysł , czyli wystawianie się załogi w momencie szarży...

przecież te dwie rzeczy się wzajemnie wykluczają...

jesli załoga wystawia się w momencie deklaracji szarży to ustawiamy ją prostopadle do linii szarży łączącej środek maszyny ze środkiem wrogiego oddziału.

a jeśli chcemy stosować 'szarże taktyczne' to załoga musi wychodzić przed maszynę dopiero w momencie gdy wróg dostawia się do walki wręcz (czyli tak jak kiedyś)

apropo zasady wystawiania się w momencie deklaracji szarży... co dzieje się gdy wrogi oddział deklaruje szarżę, ale ta szarża nie dochodzi o 1mm? Załoga robi hop do przodu i hop do tyłu ? toż to jakaś bzdura...

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

obslugantow wystawiasz prostopadle do zygazaka :P, ktory jest torem szrazy wyznaczonym przez atakujacego.

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Chcialbys :P Deklaracja, reakcja (hold i wystawiam figurki), dostawienie szarz. Gdzie tu miejsce na szarze taktyczna? Chyba, ze wersja hold=wystawiam juz nie obowiazuje :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

lith pisze: Gdzie tu miejsce na szarze taktyczna?
w miejscu gdzie pszarzujacy mowi gdzie te figurki wystawiasz... inaczej by dochodzilo do paradoksow, ze tak wystawiasz zalogantow, ze nie da sie do nich dojsc...

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

Shino pisze:
w miejscu gdzie pszarzujacy mowi gdzie te figurki wystawiasz... inaczej by dochodzilo do paradoksow, ze tak wystawiasz zalogantow, ze nie da sie do nich dojsc...
dlatego załogę powinno się wystawiać tak jak to napisane jest w RB... czyli, że w walce załoga wychodzi przed maszynę by jej bronić.. czyli wychodzi dopiero w momencie dostawiania szarży(bo w tym momencie rozpoczyna się walka)

rozwiązało by to wszystkie problemy związane z 'nową interpretacją'. Ale cóż... zgromadzenie myślicieli postanowiło inaczej i nie mi pisane to zmieniać.

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Shino pisze:
Dokladnie, ale to zaden paradoks. Tak z szarzami bywa, ze nie dochodza :P

ODPOWIEDZ