Play Mini of the Month na lipiec 2009

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Przyszłość PMOTM

Czas głosowania minął 31 lip 2009, o 21:49

Chcę brać udział w określaniu tematu. Biorę udział w PMOTM.
13
20%
Chcę żeby organizator określał temat i biorę udział.
27
42%
Chcę by tematy były wybrane na cały rok z góry i biorę udział.
24
38%

Liczba głosów: 64
Awatar użytkownika
Bananovitch
Chuck Norris

Re: Play Mini of the Month na lipiec 2009

Post autor: Bananovitch »

Trójkę, trójkę wybierz panie ;)
Jakkolwiek z pewną dozą liberalizmu (kilka tematów narzuconych odgórnie, kilka do wyboru).
Co do PRO- to chyba niegłupi pomysł. Z jednej strony PMOTM to konkurs dla graczy, a chciałbym zobaczyć gracza, który spędza miesiąc czasu nad figurką, która będzie służyła mu do gry. Z drugiej strony-jeżeli ktoś chce sprzedawać na ebayu, nie możemy mu tego zabronić. Więc osobna kategoria dla PROmalarzy byłaby w sam raz. Ale z drugiej storny ci PROmalarze mają przecież CMoN i tam mogą wystawiać swoje prace, a PMotM zostawić nam-szaraczkom.
Rzekłem i siadam kończyć mojego Kowalskiego 8)
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Dla mnie pozwalanie , zeby prace za kase byly wystawiane w konkursie , ktory ma mobilizowac graczy do malowania armii (obojetnie jak maluja) mija sie z celem. Ebayerze maja wiele for i miejsc w ktorych moga sie chwalic swoimi pracami.

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

Ziemko pisze:Dla mnie pozwalanie , zeby prace za kase byly wystawiane w konkursie , ktory ma mobilizowac graczy do malowania armii (obojetnie jak maluja) mija sie z celem. Ebayerze maja wiele for i miejsc w ktorych moga sie chwalic swoimi pracami.
Zgadzam się całkowicie. Jest tutaj kilka osób z których skillem, doświadczeniem w malowaniu jak i podejściem do prac (nie oszukujmy się - figsów do grania zazwyczaj nie dopieszcza się aż tak jak tych na sprzedaż) przeciętny gracz nie ma szans. Gdy porównuję swoje pierwsze figsy z tymi pomalowanymi ostatnio to widzę przepaść, ale gdy patrzę na to co potrafią wycisnąć niektórzy to... jak kot na pustyni - nie ogarniam tej kuwety :) Daleka droga przede mną.
Wniosek - jeśli do jednego wora wrzucimy "pro" i "jeszcze_daleko_od_pro" to prace przeciętniaków jak ja będą jedynie szarym tłem.
Obrazek

I może następnym razem ktoś łaskawie napisze co jest nieregulaminowe w podpisie zanim go wypierdzieli?

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

A kto będzie decydował o byciu pro? Samemu? Zatem Ci faktyczni Pro będą skromnie decydować się na kategorie nie dla PRO.

Zaznaczyłem że z góry na cały rok tematy, ale w sumie rację ma ktoś, kto powiedział, że wtedy ktoś upatrzy sobie temat i przygotuje tylko do niego. Może zatem tematy na cały rok, ale trzeba wystawiać figurkę comiesięcznie, żeby móc startować w następnym miesiącu? Wtedy wykluczy się sens malowania figurki cały rok, ale i tak wydaje mi się to sztuczne.

Comiesięczne tematy sa najbardziej ok. Jednak mam tu na myśli tematy dość ogólne jak Potwór, scena, oddział, makieta, diorama etc. Broń Boże tematów jak "czempion" etc. które zbyt mocno precyzują oczekiwane modele. Chyba, że sędzia dopuszczający prace będzie przymykał oko na tłumaczenie "ale ten szkielet mimo iż wygląda jak zwykły szkielet ma w sobie wielki drzemiący potencjał, który staram się obudzić malowaniem" ;).

Pozdrawiam malarzy!

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Ja sądze że malowanie PRO a malowanie dla kogoś na ebaya czy coś to są jednak dwie rożne sprawy:P

Bo weźmy tu np takiego (wybaczcie, że polecę nickami) Szczurka albo Siaska no jak pomalują sobie coś nie komercyjnie na swoim stałym poziomie to jakie ja biedny malarz wałkiem mam szanse? :P No niby srakie, a udział brać moga bo nie komercyjnie a jak pomalują z mysla o sprzedaży to nie mogą wystawić. Bezsens tu widzę.

Wracając do kwestii PRO, nawet jak (ponownie posłużę się moimi przykładowymi malarzami) obaj wezmą udział no to i fakt nie mam ja Ci biedny szans, ale czy to ma takie jakieś wielkie znaczenie? Jak jedziecie na Mastery czy inne turnieje to też tylko po to by byc w pierwszej 10 czy po to aby sie dobrze bawić?

Sądzę, że Play Mini of the Month powinno dopuszczać prace wszelakie choć raz na spróbę i zobaczymy co z tego wyjście.

Może mnie nie zrozumiecie, albo zakrzykniecie racji nie ma i głupoty plecie, ale zdania nie zmienię

ODPOWIEDZ