Rattusy Kefasa[21.3.11 pwm]

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
GreatJester
Chuck Norris

Re: Rattusy Kefasa

Post autor: GreatJester »

Oj, zaczynaj zaczynaj!
Kefas powiem jedno: twoja armia jest najlepszą armią skavenów( jeżeli chodzi o konwersje, malowania jeszcze nie przyszło mi oceniać) jaką dotej pory widziałem

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

Problem także w tym że jeśli będe zbierał szczurki, to będzie moja armia nr 13 (kurna swoją drogą to chyba jakieś fatum skoro taka liczba), a pozostała 12 czeka jeszcze na dozbieranie paru brakujących jednostek i pomalowanie (przynajmniej połowy), więc jak za jakiś rok zaczne zbierać szczurki to będzie fajnie (ale znając mnie i mojego fioła na punkcie WFB to pewnie to nastąpi).

GreatJester
Chuck Norris

Na mnie samego! Ty to mozesz sam turniej urządzać :shock:

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

No teoretycznie mogę, bo średnio na każdą armię przypada prawie po 3-4 kafle (oczywiście są wyjątki najmniej mam WOCHów, Bestii i Kislevitów tylko na 2), a zbieram to już dziewiąty rok (moja żona twierdzi że to nałóg, ale ja twierdze inaczej :lol2: :lol2: ). Tak jest jak się mieszka na wsi (zadupie rulez). Z racji że moi aktualnii sparing partnerzy (3) zbierają wszystkie rasy długouchych, narazie nie wystwiam tych armii przeciwko nim, a pożyczam cześć moich figurek aby się nauczyli grać i wypróbowali co niektóre oddziały przed zakupem. Z racji tego, że lubie eksperymentować gram najcześciej armiami które nie są najpopularniejsze, czyli Psami, Chadecją, czy TK. Od czasu zdarzy mi się również po pykać Bretką i Krasnalami (te dwie armie zbierałem dla brata, ale on nie ma czasu grać, a że młody kończy studia, to gram nimi ja). Planowałem dwie armie hordowę, pierwszą są nocniki w których do prawdziwej hordy brakuje mi jeszcze sporo figurek, a drugą może właśnie bedą skaveni, nie mam jeszcze w tej materii tego sprecyzowanego, muszę zakończyć zbierać figurki do innych armii. Choć skaveni zawsze się mi podobali, więc jeśli ja ich zbierać nie będe to może przekonam kogoś znajomego, aby było kolejne urozmaicenie, a uważam że figurki mają świetne i trzymają klimat morderców z kanałów :twisted: .

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Zawsze możesz podskoczyć do nas do Opola :) To raptem 45 min od KK. Co do skavów to miej na uwadze, że niedługo wypuszczą nowe wzory figsów i znając życie będą ładniejsze od obecnych ;)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Witam i dzięki za zaproszenie. Opole znam bardzo dobrze, studiowałem tam przez szmat czasu i byłem częstym gościem w HMS. Do klubu nigdy nie dotarłem, bo wtedy większość moich figsów było nie poskładanych (wstydby się było z tym pokazać) i moja ekipa była mało aktywna. Teraz jest inaczej, zatem może kiedyś wpadniemy do Was na parę walk, zawsze to nowe doświadczenie. Co do skavenów nowych czekam na tą armię z utęsknieniem, zobaczymy co wypłodzą nowego Panowie z GW, może to będzie moja wielka 13 :lol2: .

Awatar użytkownika
Mr. Hyde
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Mr. Hyde »

Albo pechowa :)

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

sztajgerland pisze:Albo pechowa :)
Bardziej pechowy to ja jestem już teraz (moje cholerne dublety nie pomagają w grze), więc paradoksalnie szczury mogą przynieść mi szczęście :lol2:

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

ale mi offtopu nawaliły szczurze juchy jedne te ;) [-X

dziś zapodaję kolejną dawkę mojej futrzastej armii, wszsytko niestety jeszcze wip, ale pracuję nad tym.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Świetna robota. Podoba mi się zwłaszcza sztandarowy, nie wiem czy to sztandar do oddziału czy BSB, ale na tego drugiego nadawałby się znakomicie (bo jest większy i bardziej paskudny niż reszta). Jedyne do czego moge się przyczepić to mieszanie łapek z mnichów i clanów. Różnica w wielkości dłoni jest diametralna i bije po oczach. Ale my tu gadu gadu a ty musisz to pomalować! :P
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Kefas, sorry za oftop, ale musiałem odpowiedzieć. Nowe fotki dają radę :lol2:

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Ostatnio sporo piję... ;> ok a teraz na poważnie... zmieniają się moje priorytety życiowe odnośnie rożnych kwestii... co pociąga za sobą przymus zmiany miejsca zamieszkania co z kolei spowodowało opóźnienie w pracach nad moja skaveńska armią! W głowie już taka ilość pomysłów mi się kłębi, że jeśli szybko ich nie zrealizuję to eksploduję. Cieszę się tylko, że nowa rzeczywistość będzie bardziej przychylna do kontynuacji prac! Ale puki co susza jedynie do końca tego miesiąca możliwe, że wrzucę kilka fotek globków które ostatnio malowałem! pzodro

update:

tak jak obiecałem mały updejcik: trzy globadierki wip malowania... bo jak widać na fotkach trzeba jeszcze sporo szczegółów dopracować zarówno na figurce jak i pomalować podstawkę żeby można było powiedziećżę figsy są skończone :> więc dlaczego wrzuciłem fotki? a dlatego aby zapytać Was czy taki schemat kolorystyczny nie będzie tłumił czy też zlewał z kolorem spaczenia? Chcę żeby moja armia była w klimacie klanu pestilence wiec zgniłozielony czy brudno brązowy będzie dominował ale sądzę, że dla urozmaicenia kolorystyki będę korzystał z innych kolorów... które odpowiednio "pobrudzone" będą się nadawały.

Fotki nie najlepsze ale nadal nie mam statywu stąd są troszeczkę rozmazane pomimo, że korzystałem z samowyzwalacza gdzie aparat leżał na stole (taka alternatywa żeby chociaż troszeczkę unieruchomić aparat.
Teraz widzę, że zabawy w mini studio fotograficzne bez statywu to nie najlepszy pomysł :-k

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a powodu przeprowadzki o której pisałem wcześniej do prac nad moją armią wracam we wrześniu albo na początku października więc nie spodziewajcie się że do tego czasu będzie coś nowego :badgrin:

GreatJester
Chuck Norris

IMO fajny kolor dla pestylek to mieszanina brązów i zieleni różnego rodzaju, beżowe i cieliste też są ładne. Ten kolor też jest fajny, ale ja dodałbym trochę zielono-brązu( z washować nim)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

no figsy zostaną jeszcze poddane poprawkom i miedzy innymi brudzeniu brązami :D

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Bardzo elegancko wygladają. Skoro maja jeszcze być dopracowane to już w ogóle super. Cała armia tak pokonwertowana i pomalowana będzie wygladać genialnie =D>

No i życze powodzenia i samozaparcia przy malowaniu tak 200 modeli ;) :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Bardzo fajnie pomalowany, ale brakuje jakiegoś elementu który rzucał by się w oczy i zachęcał do podniesienia figurki i przyjrzeniu jej się z bliska. Osobiście proponował bym dodać taki *blink* do okularków i z kulką pójść bardziej w stronę seledynowo/cytrynowego. Coś w tym stylu Chyba, że wolisz bardziej stonowane barwy. :)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

tnx chopy

figurki będą jeszcze dopracowywane m.in. globy, będę je rozjaśniał i kombinował co zrobić żeby wyglądały na szklane [-X jakieś pomysły? Hobbit... chciałbym żeby moja armia była w ciemnej tonacji ale masz rację potrzeba zrobić coś żeby delikatnie wyróżniały się z tłumu i myślę że binokle i globy będą na to najlepszym materiałem... no to jeszcze wipki :>
no i dodam, że poza chd bullcentaur lordem i marksmenami z miragliano to moje pierwsze w życiu pomalowane figurki więc litości :badgrin:

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Co do szkła, to najlepiej kilka warstw błyszczącego lakieru i refleksy świetlne w kuli. Lakier można zastąpić też starymi inkami, ale tu trzeba dobierać nowa kolorystykę.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

chyba pobawię się w błyszczący lakier i refleksy...

up 16.09.09

postanowiłem poczekać z wiekszymi pracami do czasu ukazania sie nowej edycji...
bede do tego czasu kończyło powoli graty clanraty i malował co mi wpadnie pod pędzel ...
nie chcę ryzykować tworzenia jakichś konwersji w obliczu zbliżającej się 7edycji która może sporo pozmieniać.
howk

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Bardzo fajny drugi regiment. Swietnie zrobiony filler ze szkieletami. Ogolne efekt wizualny na piec gwiazdek :)
Giant raty miazdza :) Motywy z wyjadaniem flakow - szacunek.
Motyw z gazmaskami srednio mi sie podoba :( ale to juz kwestia gustu kto jaki klimat lubi. Natomiast gnijaca ksiaga i tym podobne detale duzo daja temu regimentowi.

ODPOWIEDZ