Reaktywacja! 26.07.09r. Wrocław 2250
Re: Reaktywacja! 26.07.09r. Wrocław 2250
hmm...wydaje mi sie, że Marys nie organizuje tego turnieju ale oki. do zobaczenia na miejscu
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
ja chetnie zapraszam do klubu Liverpool na browar. Pracuje zaraz po turnieju a tam jest jakis koncert. Piwo tanie, blisko do dworca. zapraszam!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Turniej był świetny, dzięki wszystkim za przybycie. Następnym razem zrobimy więcej losowanych nagród, bo przy takiej puli to już można poszaleć.
Jak dla mnie turniej udany znowu zakochałem się w orkach. Muszę dokonać paru zmian i będzie dobra rozpa. Troche wyszedł brak ogrania ale 3 miejsce orasami po dłuuugiej przerwie to i tak sukces.
Mała relacja
I bitwa
Skubi (WoCh)
Piechotny Chaos z tym mykiem na rzucenie na oko. Oczywiście lord mag ma taksówkę.
Skubi wygrywa rzut na rozpoczęcie. Rusza wszystkim do przodu. W magii zabija mi fasta goblinskiego. W mojej turze zastawiam się fastami przelatuje szmanem na wronie na lewą flankę i w magii naparzam wszystkim co mam (3 stopy) w lorda maga na dysku. Chłopak się składa. Potem jest już z górki mam pełną dominację w magii.
20-0
II bitwa
Dymitr (DE)
Taka partyzancka rozpa DE z lordem z EA. Wrona musi trzymać się w rogu bo 2 asow i 4 bolce mocno ja szachują. Na szczęście ma stope wiec nie jest żle. Ja pomału go czyszcze. Dymitr daje się złąpać na paszczaki i fanatyków. Traci w ten sposób 2 rydwany i fasta. Wszystko idzie pięknie aż do czasu kiedy rzuca lot z totala na lorda i ten ma szarże na wronę. Na szczęście nie zdaje terroru i daje w długą. W ostatniej turze dymitr fartownym strzałem z bolców składa mi cały oddział dzikusów z 2 magami w środku.
14-6
III bitwa
Malal (DoCh)
Cóż mogę powiedzieć Harry i demony to nie jest to na co chciałem trafić
. Grałem mega ostrożnie Malal też. Jego wrona stała za górką zasłonięta przez 2 oddziały furii, bojąc się 4 bolców i 15 mengili. do 4 tury było takie mizianie się lekkie bo harry nie miał jak przebić się przez fasty, a ja nie miałem ani jednej stopy. Kiedy demony zaczęły mnie już dojeżdżać skończył się czas i uniknąłem maski.
9-11
Jak dla mnie turniej udany znowu zakochałem się w orkach. Muszę dokonać paru zmian i będzie dobra rozpa. Troche wyszedł brak ogrania ale 3 miejsce orasami po dłuuugiej przerwie to i tak sukces.
Mała relacja
I bitwa
Skubi (WoCh)
Piechotny Chaos z tym mykiem na rzucenie na oko. Oczywiście lord mag ma taksówkę.
Skubi wygrywa rzut na rozpoczęcie. Rusza wszystkim do przodu. W magii zabija mi fasta goblinskiego. W mojej turze zastawiam się fastami przelatuje szmanem na wronie na lewą flankę i w magii naparzam wszystkim co mam (3 stopy) w lorda maga na dysku. Chłopak się składa. Potem jest już z górki mam pełną dominację w magii.
20-0
II bitwa
Dymitr (DE)
Taka partyzancka rozpa DE z lordem z EA. Wrona musi trzymać się w rogu bo 2 asow i 4 bolce mocno ja szachują. Na szczęście ma stope wiec nie jest żle. Ja pomału go czyszcze. Dymitr daje się złąpać na paszczaki i fanatyków. Traci w ten sposób 2 rydwany i fasta. Wszystko idzie pięknie aż do czasu kiedy rzuca lot z totala na lorda i ten ma szarże na wronę. Na szczęście nie zdaje terroru i daje w długą. W ostatniej turze dymitr fartownym strzałem z bolców składa mi cały oddział dzikusów z 2 magami w środku.
14-6
III bitwa
Malal (DoCh)
Cóż mogę powiedzieć Harry i demony to nie jest to na co chciałem trafić

9-11
wyniki będą wieczorem, muszę się ogarnąć, bo dopiero wróciłem z roboty...
Tak swoją drogą dzięki śliczne za tak liczne przybycie! 25 osób ledwo co się u nas zmieściło. W sierpniu będzie powtórka!
relacje z bitew:
3x WoCH, 3x ten sam stół, 3x z tej samej strony. Szczurki bez wiekszych problemów poradziły sobie z warriorami 13, 12 i 18 do przodu, co dało 4 miejsce, minimalnie przegrywając z Marysiem w małych punktach.
P.S.Lord dyskowiec metera wysejwował wszystkie (po policzeniu) ok 40 strzałów z jezzaili, 2x hit z S 8 z cannona i jednego z S 10 i dodatkowo kilkanaście woundów z ratlinga
Tak swoją drogą dzięki śliczne za tak liczne przybycie! 25 osób ledwo co się u nas zmieściło. W sierpniu będzie powtórka!
relacje z bitew:
3x WoCH, 3x ten sam stół, 3x z tej samej strony. Szczurki bez wiekszych problemów poradziły sobie z warriorami 13, 12 i 18 do przodu, co dało 4 miejsce, minimalnie przegrywając z Marysiem w małych punktach.
P.S.Lord dyskowiec metera wysejwował wszystkie (po policzeniu) ok 40 strzałów z jezzaili, 2x hit z S 8 z cannona i jednego z S 10 i dodatkowo kilkanaście woundów z ratlinga

1. Tomek "Koszo" Koszowski 62 Lizardmen
2. Tomek "Malal" Hądzlik 49 DoCh
3. Andrzej "Maryś" Rodziewicz 46 O'n'G
4. Piotr "Morrok" Otlewski 46 Skaven
5. Maciej "Szafcia" Szawica 45 Lizardmen
6. Adrian "Meter" Wysocki 43 WoCH
7. Michał "Santi" Tarnowski 41 DoCh
8. Łukasz Golonka 40 Lizardmen
9. Bartek "Krawiec" Krawczyk 40 Bretonnia
10. Filip "Fifi" Kulesz 38 Ogres Kingdom
11. Łukasz "Dymitr" Mirytiuk 35 Dark Elves
12. Paweł "Grab" Grabowski 34 VC
13. Witold Cieślik 32 WE
14. Maciej "Czyżyk" Czyżowicz 32 VC
15. Wojtek Dojlido 30 WE
16. Maciej Marczak 29 O'n'G
17. Marek "Sobieś" Sobiesiak 29 WoCh
18. Damian "Chmielu" Chmielewski 28 Bretonnia
19. Daniel "Kuman" Kuźma 27 WoCH
20. Aleksander "Grazbird" Fiedorek 21 Dwarfs
21. Radek Maleszka 19 Bretonnia
22. Jerzy "Bałagan" Filipek 18 Bretonnia
23. Marcin Telego 11 Skaven
24. Krzysztof Łukaszewicz 11 Dwarfs
25. Sebastian "Scoobie" Kubicz 10 WoCH
Odpowiednio: Miejsce, Gracz, Punkty i Armia.
Wnioski po turnieju:
1. Muszę wcześniej wstawać aby wydrukować Wam karty, bo się potem dziwne rzeczy dzieją
(+ problem z ustawianiem stołów i terenów)
2. 9 nowych graczy w tym 2 dinozaury, które obudziły się ze snu zimowego
3. 4 bitwa jest jak najbardziej potrzebna bo wyniki nie są miarodajne (np. Koszu nie grał z top 6 , gdzie miałby problemy, Maryś dzięki zagraniu 4 tur w ostatniej bitwie ugrał 3 miejsce zamiast 10, inaczej ja bym na nie wskoczył
Ogólnie top 10 by się naparazło między sobą o podium i to byłoby miarodajne)
Jeszcze raz dzięki za tak liczne przybycie! Następnym razem wszystko będzi lepiej zorganizowane, a jak Andrzej będzie miał czas do 20.00 to zmieścimy czwartą bitwę i będzie wypas
pozdro!
2. Tomek "Malal" Hądzlik 49 DoCh
3. Andrzej "Maryś" Rodziewicz 46 O'n'G
4. Piotr "Morrok" Otlewski 46 Skaven
5. Maciej "Szafcia" Szawica 45 Lizardmen
6. Adrian "Meter" Wysocki 43 WoCH
7. Michał "Santi" Tarnowski 41 DoCh
8. Łukasz Golonka 40 Lizardmen
9. Bartek "Krawiec" Krawczyk 40 Bretonnia
10. Filip "Fifi" Kulesz 38 Ogres Kingdom
11. Łukasz "Dymitr" Mirytiuk 35 Dark Elves
12. Paweł "Grab" Grabowski 34 VC
13. Witold Cieślik 32 WE
14. Maciej "Czyżyk" Czyżowicz 32 VC
15. Wojtek Dojlido 30 WE
16. Maciej Marczak 29 O'n'G
17. Marek "Sobieś" Sobiesiak 29 WoCh
18. Damian "Chmielu" Chmielewski 28 Bretonnia
19. Daniel "Kuman" Kuźma 27 WoCH
20. Aleksander "Grazbird" Fiedorek 21 Dwarfs
21. Radek Maleszka 19 Bretonnia
22. Jerzy "Bałagan" Filipek 18 Bretonnia
23. Marcin Telego 11 Skaven
24. Krzysztof Łukaszewicz 11 Dwarfs
25. Sebastian "Scoobie" Kubicz 10 WoCH
Odpowiednio: Miejsce, Gracz, Punkty i Armia.
Wnioski po turnieju:
1. Muszę wcześniej wstawać aby wydrukować Wam karty, bo się potem dziwne rzeczy dzieją

2. 9 nowych graczy w tym 2 dinozaury, które obudziły się ze snu zimowego

3. 4 bitwa jest jak najbardziej potrzebna bo wyniki nie są miarodajne (np. Koszu nie grał z top 6 , gdzie miałby problemy, Maryś dzięki zagraniu 4 tur w ostatniej bitwie ugrał 3 miejsce zamiast 10, inaczej ja bym na nie wskoczył

Jeszcze raz dzięki za tak liczne przybycie! Następnym razem wszystko będzi lepiej zorganizowane, a jak Andrzej będzie miał czas do 20.00 to zmieścimy czwartą bitwę i będzie wypas

pozdro!
Ostatnio zmieniony 28 lip 2009, o 15:19 przez Morrok, łącznie zmieniany 1 raz.
dla mnie bogowie chaosu byli w miare przychylni ale dluga przerwa braku ofiary z mlodych dziewic i trupow przeciwnika spowodowal tylko 6 miejsce
1 bitwa z Morrokiem
kac jeszcze w glowce dudnil i zle zagranie po czym od 2 tury musialem nadrabiac tury oczywiscie dyskowiec bez infernala itak dawal rade szczegolnie sciagajac strzaly wszystkiego
7:13
2 bitwa z Czyżem
wampiry i tu moje bledy siegnely zenitu o czym nie bede sie rozpisywal ale z czyżem zapamietamy jakim brakiem ogrania sie wykazalem no ale 16:4 ugrane
3 bitwa z Sobiesiakiem
woch vs woch do tego przeciwnik mial 2 helenki
przegieciewm okazal sie klocek konnych nurglowcow z bsb i ragem gdzie dodatkowo z bonosow T5 i regenka
wyczyszczone wszystko a dyskowiec nawet po przyjeciu na klate oinfernala i po 3 strzalki nurgla ustal na 1 ranie do konca skladajac dyskowaca Sobiesia i jednego nurglite
17:3
dzieki za turniej organizatorom i przeciwnikom za bitwy przy ktorych milo sie gralo
do zaobaczenia na nastepnym turnieju:)

1 bitwa z Morrokiem
kac jeszcze w glowce dudnil i zle zagranie po czym od 2 tury musialem nadrabiac tury oczywiscie dyskowiec bez infernala itak dawal rade szczegolnie sciagajac strzaly wszystkiego

2 bitwa z Czyżem
wampiry i tu moje bledy siegnely zenitu o czym nie bede sie rozpisywal ale z czyżem zapamietamy jakim brakiem ogrania sie wykazalem no ale 16:4 ugrane
3 bitwa z Sobiesiakiem
woch vs woch do tego przeciwnik mial 2 helenki
przegieciewm okazal sie klocek konnych nurglowcow z bsb i ragem gdzie dodatkowo z bonosow T5 i regenka
wyczyszczone wszystko a dyskowiec nawet po przyjeciu na klate oinfernala i po 3 strzalki nurgla ustal na 1 ranie do konca skladajac dyskowaca Sobiesia i jednego nurglite

17:3
dzieki za turniej organizatorom i przeciwnikom za bitwy przy ktorych milo sie gralo

do zaobaczenia na nastepnym turnieju:)
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Dziękuje za wspaniały turniej.
myk z przerzutem oka nie jest jakiś rewelacyjny, na jeden klocek czemu nie ale 2 to niedziała i 2 rary idą na badziewie, magia Tzeencha wydawała się bardziej ponentna...
1 bitwa z krasiami gdzie magia masakrowała ale, nie magia z Tzeencha tylko 6 z shadow którą na farcie udało się wylosować z book of secret co dało w rezultacie 20/0 było by 19/1 ale gracz krasi Grazbird zapomiał o swych górnikach
i muszę zaznaczyć że bardzo przyjemie się grało
2 bitwa z Demonami, niewiem jak ugryść tą armie a szczegulnie piechotą chaosu... co prawda był fart 6, bo gdy wieki wściekły bloodek chce zabrać 7 główek mych "grasantów" nagłe 4 przewraca się od lądowania demona itp. sprawy, niestety magia wogule nieszła np. rzucam taxi na blood'ka, miscast i poszedła w zapomienie jedyna odpowieć jaka była, dupa wielka
też było miło
3 bitwa z morokiem... te Twoje "prawie" 3 miejsce to tylko dlatego że kombinuje jak tu zagrać czymś czym się przyjemie gra a, nie jakimiś zasranym "standartem", bo niczym innym nieda się czego kolwiek ugrać.... ohhh.... unieosłem się
uważam że 19 miejsce to nie taka tragedia
Tzeencha trza odłożyć na bok i wrucić do starych dobrych tradycji rodzinych, nurgle
nurgle
nurgle
pozdrawiam wszystkich

myk z przerzutem oka nie jest jakiś rewelacyjny, na jeden klocek czemu nie ale 2 to niedziała i 2 rary idą na badziewie, magia Tzeencha wydawała się bardziej ponentna...
1 bitwa z krasiami gdzie magia masakrowała ale, nie magia z Tzeencha tylko 6 z shadow którą na farcie udało się wylosować z book of secret co dało w rezultacie 20/0 było by 19/1 ale gracz krasi Grazbird zapomiał o swych górnikach

2 bitwa z Demonami, niewiem jak ugryść tą armie a szczegulnie piechotą chaosu... co prawda był fart 6, bo gdy wieki wściekły bloodek chce zabrać 7 główek mych "grasantów" nagłe 4 przewraca się od lądowania demona itp. sprawy, niestety magia wogule nieszła np. rzucam taxi na blood'ka, miscast i poszedła w zapomienie jedyna odpowieć jaka była, dupa wielka

3 bitwa z morokiem... te Twoje "prawie" 3 miejsce to tylko dlatego że kombinuje jak tu zagrać czymś czym się przyjemie gra a, nie jakimiś zasranym "standartem", bo niczym innym nieda się czego kolwiek ugrać.... ohhh.... unieosłem się

uważam że 19 miejsce to nie taka tragedia

pozdrawiam wszystkich