Kto po Benhakerze?
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Kto po Benhakerze?
NIe istnieje coś takiego jak "polska myśl szkoleniowa". Ostatni polski autor, który poważnie podszedł do tematu szkolenia drużyny i zawodnika indywidualnie to Jerzy Talaga. Napisał książkę w latach 70 (nie wierzycie - to link do aukcji http://allegro.pl/item713671434_pilka_n ... _spis.html ) i nic więcej do ter pory polskiego autora się nie ukazało w RP. Zanim dochowamy się polskiej myśli szkoleniowej, prezydent powinien zrobić coś jak Putin - wywalić całe PZPN na bruk. Po roku - dwóch może ukształtuje się zarząd menedżersko - biznesowy sprzyjający piłce. Na razie to piłce sprzyjają rodziny leśnych dziadów.
Ale oczywiście w fazie przygotowań do EURO 2012 nikt nic nie zrobi bo się UEFA wkurzy.... i postraszy odebraniem mistrzostw.
W tej sytuacji trenerem może być ktokolwiek Niech Smuda spróbuje, nic nie popsuje, może coś zbuduje. Niech pogoni tego Brożka drewnianego bo jak go pokazują w TV to mi się niedobrze robi .
pozdro
Ale oczywiście w fazie przygotowań do EURO 2012 nikt nic nie zrobi bo się UEFA wkurzy.... i postraszy odebraniem mistrzostw.
W tej sytuacji trenerem może być ktokolwiek Niech Smuda spróbuje, nic nie popsuje, może coś zbuduje. Niech pogoni tego Brożka drewnianego bo jak go pokazują w TV to mi się niedobrze robi .
pozdro
Dlatego napisałem w cudzysłowiu, oczywiście, że polksa myśl szkoleniowa nie istnieje, ale wytłumacz to naszym trenerom . Co do zlikwidowania PZPN to się zgadzam w 100%, ale przed euro nierealne, po należy odrazu to zrealizować, nawet za cene wykluczenia Polskiej reprezentacji i klubów z rozgrywek.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
mnie ciekawi bardziej jak prezes Lato chce zwolnic Benhakera przed koncem fazy eliminacyjnej. przeciez za zerwanie kontraktu hakerowi przysluguje gigantyczne odszkodowanie. no chyba, ze oba dziadki sie po cichu dogadaja i podziela sie odszkodowaniem...nastepca i tak obejmie kadre dopiero po zakoczeniu eliminacji, wiec ulatowski bedzie pewnie selekcjonarem 2 ostatnich meczow eliminacyjnych.
Tak sie wszyscy cieszyli, ze mamy Euro 2012, a tu sie okazuje ze to najlepszy prezent, jakie lesne dziady mogly dostac .
Ale nic to. 3 lata w tą, czy w druga strone nie robia roznicy. Doczekamy sie w PL pieknych stadionow, zorganizujemy to Euro, moze nawet nas sedzia wypchnie z grupy, a potem - kurator i budujemy struktury od nowa. Jak, nie przymierzajac, w Rosji. Są tam efekty? Są. U nas tez beda. USA w okolo 10 lat stworzyla druzyne na ciwercfinal MS startujac z gorszego pulapu niz my - wiec sadze, ze te sie doczekamy dobrych czasow.
A te wszystkie Piechniczki, Strejlauy, Engele i reszta motlochu niech mi zejda z oczu na najblizsze 3 lata.
Ale nic to. 3 lata w tą, czy w druga strone nie robia roznicy. Doczekamy sie w PL pieknych stadionow, zorganizujemy to Euro, moze nawet nas sedzia wypchnie z grupy, a potem - kurator i budujemy struktury od nowa. Jak, nie przymierzajac, w Rosji. Są tam efekty? Są. U nas tez beda. USA w okolo 10 lat stworzyla druzyne na ciwercfinal MS startujac z gorszego pulapu niz my - wiec sadze, ze te sie doczekamy dobrych czasow.
A te wszystkie Piechniczki, Strejlauy, Engele i reszta motlochu niech mi zejda z oczu na najblizsze 3 lata.
Prawda jest taka.... dopóki Dziadki nie wymrą dopóty będą się trzymać koryta i będzie źle w Polskiej piłce...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Osobiście nie wierzę w to, że w Polsce nie ma obecnie 20 piłkarzy, którzy mogliby coś ugrać jako repra. Grecy, kiedy zdobywali Mistrzostwo Europy, też nie mieli żadnych indywidualności. Z przeciętnych graczy stworzyli ZESPÓŁ. To w piłce nożnej, jak w chyba w żadnym innym sporcie, jest kluczowe. Oczywiście nie ma się co łudzić, żadnych spektakularnych sukcesów nie będzie. Ale na wyjście z grupy na Euro 2012 nas stać, tylko trzeba znaleźć jakiegoś rozgarniętego trenera.
A po Euro wprowadzić do PZPN kuratora, jak trzeba, to wycofać Polskę z międzynarodowych imprez UEFA na kilka lat, sprowadzić kilku ekspertów z Anglii i poukładać wszystko od nowa.
Pozdrawiam
A po Euro wprowadzić do PZPN kuratora, jak trzeba, to wycofać Polskę z międzynarodowych imprez UEFA na kilka lat, sprowadzić kilku ekspertów z Anglii i poukładać wszystko od nowa.
Pozdrawiam
Putin (mimo, że go nie lubie) postąpił dobrze z ruskim PZPN złapał wszystkich za twarz i wywalił na bruk. A u nas co jak Tusk jest takim zaplonym piłkarzem to niech wywali te stetryczałe pierdoły na zbity pysk, ale do tego trzeba mieć jaja. A tak przy okazji trzech ministrów prubowalo zrobić z PZPN porządek i co jeden dostał kulke drugi idzie do pierdla, a trzeci nidługo pujdzie w ślady drugiego. To nic wygląda mi na jakiś mafijny układ. A z tego co dziś słyszałem to trenerem na dwa mecze ma zostać Majewski, a później Smuda.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
-
- Mudżahedin
Smuda albo Kasperczak imho.
Ale ja bym z tej druzyny wywalil wszystkich zasluzonych - zostawic Lewandowskiego tego z Lecha, Obraniaka bo we francji chociaz kopac w pilke go nauczyli i Blaszczykowskiego bo chociaz w klubie na poziomie gra. A reszte na reprezentacyjna emeryture i budowac z juniorow, poziom specjalnie nie spadnie a moze cos z tego bedzie na mistrzostwa 2020.
Ale ja bym z tej druzyny wywalil wszystkich zasluzonych - zostawic Lewandowskiego tego z Lecha, Obraniaka bo we francji chociaz kopac w pilke go nauczyli i Blaszczykowskiego bo chociaz w klubie na poziomie gra. A reszte na reprezentacyjna emeryture i budowac z juniorow, poziom specjalnie nie spadnie a moze cos z tego bedzie na mistrzostwa 2020.
1. To nie trener biega po boisku i gra
2. Naszym kopaczom nie chciało się wczoraj grać.
3. problemem polskiej piłki nie jest a) trener b) piłkarze c)stadiony, tylko PZPN. PZPN-owi nie są potrzebne sukcesy naszej repry, wręcz odwrotnie, każdy sukces to przecież konieczność kolejnych wydatków (zgrupowania, przeloty, itp). PZPN pulę biletów na każdą wielką imprezę dostanie a bez sukcesów zostanie im więcej kasy na podzielenie między starych dziadów.
4. Jedyne sensowne rozwiązanie to zaoranie tego w cholerę, wprowadzenie kuratora do PZPNU i kompletna reforma piłki w polsce.
5. jak to jest, że reprezentacja kraju w battla jedzie na EURO i jak nie zdobędzie złota to biadolimy że jest źle? A chłopaki jadą za swoje pieniądze...
Tymczasem naszym kopaczom nie chce się pobiegać 90 minut po boisku ?
Myślę, że kopacze powinni sami opłacać koszty przelotów na mecze reprezentacji. Wtedy będzie im się chciało grać...
2. Naszym kopaczom nie chciało się wczoraj grać.
3. problemem polskiej piłki nie jest a) trener b) piłkarze c)stadiony, tylko PZPN. PZPN-owi nie są potrzebne sukcesy naszej repry, wręcz odwrotnie, każdy sukces to przecież konieczność kolejnych wydatków (zgrupowania, przeloty, itp). PZPN pulę biletów na każdą wielką imprezę dostanie a bez sukcesów zostanie im więcej kasy na podzielenie między starych dziadów.
4. Jedyne sensowne rozwiązanie to zaoranie tego w cholerę, wprowadzenie kuratora do PZPNU i kompletna reforma piłki w polsce.
5. jak to jest, że reprezentacja kraju w battla jedzie na EURO i jak nie zdobędzie złota to biadolimy że jest źle? A chłopaki jadą za swoje pieniądze...
Tymczasem naszym kopaczom nie chce się pobiegać 90 minut po boisku ?
Myślę, że kopacze powinni sami opłacać koszty przelotów na mecze reprezentacji. Wtedy będzie im się chciało grać...
Smuda lub Kasperczak -nowy trener.
btw. Mamy jeszcze czysto matematyczne szanse na baraże
btw. Mamy jeszcze czysto matematyczne szanse na baraże
" Niech wygra ten, kto ma więcej szczęścia w kościach!!! "
Kiedys bardzo emocjonowalem sie polska pilka... Do czasu , gdy po raz kolejny w finalach MS czy ME dali znow dupy. Teraz dostali prezent - total lightowa grupe i znow dali dupy... W zwiazku z tym mam obecnie polska pilke tez totalnie w dupie i juz nie ruszaja mnie ich porazki - jest mi z tym o wiele lepiej
Obciąć wydatki na reprezentacje. Niech zarabiają marnie za sam występ, a kasę niech dostają z bonusów za wygranie meczy, czy goli. Albo wystawmy 11 bramkarzy, bo tylko Ci w Polsce umieją grać
Nasi jadą za granicę dla kasy, potem grzeją ławę i graja jakby mieli okres potem ;]
Nasi jadą za granicę dla kasy, potem grzeją ławę i graja jakby mieli okres potem ;]
Release the Przemcio!
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
A ja mecz przespałem i dopiero dziś rano sobie poczytałem co i jak było. I zero nerwów i stresu
Co do nowego trenera to IMHO czy My potrzebujemy reprezentację w piłce nożnej? To całe EURO2012 to przekleństwo jest. Bo nawet gdyby znalazł się jakiś minister sportu z jajami co by zrobił z PZPNem porządki jak to zrobiono w Rosji czy we Włoszech, to tego i tak nie uczyni z obawy, że zabiorą nam EURO. I cały czas betonowe buraki pokroju Lato, Piechniczek, Jerzy 'Gra na Tak' Endżel, Fryzjer i reszta będą decydować o piłce. I NIC się nie zmieni, NIC. Wezmą teraz jakiegoś polskiego trenera (bo to przecież co Nasze to lepsze) i muzyka gra. Żenada! To już lepiej kibicować siatkarzom i koszykarzom.
Yuby --> czy aby Kasperczak nie spuścił ostatnio Górnika do drugiej ligi?
Co do nowego trenera to IMHO czy My potrzebujemy reprezentację w piłce nożnej? To całe EURO2012 to przekleństwo jest. Bo nawet gdyby znalazł się jakiś minister sportu z jajami co by zrobił z PZPNem porządki jak to zrobiono w Rosji czy we Włoszech, to tego i tak nie uczyni z obawy, że zabiorą nam EURO. I cały czas betonowe buraki pokroju Lato, Piechniczek, Jerzy 'Gra na Tak' Endżel, Fryzjer i reszta będą decydować o piłce. I NIC się nie zmieni, NIC. Wezmą teraz jakiegoś polskiego trenera (bo to przecież co Nasze to lepsze) i muzyka gra. Żenada! To już lepiej kibicować siatkarzom i koszykarzom.
Yuby --> czy aby Kasperczak nie spuścił ostatnio Górnika do drugiej ligi?
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Michaelius pisze:Smuda albo Kasperczak imho.
Kasperczak jest drętwy, jak ch*j. Facet wydał kupę kasiory na nowych grajków, a i tak spuścił z ligi Górnika i to w jakim żenującym stylu. On się nadaje do trenowania murzynów w Afryce. Przecież te jego sukcesy z Wisłą, na których się tak wozi były 10 lat temu, a co najzabawniejsze, to tą drużynę złożył mu Franek Smuda, tylko bidak nie umiał jej przygotować do gry.
Smuda miał samograja w Poznaniu, a mistrza zdobyła i tak Wisła, wygrali raptem 3 mecze w rundzie wiosennej. Facet nie umie przygotować zespołu do rozgrywek. Jesienią jego zespoły grają super, a na wiosnę chłopaki nie mają siły biegać. A przecież teraz już nie będzie meczów o stawkę, tylko sparingi i za 2,5 roku długie zgrupowanie, na którym "odbudowuje" się kondycję po "ciężkim" sezonie w klubach. Jak dla mnie typ jest też nie do zaakceptowania.
Może ktoś, kto nie jest z polskiej ligi, a jest Polakiem... Myślę tu o Piotrku Nowaku. Facet grał w Niemczech, ba kiedyś był nawet uznany najlepszym obcokrajowcem ichniej ligi. Grał i trenował w Stanach Zjednoczonych. Jego Chicago Fire, to chyba nawet mistrza kiedyś zdobyło. Teraz chłop kręci się wokół reprezentacji USA, jest trenerem, którejś z drużyn juniorskich czy jakoś tak. Jedyną jego wadą (a może zaletą) jest to, że nie ma pleców w PZPN i raczej ma nikłe szanse na poprowadzenie repry. Co do śmiania się z Amerykanów, to pragnę zwrócić uwagę, że oni dopiero niedawno ruszyli z ligą (może 10 lat, może 15, w sumie nie ważne), a znajdują się w okolicach 10 miejsca w rankingu światowym, jeżdżą na prawie każde mistrzostwa świata od 1994, kiedy byli gospodarzami, a na domiar wszystkiego właściwie zawsze wychodzą z grupy i ładnie walczą z drużynami teoretycznie mocniejszymi.
IMO warto wziąć gościa szanowanego przez nich, który może nauczy profesjonalizmu tych naszych pseudo gwiazdorów.
A apropo PZPN to słyszelście może o sprawie podwójnej reprezentacji w piłke plażową. Było chyba coś tak, że chłpaki co grają w plażówkę wywalczyli udział w MŚ, ale we wszystko wchrzanił sie PZPN i wysał tam swoją reprezentacje, całkiem inną od tej która wywalczyla sobie udział w MŚ, niezłe skurwiele co.
Grand Admiral Thrawn pisze: Yuby --> czy aby Kasperczak nie spuścił ostatnio Górnika do drugiej ligi?
"Z gówna bata nie ukręcisz!!!". Górnik w ostatnich sezonach ogólnie nie zachwycał (nie ma wybitnych piłkarzy). Lata świetności Górnika minęły. A jak Smuda sprawi, że zespół z Lubina
spadnie z ekstraklasy to uznasz, że "Franz" jest beznadziejny? Ludzie obwiniają go za to, że rozwalił LECHa, a prawda jest taka, że tylko oni mogli rywalizować z drużynami europejskimi jak równy z równym. Wcześniej na takim poziomie była Wisła Kraków z Frankowskim i Żurawskim.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Tak 'franz' też będzie beznadziejny
Tu żaden trener nie pomoże, żaden, póki PZPN jest jaki jest. A zmiany, jeśli będą, nastąpią dopiero po EURO2012. Do tego czasu będziemy musieli wysłuchiwać jaka to trawa była źle ścięta na boisku itp itd. Jak to dobrze, że są inne sporty grupowe i nie jesteśmy wyłącznie skazani na kopaczy piłki.
http://tygodnik.onet.pl/30,0,32948,1,artykul.html
Tu żaden trener nie pomoże, żaden, póki PZPN jest jaki jest. A zmiany, jeśli będą, nastąpią dopiero po EURO2012. Do tego czasu będziemy musieli wysłuchiwać jaka to trawa była źle ścięta na boisku itp itd. Jak to dobrze, że są inne sporty grupowe i nie jesteśmy wyłącznie skazani na kopaczy piłki.
http://tygodnik.onet.pl/30,0,32948,1,artykul.html
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Z takim pesymizmem nie można podchodzić. Oczywiście każdy w Polsce wie, że z piłeczką u nas w kraju dzieje się ŹLE (lekko mówiąc). Moim zdaniem powinni odwołać ministra sportu, wprowadzić kuratora do PZPNu i tych pseudo działaczy wyrzucić na zbity pysk, przypatrzeć się sędziom piłkarskim i przerzedzić ich szeregi z tych skorumpowanych. To wszystko da się zrobić do 2012, ale nie zapominajmy, że mamy dobrych trenerów i dobrych piłkarzy - mówię tu przede wszystkim o bramkarzach (długa lista utalentowanych) oraz młodzieży, która w rozgrywkach U-21 pokazuje naprawdę ładną piłeczkę.
Jak bym widział mój obraz rzeczywistości... 100% agree.Mauler pisze:NIe istnieje coś takiego jak "polska myśl szkoleniowa". Ostatni polski autor, który poważnie podszedł do tematu szkolenia drużyny i zawodnika indywidualnie to Jerzy Talaga. Napisał książkę w latach 70 (nie wierzycie - to link do aukcji http://allegro.pl/item713671434_pilka_n ... _spis.html ) i nic więcej do ter pory polskiego autora się nie ukazało w RP. Zanim dochowamy się polskiej myśli szkoleniowej, prezydent powinien zrobić coś jak Putin - wywalić całe PZPN na bruk. Po roku - dwóch może ukształtuje się zarząd menedżersko - biznesowy sprzyjający piłce. Na razie to piłce sprzyjają rodziny leśnych dziadów.
pozdro
Niemniej jednak po euro2012 tez nei bedzie kolorowo, bo naszym świnka w pzpnie, juz kły przy ryjku wyrosna i łatwo korytka nie oddadzą.
Co do Smudy, to dobry wybór, przez te 2-3 lata spokojnie ustawi druzyne, wybierze odpowiednich zawodników na swoje pozycje, tylko aby później kondycja była... bo watpię, aby po całym sezonie ligowym, chciało im sie ejszcze biegac, bez dobrego przygotowania fizycznego.
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2009, o 09:32 przez Gremlin, łącznie zmieniany 2 razy.