HE 2400 pkt
Nie He tylko ta rospiska po dupie dostaje,zresztą sam spójż jak teraz potężne jest 4x4,poza undedami i skavami niema naturalnych wrogów,słabe napewno nie są,zresztą ja sam często udowadniam że i smok he daje rade(choć i plewie niema co ukrywać :wink: )a ta rospiska jest oparta głównie na piechocie nieprawdarz(z wsparciem ostrzału,ale to piechota ma tu realizować główny cel,w każdej armi coś musi)?a piechota jest u he naprawde cienka,ork jest 5 pkt tańszy od speara,i do tego odrobinke lepszy.....
4x4 dalej jest bardzo mocne, ale nie najmocniejsze. Cóż ja sobie dobrze radzę czymś podobnym. Powiem Ci, że też ze wszystkich opcji najbardziej lube grać smokiem, ale ta rozpiska jest mocniejsza od smoczej. Wiem co mówie, ale każdy ma swoje przekonania, których nie zmieni.
Ta koncepcja daje rade, grałes na niej kiedyś? To moze isć do przodu, jak również się dobrze bronić. A 12PD to nie jest mało i do tego dobry bound. Zagraj na czymś podobnym, spodoba Ci się. Przynajmniej mi się podoba i myślałem podobnie do Ciebie póki nie zaczełem szlifować takiego wariantu gry. Było ciezko, ale po kilku bitwach tym mozna naprawde wiele ugrać.
Ta koncepcja daje rade, grałes na niej kiedyś? To moze isć do przodu, jak również się dobrze bronić. A 12PD to nie jest mało i do tego dobry bound. Zagraj na czymś podobnym, spodoba Ci się. Przynajmniej mi się podoba i myślałem podobnie do Ciebie póki nie zaczełem szlifować takiego wariantu gry. Było ciezko, ale po kilku bitwach tym mozna naprawde wiele ugrać.
jeśli jest BSB w poblizu to mogą zdziałać o wiele wiecej
miałem już klocki po 20,beznadzieja nigdzie nie szarżowałem bo bym się odbił,albo zatrzymał,na wystarczająco długo by zostać wybity w pień,a od smoczej napewno nie jest mocniejsza.może ona vs smocza to może i przy niemałym fuksie(smok spada zamim dojdzie do walki) dała by rade helfickiemu smokowi
HE smok moze miec jeden atut - stubborn - jesli go nie ma to klocek z BSB w srodku potrafi go pogonic 

ale zaś kiedy go ma to lord jest mało przeżywalny w CC.
@Belenar7
raczej ze smoczą rozpiską to ta wyzej nie miałaby problemu wiekszego. Ile będziesz miał scrolli?
Bolce i magia zrobią ze smoczka sitko jak wystawi łep, a jak nie wystawi to po co taki smok?
@Belenar7
raczej ze smoczą rozpiską to ta wyzej nie miałaby problemu wiekszego. Ile będziesz miał scrolli?
Bolce i magia zrobią ze smoczka sitko jak wystawi łep, a jak nie wystawi to po co taki smok?
@ Kris
@Belaner
Wydaje mi się, że Ty masz jakiś kompleks związany z armią HE. Dlaczego grasz nimi skoro przegrywają ze wszystkimi? Czemu niby spear elfy są słabe? Bo grałeś kiedyś tam na 20 i nic nimi nie zdziałałeś...? Żałosny argument, może to była jednak twoja wina a nie spear elfów, że tak szybko i łatwo padli...
Nie uważam, żeby 4 magowie mieli dużo większe przebicie od arcymaga i 2 lvl maga. Masz max 16 kości PD, przy zainwestowaniu dodatkowych 360 pkt... To raczej sporo. Nie opłaca się jednym słowem.
Piechota jest słaba, hmm a używałeś kiedykolwiek SM w ilości większej niż 10 do trzymania Banner of Sorrcery?
@Kosa
Łuczników jednych zamienię raczej na SH. Jednak w niedziele przetestuje w wersji z łucznikami z DE.
Ano wystawiam ich w ustawieniu 3x6. Mają dość szeroki front więc wypłacą więcej ataków, szkoda SM żeby ich trzymać i nabijać CR. Magowie raczej nie do tego oddziału, chociaż to zawsze zależy od sytuacji na polu bitwy.Ja tylko nieśmiało zapytam: czemu właśnie 18 SM? Masz zamiar tam trzymać magów nawet jak coś podjedzie?
@Belaner
Wydaje mi się, że Ty masz jakiś kompleks związany z armią HE. Dlaczego grasz nimi skoro przegrywają ze wszystkimi? Czemu niby spear elfy są słabe? Bo grałeś kiedyś tam na 20 i nic nimi nie zdziałałeś...? Żałosny argument, może to była jednak twoja wina a nie spear elfów, że tak szybko i łatwo padli...
Nie uważam, żeby 4 magowie mieli dużo większe przebicie od arcymaga i 2 lvl maga. Masz max 16 kości PD, przy zainwestowaniu dodatkowych 360 pkt... To raczej sporo. Nie opłaca się jednym słowem.
Piechota jest słaba, hmm a używałeś kiedykolwiek SM w ilości większej niż 10 do trzymania Banner of Sorrcery?
@Kosa
Łuczników jednych zamienię raczej na SH. Jednak w niedziele przetestuje w wersji z łucznikami z DE.
Dobra,koniec opffa.
Rogas
Grasz z robertem Ł?Bo jak tak to prośiłbym o mały raporcik
jeżeli bierzesz to co przedstwiłeś to weź high magic maluchem dozablkowana dużej czarodziejki albo metal jeżeli takowej niebędzie,dużym weź metal(jeżeli będzie 10 zimnych)jeśli niebędzie to powiedzmy fire albo shadow(choć powiem CI że jak będzie smok ja bym popróbował inaczej niż pitką,tzw 4 bolce+magicy)a 20 łuczników wystaw tak aby do dr mieli zasięgi i losy,cholera górka byłaby superaście widzana,acha i w miare możliwości wystaw się tak aby shadów on niemógł wystwić gdzieś w okolicy depolmentu,tego niemożna splewić bo inaczej będzie bardzo źle
Rogas
Grasz z robertem Ł?Bo jak tak to prośiłbym o mały raporcik

Dzięki za rady Belaner. Gram z Xavierem, ale raporcik będzie, w końcu to też DE.