VII ed. vs VC
Moderator: misha
Witam. Pragnął bym odświeżyć temat ponieważ mam zapytanie co do banshee. Nie znam jeszcze 7ed (brak kontaktu z podręcznikiem) a ostatni raz grałem w zeszłe wakacje także chyba sporo się zmieniło (i tak jestem niedoświadczonym graczem, także...). Co ci panowie z GW takiego zrobili, że banshee nie ma już proximity? Wybaczcie, że zadaje takie pytania bez przeczytania nowego roolbooka ale może (jeszcze nie wiem jak i kiedy) się z nim jakoś zapoznam ale bardzo mnie ten problem zainteresował.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Bo już nie istnieje zasada aproksymacji !!
Wstąp do Karczmy pod ZademTroll'a
Serio... sory, że takie głupie pytanie zadaję.
Hmmm... no, cóż odnoszę wrażenie, że już chyba mogę pomarzyć o nekrosie stojącym obok jakiegoś oddziału... przesrane. I jak tu na mniejsze bitwy generała chronić. Zostaje wsadzić do oddziału zombiaków ale przy silnej ofensywnej magi przeciwnika taki dużo nie wytrzyma, chyba że nasz z koleji nic innego niż wskrzeszanie bodygardów nie będzie robił. Jakieś pomysły?
Ja dotychczas go chowałem przy oddziałach i dawało radę na armie nie strzelające czymś ogromnym a teraz co z takim zrobić. Obawiam się, że przy VII edycji to już VC tak wesoło na bitwy poniżej 2000pts. nie będzie. Tragedia...
Hmmm... no, cóż odnoszę wrażenie, że już chyba mogę pomarzyć o nekrosie stojącym obok jakiegoś oddziału... przesrane. I jak tu na mniejsze bitwy generała chronić. Zostaje wsadzić do oddziału zombiaków ale przy silnej ofensywnej magi przeciwnika taki dużo nie wytrzyma, chyba że nasz z koleji nic innego niż wskrzeszanie bodygardów nie będzie robił. Jakieś pomysły?
Ja dotychczas go chowałem przy oddziałach i dawało radę na armie nie strzelające czymś ogromnym a teraz co z takim zrobić. Obawiam się, że przy VII edycji to już VC tak wesoło na bitwy poniżej 2000pts. nie będzie. Tragedia...
Banshee, nie dość że nie ma proximity to jeszcze nie maszeruje w odległości 8" od wroga zgodnie z zasadami skirmiszów. Straciłą mobilność i bezpieczeństwo niestety. Bardzo ostrożenie grać nią teraz trzeba.
Nekromantę trzeba chronić tak jak wczęsniej. W solidnych oddziałach, za nimi (przed walką), w lesie itp. Trzymając go w oddziale uważaj przed samobójczymi atakami lekkiej jazdy. Puszczając go z tyłu musisz miec pewnosc, ze nie zaskoczy Ci go zaden latacz ani nie widza go oddzialy strzelajace. W lesie zas dobrze miec oddzial ghouli do oslony.. albo stawiac go tak by nie byl widoczny.
Pisze sie łatwo, wykonac czasem trudniej .
Nekromantę trzeba chronić tak jak wczęsniej. W solidnych oddziałach, za nimi (przed walką), w lesie itp. Trzymając go w oddziale uważaj przed samobójczymi atakami lekkiej jazdy. Puszczając go z tyłu musisz miec pewnosc, ze nie zaskoczy Ci go zaden latacz ani nie widza go oddzialy strzelajace. W lesie zas dobrze miec oddzial ghouli do oslony.. albo stawiac go tak by nie byl widoczny.
Pisze sie łatwo, wykonac czasem trudniej .
Żadna tragedia, po prostu trzeba myśleć i szukać nowych rozwiązań.
Ja nekrosa trzymam w odziale, który jest "przylepiony" to innego.
Czyli odział idzie za odziałem, do czarów które mój necro chce puszczać i tak nie potrzeba LoS.
Ja nekrosa trzymam w odziale, który jest "przylepiony" to innego.
Czyli odział idzie za odziałem, do czarów które mój necro chce puszczać i tak nie potrzeba LoS.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
pierwsza połowa 2008...
Z tego co słyszałem to marzec jest już w miarę pewną datą. Chyba, że ktoś ma świeższe informacje i chce mi zrobić przykrość wyprowadzając z błędu I o ile z niecierpliwością czekam na nowe figurki to naprawdę boję się zmiany zasad. Już tak przywyczaiłem się do obecnych wampriów... Mam nadzieję, że nie popsują nam armii
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
no co tu dużo mówić aktualne wampirki sa fajne. Tez jestem ciekaw jakie beda nowe figsy (patrząc na ostatnie prace GW to mam pewne obawy) i w szczególności jak zmienią się zasady tej armii... ktos mówił o nowych bloodlinach... ale póki co nie traktowałbym tego jako pewniaka...
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
było by fajnie
Na pewno przemodeluje nam GW linie krwi. Bo w chwili obecnej mamy tylko dwie grywalne rodziny.
Może jakoś urozmaicą nam podręcznik - AKF - Always Kill First dla całej armii
Może jakoś urozmaicą nam podręcznik - AKF - Always Kill First dla całej armii
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
może zasada, że w każdej turze w której wampir kogoś nie zabije (nie napije sie krwi) traci 1 W
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
poszedłbym w drugą stronę - każdy zadany przez wampira wound przywraca mu 1W (ale nie ponad stan wyjściowy).Rakso_The_Slayer pisze:może zasada, że w każdej turze w której wampir kogoś nie zabije (nie napije sie krwi) traci 1 W
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
no to mogło by być połączenie jednego i drugiego jak nie pije krwi to traci W jak pije to je odzyskuje
Hmm... albo mam tylko takie wrażenie albo trall'e by mieli przesrane...no to mogło by być połączenie jednego i drugiego jak nie pije krwi to traci W jak pije to je odzyskuje
W sumie mają siłę, żeby się przebić no ale jak w drugiej turze nic nie upolują to zgon (tzn. posypanie się )
Ja to bym najchętniej zobaczył latającą banshee
SauruS PoweR napisał:
Twoja stara powinna miec sile 10.to kroxy w VIed winny mieć S3
Przydałoby się zmienić zasady sypania. Np. po przegranej oddział Undeadów wykonuje Break Test. Jak go nie zda to sypie się o tyle o ile przegrał. Jak zda to nie rozsypuje się. Trochę wkurza zasada Insane Courage i byłaby to dobra rekompensata za to.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
no chyba żartujesz? to wtedy jakby ktoś wpadł w oddział szkieli to by utknął do konca bitwy jakby breaki zdawali... sypanie jest dobre takie jakie jest.