VII ed. vs VC

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

eeee tam ja poki co testuje przerzuty ,+1S i latanie wiec mietki jest jak .......:)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Terael
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Terael »

Witam. Pragnął bym odświeżyć temat ponieważ mam zapytanie co do banshee. Nie znam jeszcze 7ed (brak kontaktu z podręcznikiem) a ostatni raz grałem w zeszłe wakacje także chyba sporo się zmieniło (i tak jestem niedoświadczonym graczem, także...). Co ci panowie z GW takiego zrobili, że banshee nie ma już proximity? Wybaczcie, że zadaje takie pytania bez przeczytania nowego roolbooka ale może (jeszcze nie wiem jak i kiedy) się z nim jakoś zapoznam ale bardzo mnie ten problem zainteresował.
Pozdrawiam.

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Bo już nie istnieje zasada aproksymacji !!

Awatar użytkownika
Terael

Serio... sory, że takie głupie pytanie zadaję.
Hmmm... no, cóż odnoszę wrażenie, że już chyba mogę pomarzyć o nekrosie stojącym obok jakiegoś oddziału... przesrane. I jak tu na mniejsze bitwy generała chronić. Zostaje wsadzić do oddziału zombiaków ale przy silnej ofensywnej magi przeciwnika taki dużo nie wytrzyma, chyba że nasz z koleji nic innego niż wskrzeszanie bodygardów nie będzie robił. Jakieś pomysły?
Ja dotychczas go chowałem przy oddziałach i dawało radę na armie nie strzelające czymś ogromnym a teraz co z takim zrobić. Obawiam się, że przy VII edycji to już VC tak wesoło na bitwy poniżej 2000pts. nie będzie. Tragedia...

Awatar użytkownika
August
Chuck Norris

Post autor: August »

Banshee, nie dość że nie ma proximity to jeszcze nie maszeruje w odległości 8" od wroga zgodnie z zasadami skirmiszów. Straciłą mobilność i bezpieczeństwo niestety. Bardzo ostrożenie grać nią teraz trzeba.

Nekromantę trzeba chronić tak jak wczęsniej. W solidnych oddziałach, za nimi (przed walką), w lesie itp. Trzymając go w oddziale uważaj przed samobójczymi atakami lekkiej jazdy. Puszczając go z tyłu musisz miec pewnosc, ze nie zaskoczy Ci go zaden latacz ani nie widza go oddzialy strzelajace. W lesie zas dobrze miec oddzial ghouli do oslony.. albo stawiac go tak by nie byl widoczny.
Pisze sie łatwo, wykonac czasem trudniej :wink:.

Borysss
Chuck Norris

Żadna tragedia, po prostu trzeba myśleć i szukać nowych rozwiązań.
Ja nekrosa trzymam w odziale, który jest "przylepiony" to innego.
Czyli odział idzie za odziałem, do czarów które mój necro chce puszczać i tak nie potrzeba LoS.

Awatar użytkownika
WhiteWolf
Mudżahedin

Post autor: WhiteWolf »

Kiedy ma wogule wyjść nowy arm book i figurki do VC? :P
OD dawna się tym nie zainteresowałem i mam teraz spore braki :)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

pierwsza połowa 2008...

Awatar użytkownika
WhiteWolf
Mudżahedin

O boże, :D Czemu jakieś głuie gobliny albo elfy mają być najpier :P

Awatar użytkownika
Hrabia
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Hrabia »

Z tego co słyszałem to marzec jest już w miarę pewną datą. Chyba, że ktoś ma świeższe informacje i chce mi zrobić przykrość wyprowadzając z błędu ;) I o ile z niecierpliwością czekam na nowe figurki to naprawdę boję się zmiany zasad. Już tak przywyczaiłem się do obecnych wampriów... Mam nadzieję, że nie popsują nam armii :twisted:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

no co tu dużo mówić aktualne wampirki sa fajne. Tez jestem ciekaw jakie beda nowe figsy (patrząc na ostatnie prace GW to mam pewne obawy) i w szczególności jak zmienią się zasady tej armii... ktos mówił o nowych bloodlinach... ale póki co nie traktowałbym tego jako pewniaka...

Awatar użytkownika
WhiteWolf
Mudżahedin

Ja słyszałem, że ma być oddział wraithów :)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

było by fajnie :)

Borysss
Chuck Norris

Na pewno przemodeluje nam GW linie krwi. Bo w chwili obecnej mamy tylko dwie grywalne rodziny.
Może jakoś urozmaicą nam podręcznik - AKF - Always Kill First dla całej armii :lol:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

może zasada, że w każdej turze w której wampir kogoś nie zabije (nie napije sie krwi) traci 1 W :D

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

Rakso_The_Slayer pisze:może zasada, że w każdej turze w której wampir kogoś nie zabije (nie napije sie krwi) traci 1 W :D
poszedłbym w drugą stronę - każdy zadany przez wampira wound przywraca mu 1W (ale nie ponad stan wyjściowy).

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

no to mogło by być połączenie jednego i drugiego :) jak nie pije krwi to traci W jak pije to je odzyskuje :)

Awatar użytkownika
Terael

no to mogło by być połączenie jednego i drugiego :) jak nie pije krwi to traci W jak pije to je odzyskuje :)
Hmm... albo mam tylko takie wrażenie albo trall'e by mieli przesrane... :roll:
W sumie mają siłę, żeby się przebić no ale jak w drugiej turze nic nie upolują to zgon (tzn. posypanie się :wink: )

Ja to bym najchętniej zobaczył latającą banshee :D
SauruS PoweR napisał:
to kroxy w VIed winny mieć S3
Twoja stara powinna miec sile 10.
:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Przydałoby się zmienić zasady sypania. Np. po przegranej oddział Undeadów wykonuje Break Test. Jak go nie zda to sypie się o tyle o ile przegrał. Jak zda to nie rozsypuje się. Trochę wkurza zasada Insane Courage i byłaby to dobra rekompensata za to.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

no chyba żartujesz? to wtedy jakby ktoś wpadł w oddział szkieli to by utknął do konca bitwy jakby breaki zdawali... sypanie jest dobre takie jakie jest.

Zablokowany