"Mikołajki z WFB",06.12.2009,Toruń
Re: "Mikołajki z WFB",06.12.2009,Toruń
pokmin nad scenariuszami
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Propozycje scenariuszy:
1. Gift.
Można przerzucić jeden rzut w ciągu gry lub zabronić przeciwnikowi wykonać 1 przerzut, (nie można przerzucać rzeczy już raz przerzuconych);
2. Hero hunting.
Za zabicie każdego bohatera przysluguje bonus 150 pts.(zamiast standardowego 50)
3. Capture & Cotrol
Każdy z graczy nominuje jeden teren na połowie przeciwnika (do ogólnej wiadomości), za zajęcie terenu po zakończeniu bitwy 150pts. Teren jest uznawany zakontrolowany jeżeli w promieniu 3" od niego nie ma jednostki przeciwnika o US 5+, jednostki w walce rownież blokują tereny.
Jeżeli są jakieś uwagi do scenariuszy proszę pisać.
1. Gift.
Można przerzucić jeden rzut w ciągu gry lub zabronić przeciwnikowi wykonać 1 przerzut, (nie można przerzucać rzeczy już raz przerzuconych);
2. Hero hunting.
Za zabicie każdego bohatera przysluguje bonus 150 pts.(zamiast standardowego 50)
3. Capture & Cotrol
Każdy z graczy nominuje jeden teren na połowie przeciwnika (do ogólnej wiadomości), za zajęcie terenu po zakończeniu bitwy 150pts. Teren jest uznawany zakontrolowany jeżeli w promieniu 3" od niego nie ma jednostki przeciwnika o US 5+, jednostki w walce rownież blokują tereny.
Jeżeli są jakieś uwagi do scenariuszy proszę pisać.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2009, o 19:22 przez kemot, łącznie zmieniany 1 raz.
sa uwagi:
1:zabranianie przerzutu jest dosc problematyczne (np z wykupionego przedmiotu/zdolnosci lub bsb?? bo nie wiem czy dobrze zrozumialem), proponuje zostac przy darmowym przerzucie 1 kosci.
2:nie ma przeciez bonusow za zabijanie wrogich herosow chyba ze chodzilo Ci o generala albo chcesz aby kazdy hero byl o te 75/150pkt drozszy
3:zawsze chcialem tak grac i teraz pojawia sie klopot krasnoludzko terenowy, moze damy za zadanie utrzymanie jakiegos oddzialu przy zyciudo konca biywy albo postawimy obelisk na srodku stolu? krasie sa w stanie przynajmniej do niego dojsc.
1:zabranianie przerzutu jest dosc problematyczne (np z wykupionego przedmiotu/zdolnosci lub bsb?? bo nie wiem czy dobrze zrozumialem), proponuje zostac przy darmowym przerzucie 1 kosci.
2:nie ma przeciez bonusow za zabijanie wrogich herosow chyba ze chodzilo Ci o generala albo chcesz aby kazdy hero byl o te 75/150pkt drozszy
3:zawsze chcialem tak grac i teraz pojawia sie klopot krasnoludzko terenowy, moze damy za zadanie utrzymanie jakiegos oddzialu przy zyciudo konca biywy albo postawimy obelisk na srodku stolu? krasie sa w stanie przynajmniej do niego dojsc.
1. Zmienie na jeden dodatkowy przerzut w ciągu gry, z zakazem przerzucania rzeczy juz raz przerzuconych;
2. 150 za bohatera każdego wliczajc w to bsb i generala;
3. Gracz sam sobie wybiera teren na polowie przeciwnika, moze wybrac najblizszy (ten scenariusz raczej pozostanie bez zmian).
2. 150 za bohatera każdego wliczajc w to bsb i generala;
3. Gracz sam sobie wybiera teren na polowie przeciwnika, moze wybrac najblizszy (ten scenariusz raczej pozostanie bez zmian).
1. można przerzucić kość przeciwnika?
jeśli ktoś potrzebuje trasnsport z Bydzi do Torunia i z powrotem to niech pisze do mnie pmke... mam 3 wolne miejsca w samochodzie
ewentualnie sam szukam transportu w obie strony
ewentualnie sam szukam transportu w obie strony
ok, prosilbym o doprecyzowanie czy liczymy bonusy po 50 czy 75 w 1 i 3 bitwie.kemot pisze: - za ćwiartki, generałów, sztandary liczymy 50 punktów
2. Hero hunting.
Za zabicie każdego bohatera przysluguje bonus 150 pts.(bsb i general - 150 zamiast standardowego 75)
tzn wystarczy, ze w promieniu 3'' od obranego teernu nie ma wroga i nie musimy sie telepac tam krasiami, tak? No i drugie pytanie, kiedy nominujemy teren, po wystawieniu armii czy przed?kemot pisze: 3. Capture & Cotrol
Każdy z graczy nominuje jeden teren na połowie przeciwnika (do ogólnej wiadomości), za zajęcie terenu po zakończeniu bitwy 150pts. Teren jest uznawany za kontrolowany, jeżeli w promieniu 3" od niego nie ma jednostki przeciwnika o US 5+, jednostki w walce również blokują tereny.
prosze o zajecie stanowiska w tej sprawiekemot pisze: - stoły 48"x48"
- gramy na stołach 72” na 48’’ ( tereny na stołach są ustawione przez organizatorów przed turniejem i są niezmienne).
pojawie sie chyba z malzonka, gralaby DE
nominujemy przed czy po wystawieniu?
po zeby bylo ciekawiej?
czy przed zeby bylo ciezej?
po zeby bylo ciekawiej?
czy przed zeby bylo ciezej?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
- Jacek_Azael
- Masakrator
jedzie ktoś z Bydzi kto ma wolne miejsce w samochodzie?
EDIT: dzwonił do mnie Megi. mam dwa miejsca w samochodzie jakby ktoś reflektował.
EDIT: dzwonił do mnie Megi. mam dwa miejsca w samochodzie jakby ktoś reflektował.
- straznikcytadeli
- Mudżahedin
Gokish, mam lekko eksperymentalną rozpę. Ale co tam, challenge przyjmuję.