DE 2250 (Początkujący;])

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Re: DE 2250 (Początkujący;])

Post autor: Zeppelin »

Bardzo dobrze. Mało kto zaszarżuje na Klocek BG kiedy masz np. 4 szeregi ,imo w defensywnych armiach bardziej opłaca się dać 4x5 , 3x6 niż 2x7+2. Czarki też możesz schować do widm, prawda stracą właściowści zwiadowcy ,ale przynajmiej masz mobilny odział , w który bardzo trudno zaszarżować ,a jeszcze nieźle posiatkują przeciwnika jeśli się mu uda (choć nie powinno).A jeśli już dajesz liftakera to dałym go na koniku ,żeby kosił wrogich genów i inne śmiecie.
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

imo w defensywnych armiach bardziej opłaca się dać 4x5 , 3x6 niż 2x7+2.
Abstrahując od ich liczebności, jakoś nie wydaje mi się żeby ustawianie ich po 5 czy 6 w linii było bardziej opłacalne, nie z ASFem. Mają 4 szeregi czy nie i tak mało kto na nich zaszarżuje, a dodatkowe 4A z S4 i tak wysoką trafialnością, piechotą nie chodzi (zwłaszcza jak jest kocioł).
Wybaczcie mi moją natarczywość w tych pytaniach, bo plewą jestem nieziemską, ale chce sobie znaleść pewien standard rozpiski i pod nią kupować figurki...raczej nie wybieram się na żadne turnieje... :wink:
Na pewno podstawą, która przyda się zawsze będą DR, harpie, jakaś czarodziejka. Tych jednostek najpewniej będziesz używał ,niezależnie od preferowanego stylu gry, także od nich zaczął bym zakupy.

Co do reszty, to o ile masz z kim grać, graj na proxach. W ten sposób, zanim wydasz kupę kasy na figsy, będziesz mógł się przekonać jakimi jednostkami Ci się dobrze gra itp.

Trochę szkoda że ciągle edytujesz swoje rozpiski bo nie można porównać ostatniej z wcześniejszymi a wydaję mi się że wcześniejsza była lepsza (choć tak na dobrą sprawę, mogę się mylić bo nie pamiętam dokładnie co tam było).

Awatar użytkownika
Lutor Huss
Pseudoklimaciarz

Post autor: Lutor Huss »

Racja nie będę już edytował rozpiski z pierwszej strony:)nie chciałem poprostu produkować masy prawie identycznych postów...

Mam jeszcze taką koncepcję - za waszymi radami, proszę oceńcie ją, by wymienić warriorów na 5 Dark Riderów (2 piątki wydają mi się bardziej użyteczne-mobilniejsi), Sorcererke z Lifetakerem na konika, za radą Tulariana - można ją w samopas?; a drugą małą sorcererke do crossbowmanów?

Jesteście nieocenioną pomocą dla takich plew jak ja :mrgreen: Podoba mi się taka burza mózgów...mega użyteczne narzędzie...
Co do braku kolan... widzałeś kiedyś takie spodenki japońskich samurajów? Tam nawet dupy nie zobaczysz.

ODPOWIEDZ