O&G a WoCH

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gerwaz26
Chuck Norris

Re: O&G a WoCH

Post autor: gerwaz26 »

Wlasnie o to chodzi ze to na warunki kolezenskie jest gra tylko i wylacznie (turnieje mnie srednio interesza bo dla mnie wtedy to juz nie jest fun). Poza tym z szybkim sypaniem sie BO to sie nie zgodze gdyz poniewaz : 3+szeregi, Baner, BSB, War Baner i przewaga. 7+ do CR wiec to nie tak malo a jak wjedzie kawa WoCH to szczerze powiem jak na warunki jakie ja widzialem to nigdy nie mieli wiecej niz 5 w oddziale (jak zaznaczylem gram teraz tylko przeciw kawie). Spoko wklepia troche ran i moze wygraja walke ale ja ustoje (LD 8 z przerzutem).
Jezeli chodzi o pipes of doom to nie jestem pewien czy maja przerzuty na panike ale sprawdze wiec to moze okazac sie totalnie do kitu. A ten amulet to tak wstawilem :P

Lorda dalem na rydwan by mial lepszego save i siedzial gdzies z tylca i magowal. Ewentualnie do eliminacji warhoundow tak na szybko i spie... rdzielenia.

Ale doceniam opinie tylko fajnie by bylo bys poza krytyka cos konstruktywnego powiedzial. I udzielil porady bo chyba po to jest to forum czyz nie ?? :D
Obrazek

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

to skill armijny-przerzut panik.
do tego moze byc slanesh/khorn. slabawo.
horn jest ogolnie slaby.

jak wiem ze gram z WoCh to z miejsca inwestuje w bossow wszedzie gdzie sie da. kolejny skill armijny-> zawsze krzycza challange.
a lepiej zeby wyrwal z butow bossa 3 razy niz zalatwil herosa albo wyrwal 3 np BO.

rydwan na shamanie-to jak zaproszenie na gate w twarz.
no i chyba bardziej zainwestowalbym w big bossa z amuletem niz w 3go szamana. ale kto co lubi.

Awatar użytkownika
ninjaska
Chuck Norris

Post autor: ninjaska »

Oi,
Gerwaz26, masz oddzial warty 440 pkt, ktory dodatkowo stanowi Twoja glowna obrone przed magia. To bedzie priorytet dla wszystkiego co zle w Armii WoCh. Moga ich zniszczyc na tysiac sposobow, zaczynajac od tego, ze ich przestrasza na smierc.
Sprobowalbym rozporoszyc cele, np. Totem Morka daj BSB i wstaw go do oddzialu NG, a WarBanner daj BlOrkom.
Nie widze Nibbla Itty Ring. To doskonaly przedmiot, jeden z najlepszych w calej sekcji Shiny Stuff. Przyda Ci sie.
Obrazek

Awatar użytkownika
gerwaz26
Chuck Norris

Post autor: gerwaz26 »

Ok to moze byc jakis pomysl. Gdybym na szmanie gobo staff of sneakie stealing. Pipes wywalam skoro i tak mala szansa na zadzialanie (przerzut). Gienia daje na dzika dorzucam mu ringa i power stone / dispel scroll. BSB w nocnikach z morks spirit totemem BO z war bannerem.

EDIT : Gieniowi zabieram horna i wymieniam na to co wyzej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szemkel
Chuck Norris

Post autor: Szemkel »

gerwaz26 pisze:Ale doceniam opinie tylko fajnie by bylo bys poza krytyka cos konstruktywnego powiedzial. I udzielil porady bo chyba po to jest to forum czyz nie ?? :D
Krytyka jest konstruktywna. Zobacz ile zmian wprowadziłeś. Nie spodziewaj sie raczej komentów "Fajna rozpa". Zawsze komuś coś się nie podoba. Ale najwazniejsze jest to, że to Ty grasz tą rozpą. Jeśli Ci ona pasuje to ugrasz więcej niż na rospie, która Ci nie odpowiada (pomijam przeciwstawne klimat <=> PG, bo zaraz ktoś z tym wyskoczy :mrgreen: ).

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

ork szaman nie moze siedziec w rydwanie. czy to ze jest lordem zmienia sprawe?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Unicorn
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Unicorn »

tak, orc great szaman może jeździć na rydwanie

ODPOWIEDZ