Początek

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Re: Początek

Post autor: Undead »

Eriks281 pisze:myślałem o skull pasie i chyba sie na niego skusze dwa pytanka co do niego :
1 Czy na prawdę są tam takie ohydne figurki
2 Czy jest tam wszystko co wystarczy na początek ??

PS Na ile punktów jest armia w Skull pasie

Jeśli jesteś zainteresowany kupnem figurek to mam do sprzedania całą armię O&G na dużo pkt...armia full pomalowana na wysokim poziomie...jak jestes zanteresowany to pisz na priv albo na m,aila undead84@op.pl

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Post autor: Eriks281 »

Undead dzięki ,że proponujesz ,ale wole zacząć od czegoś mniejszego.

WTF?? czytałem ,że ma wyjść niedługo 8 edycja warhammera i ,że orki mają być beznadziejne to prawda?? czy nie wierzyć w to a może jescze inaczej??
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!

- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.

Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

sory za double post ,ale tak mi chyba by nikt nie odpowiedział a to chyba lepsze niż zaśmiecać forum :D
PATRZ POST WYŻEJ
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!

Awatar użytkownika
Gashlug
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Gashlug »

Eriks281 pisze: PS Na ile punktów jest armia w Skull pasie
Duża szef nocnych goblinów 30 pkt + 50 na magiczne zabawki lub jakaś broń za punkty
Szaman nocnych goblinów 50 pkt + 50 pkt za zabawki + 35 pkt za 2 poziom
Pajęczarze 160 pkt (w tym FCG)
Łucznicy 80 pkt (FCG)
Włócznicy 100 pkt (FCG) - uwzględniono posiadane włócznie
Włócznicy 100 pkt (FCG) - j.w.
Troll 40 pkt

Razem: 695 pkt

Do tego można każdemu regimentowi dokupić sieci po 35 pkt, więc masz dodatkowe 105, zatem na upartego można tym grać na równe 800 pkt. Zacznij od kupna army booka, bez tego nie pograsz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Dzięki wszystkim za pomoc ,ale jednak wybiorę imperium . Sorki ,ale O&G klimat jest fajny jednak wole imperium. Zeby nie zaśmiecać co zakupić na początek?? jest coś w stylu Empire Battalion?? WIem wiem gUUgle nie gryzą

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Nie, nie ma i nigdy nie było, jak chcesz to sprawdź w googele.

PS.
Idź to podforum poświeonemu imperium tam może cie pomogą.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

likaon pisze:Nie, nie ma i nigdy nie było, jak chcesz to sprawdź w googele.

PS.
Idź to podforum poświeonemu imperium tam może cie pomogą.
Wiesz, to że zrezygnował z O&G na rzecz Imperium nie znaczy, że trzeba mu podawać fałszywe informacje. Oczywiście, że jest coś takiego jak Empire Battalion, a ponadto właśnie O&G i Empire jako jedyne armię mają jeszcze większy (i droższy) zestaw figurek, w którym właściwie znajduje się cała armia na mniejsze punkty - mowa oczywiście o Empire Brigade. Tu masz linki do Batalionu i Brygady:
Empire Batalion - http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod2030000
Empire Brigade - http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod330001a

Z resztą spraw dotyczących Imperium, jednak rzeczywiście, lepiej byłoby się przenieść na odpowiednie podforum.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

To się nazywa sarkazm
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Sory jak cię uraźiłem czymś <facepalm>

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Sorki znowu double post ,ale to żeby ktoś zobaczył ,że są nowe posty. Do rzeczy może was wkurzę ,ale co tam jadę po bandzie :Ten podręcznik do WFB z Battle for Skull Pass ma wszystko to samo oprócz fluffu więc grając np.HE albo Imperium moge z niej korzystać (AB do Imperium kupiłem za 45 zł :D)

Awatar użytkownika
Deather
Chuck Norris

Post autor: Deather »

#-o no i ?

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Nie rozumiem twojej wypowiedzi po prostu chciałem sie upewnić. Rozumiem ,że mam racje?

Tandor92
Chuck Norris

Post autor: Tandor92 »

No ja do końca nie zrozumiałem twojej wypowiedzi, brzmiała jak zdanie oznajmujące, nie pytanie. Książka z zasadami to jedno, a armybook, to co innego. Zasady poza zasadami, zawierają jedynie statystyki jednostek(często już nieaktualne) bez zasad, kosztu punktowego i wszystkiego co jest potrzebnę do gry, więc AB jest obowiązkiem.
Jeśli chodziło Ci o porównanie Zasad z BFSP, i tych kupowanych oddzielnie, masz racje, poza fluffem i innymi bajerami, mają to samo, i możesz go normalnie używać.

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Dzięki chodziło mi tylko o to :>.

Awatar użytkownika
Deather
Chuck Norris

Post autor: Deather »

Tandor92 pisze: brzmiała jak zdanie oznajmujące, nie pytanie
Wcale nie brzmiała jak zdanie twierdzące. To BYŁO zdanie twierdzące. Znak zapytania robi różnicę.

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

nie zauważyłem

Awatar użytkownika
Drakkainen
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Drakkainen »

Witajcie zieloni bracia !!
Zaczynam swoją przygodę z WFB ,wybór padł na armię O&G ponieważ poprostu kocham ich klimat jak tylko zobaczyłem ich jednostki w klubie u jednego z graczy pomyślałem ''to jest to !!''.
Co do kupna pierwszych jednostek myślałem nad zakupem Orcs & Goblins Brigade (435zł) , Night Goblin Shamans (36zł) ,Orc Warboss(52zł na świni i na piechotę) no i oczywiście Army Book .
Mam do was jeszcze kilka pytan a mianowicie czy jest to armia przyszłościowa ,jak sobie radzi na turniejach , czy jest często spotykana?
Drakkainen:)

Awatar użytkownika
Emilianek
Chuck Norris

Post autor: Emilianek »

Przyszłościowa może i jest- dość niedługo ma wyjść nowy podręcznik, ale wychodzi jako jeden z pierwszych w nowej ed. więc istnieje prawdopodobieństwo, że nowsze AB będą lepsze. Na turniejach nie ma zielonych zbyt dużo, głównie dlatego, że są słabe. Ostatnio zwiększyła się nieco ich ilość bo wyszedł nowy balancing patch, który ich polepszył (jak nie wiesz co to, to zerknij w odpowiedni dział w części "Scena turniejowa"). Kilku dobrych graczy wróciło do nich. Przed wyjściem nowego BP szczerze mówiąc pojawiałem się na turniejach w Wawie jako jedyny/jeden z 2 tą armią. :wink:

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

jako ze mamy nową edycje nalezy updateowac poradnik. ja polecam:

2 pudełka orków, można im zostawic 2 chopy albo skleic pół na pół z tarczami.
kupic na allegro z 50 nocnych goblinów.
minimum 2 katapy
2 doom divery
moze jakis rydwanik.
bohaterów na piechote orkowego maga i czarnego orka generała. niezbedny jest tez bsb czyli sztandarowy armii, równiez na piechote.

dalsze zakupy to kolejne katapy, 2 pudełka troli (2x3), 2-3 pudla black orków albo/ i inwestycja w savage orki - te niestety sa drogie bo tylko metale i najczęściej za granicą (ebay).

co do squigów trzeba czekac na nowy podrecznik bo na razie są za miekkie zeby nimi grac.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

myślę, że wielki kloc squig herda może w tej edycji dawać nieźle po garach. ale co do black orków i rydwanów to nie jestem przekonany

ODPOWIEDZ