Panika Hydry i Monster Reaction
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Panika Hydry i Monster Reaction
Interesująca dyskusja
. Wobec tego mam pytanie - czy hydra po stracie poganiaczy łazi po trudnych terenach jak skirmish czy jak monster?

- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
A dlaczego by miała poruszać sie jak monster? Nagle traci zasade M&H z powodu utraty poganiaczy?
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

Zalezy. Normalnie jak skirmish, jednak podczas szarzy jak monster.Matis99 pisze:Interesująca dyskusja. Wobec tego mam pytanie - czy hydra po stracie poganiaczy łazi po trudnych terenach jak skirmish czy jak monster?
mniej wiecej. Staje sie sie lone monster i sie porusza jak lone monster.Dark Knight pisze:A dlaczego by miała poruszać sie jak monster? Nagle traci zasade M&H z powodu utraty poganiaczy?
cos jak character ze smoka co jak z niego spadnie sie zachowuje jak lone skirmisher mimo, ze nigdzie nie ma napisanego, ze zmienia sie spodsob jego postrzegania...
podpowiedz w WH.. odrazu skojarzyla mi sie jako podpowiedz jak zrobic pulapke niedziedzia krasnoludami
Pasiak masz racje.
A co do straty zalognatow i ruchow.. imho dalej porusza sie jako H&M. Poprostu nie traci zasady H&M.

Pasiak masz racje.
A co do straty zalognatow i ruchow.. imho dalej porusza sie jako H&M. Poprostu nie traci zasady H&M.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2010, o 18:03 przez Szmajson, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
A możesz mi Shino pokazać zapis potwierdzający Twoją teze? Bo nagle oddział traci jedną ze swoich zasad... A character "spadający" ze smoka to nieco inna bajka jest. US mu sie drastycznie zmienia i wielkość podstawki też.
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

tak samo z hydra.Dark Knight pisze:A możesz mi Shino pokazać zapis potwierdzający Twoją teze? Bo nagle oddział traci jedną ze swoich zasad... A character "spadający" ze smoka to nieco inna bajka jest. US mu sie drastycznie zmienia i wielkość podstawki też.
a w zasadach: monsters operating on their own : czyli jak hydra po stracie zalogi...
Co do dyskusji, to taka mala uwaga. Bez poczatku 3 akapitu tez jest wszystko jasne.

Zastanawia mnie wiec po co tam to wrazili? :< Mowienie, ze jedna zasada wynika z drugiej to bledne zalozenie. Raczej mowi ona, ze test na MR a to co sie pozniej dzieje nie ma ze soba nic wspolnego. Wiec jesli hydra tylko zdaje MR a potem to po prostu zwykly odzialam M&H to moze uzywac ld generala.(Regardless of the result of the test), a monstrous mount that has lost its rider must always use its own Leadership for any Leadership-based tests, even if is within the army General's are of inluence.

A jak niby to głupie bydlę ma zrozumieć co od niej chce nieszkolony w tresowaniu hydr generał ? 
I nie rozumiem, czemu to ma nie mieć nic wspólnego (tzn ten trzeci akapit)? Jak ciężko jest dostrzec analogię między jeźdźcem a poganiaczem? Ten i ten z definicji kieruje poczynaniami potwora. Nie ma go, to potwór działa sam sobie, nigdy nie słuchał nikogo poza jeźdźcem/poganiaczem i po śmierci tegoż raczej nie zacznie.

I nie rozumiem, czemu to ma nie mieć nic wspólnego (tzn ten trzeci akapit)? Jak ciężko jest dostrzec analogię między jeźdźcem a poganiaczem? Ten i ten z definicji kieruje poczynaniami potwora. Nie ma go, to potwór działa sam sobie, nigdy nie słuchał nikogo poza jeźdźcem/poganiaczem i po śmierci tegoż raczej nie zacznie.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Skoro generałowie mogą wspomagać swoją LD takie bydlaki, jak psy bojowe, głupie Trolle i inną menażerię, to już mnie nie dziwi, że i hydrę po ramieniu poklepie i wspomoże w trudnej chwili. Poza tym gdyby tak nie było, to po utracie obsługi, Hellcannon mógłby strzelać dopiero w momencie, gdyby zdał LD na poziomie 4, nawet z generałem będącym w pobliżu - no a jak jest? Może używać LD generała.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Jasne...Dark Knight pisze:A możesz mi Shino pokazać zapis potwierdzający Twoją teze? Bo nagle oddział traci jedną ze swoich zasad... A character "spadający" ze smoka to nieco inna bajka jest. US mu sie drastycznie zmienia i wielkość podstawki też.
Ciekawa interpretacja...
Wytłumacz mi jak samotny monster może być skirmisherem?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
"Monsters & Handlers
Q. Are the Monsters and Handlers rules designed
only for units consisting of one Monster (e.g. War
Hydra)? Or do they apply to units consisting of
multiple "monsters" and handlers as well (e.g.
Salamander Packs)?
A. Salamanders are not Monsters (their special rules
say they have to take Monster reaction tests, but
this, like all special rules, is an exception). So
Salamander Packs are simply a skirmishing infantry
unit. Monsters, by definition, are single large
models (like the Hydra).
Q. Are the Monsters and Handlers rules designed
only for units consisting of one Monster (e.g. War
Hydra)? Or do they apply to units consisting of
multiple "monsters" and handlers as well (e.g.
Salamander Packs)?
A. Salamanders are not Monsters (their special rules
say they have to take Monster reaction tests, but
this, like all special rules, is an exception). So
Salamander Packs are simply a skirmishing infantry
unit. Monsters, by definition, are single large
models (like the Hydra).
tadaaaa ;]Szmajson pisze:Monsters, by definition, are single large
models (like the Hydra).
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
No i looz. Macie racje.

chłopaki jestem pod wrażeniem - udało Wam się udowodnić że Hydra jest monsterem.... nigdy bym tego nie podejrzewał
rozumiem też że udowodniliście też że jest ridden monsterem - w sumie pod tym rozdziałem też jest kilka kolejnych które z pewnością też hydry się tyczą
a tak poważnie stosujecie wykładnie rozszerzającą (bardzo rozszerzającą) - w zasadach jest napisane że po śmierci poganiaczy testuje jak ridden monster a nie że od tego momentu stosuje wszystkie jego zasady...
Ż.

Ż.
Wiesz Żabcia czasem oczywiste rzeczy trzeba uwypuklać bo część graczy ma z tym problem... Prawda ? 

Abandoned
Abandoned