b.dobry pomysl. tylko ta bez asf neich bedzie wieksza o pare modeli.Xet pisze:Co myślicie o pomyśle 2x gwardia ?
DE euro comp
Re: DE euro comp
- krzychuŻul
- "Nie jestem powergamerem"
moze zamiast tego drugiego klocka BG wziolbys dopakowanych rycerzy, lub rydwan z klockiem warriorow
IMO kiepski pomysl, DE maja zabijac a nie remisowac, jak ktos bedzie chcial zremisowac z 30 BG to zremisujeAldean pisze:b.dobry pomysl. tylko ta bez asf neich bedzie wieksza o pare modeli.Xet pisze:Co myślicie o pomyśle 2x gwardia ?
nie mam jak dokladnie policzyc ale IMO:
1 Supreme Sorceress @ 355.0 Pts
General; Magic Level 4
Tome of Furion [15.0]
Lifetaker [30.0]
Dispel Scroll [25.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 Sorceress @ 185.0 Pts
Magic Level 2
Darkstar Cloak [25.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 Dark Elf Assassin @ [151.0] Pts
2ndWeapon
Rending Star [30.0]
Manbane [25.0]
1 Dark Elf Assassin @ [151.0] Pts
2ndWeapon
Rending Star [30.0]
Manbane [25.0]
BSB haga kociol @ chyba 225
2x DR z kuszami 2x110
kusznicy z muzykiem i tarczami 115
5 harpii 55
5 harpii 55
15 Black Guard @ 273 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard;
Standard of Hag Graef [35.0]
Soulrender champion chyba [39]
8 Shades @ 136.0 Pts
2ndWeapon; Rptr Crossbow
7 Shades @ 119.0 Pts
2ndWeapon; Rptr Crossbow
2x bolec 200
a slomka daje ci bonus za bycie hand wepaonem? jak dla mnie lifetaker moze miec armour piercing ale niech ma s3 jak kusza wtedy.Crane pisze:Lifetaker nie jest kusza.czyli ma armour piercing? zajebisciewlasciwie jest
poza tym jak turion. De jako opcja do remisownia slabo wypada. Maja byc raczej napieprzaczem bo wiele wiecej ta armia nie robi
Nie daje, bo nie ma przy swoich zasadach napisane :a slomka daje ci bonus za bycie hand wepaonem?
Sword of Might 15 points
Hand weapon. + 1 Strength (zresztą hand weapon to z założenia broń niemagiczna)
Tak jak ma choćby Deathpiercer, czy Soulrender wyszczególnione czym jest
Lifetaker też nie ma napisane że jest repeater crossbow
2x Gwardia to średni pomysł. Poza tym jest to gra bardziej na remis. Wydaje mi się że lepiej było by już wrzucić coki.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
2xgwardia z sorcereskami się słabo mieści, bo nie ma za dużo śmiecia. Bardzo lubię tak grać, ale jest to naprawdę ciężka przeprawa. Łatwo to spowolnić, a wyłączenie marszu na dwie tury sprawi, że już się nigdzie nie doczłapiesz. Gwardia jest ok, jak masz czym szybko związać przeciwnika i dobijasz później gwardią, ale jako samodzielny oddział do nabijania punktów się nie sprawdzają.Co myślicie o pomyśle 2x gwardia ?
Czemu nie chcecie brać smoka? Przecież na zasady euro jest świetnym rzeźnikiem. Ma się gdzie chować, nie ma go co ustrzelić, magia jest słaba - idelna rzecz na te punkty. Ja bym rozpiskę widział tak:
Black dragon, regenka, crimson death, ring of darkness (lub hydra blade, PoS, regenka)
kocioł bsb
caddy
2xkusze
2xdr
harpie
2x6COK
15 gwardii
5 shades
2RBT
Magia nie boli, bo jest stosunkowo słaba, strzelanie jest, mobilność jest, pierdolnięcie też jest.
poprawione harpie
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
zajebista rozpa ale się nie mieści...
Chociażby max 2 units of flyers dla DE...
Ograniczenia: DARK ELVES -Max. 35 repeater crossbows in the army; Max. 8 shades per unit; Max. 2 flying units or characters; Assassins after the first take a hero choice; Pendant of khaleth takes a hero choice; Ring of hotek takes a hero choice; Max. 1 Large Target; Max. 1 Rare choice
EDIT: Zamiast jednych CoK i karpii wziąłbym chyba więcej strzelających DR...Ale zamysł ten sam bo tak gram
Chociażby max 2 units of flyers dla DE...
Ograniczenia: DARK ELVES -Max. 35 repeater crossbows in the army; Max. 8 shades per unit; Max. 2 flying units or characters; Assassins after the first take a hero choice; Pendant of khaleth takes a hero choice; Ring of hotek takes a hero choice; Max. 1 Large Target; Max. 1 Rare choice
EDIT: Zamiast jednych CoK i karpii wziąłbym chyba więcej strzelających DR...Ale zamysł ten sam bo tak gram
Wydaje mi się ze rozpa Jankiela jest spx... ale ja bym zmienił 1 cok na kolejnych shade
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Można. Ale wtedy jest dużo mniej wystawień, a to też boli.oczywiście Jankielowe skrzywienie ideologiczne należy skorygować o max szade kosztem COK-ów
a i tak lepsze są zwykłe nie ścięte HE
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
oczywiscie smok jest bardzo dobra opcja, ta z tematu z kolei jest bdb rozpa w stylu 'partyzant', wszystko zalezy od upodoboban gracza ktoremu przyjdzie grac ta armia na Euro, ale takie rzeczy to sie wyjasnia za pare miesiecy... a przmiarki robic mozna - IMO jeden wariant i drugi jest bardzo dobryŻaba pisze:IMHO Smok lepszy bo magii i strzelania jest mniej niż na BP - oczywiście Jankielowe skrzywienie ideologiczne należy skorygować o max szade kosztem COK-ów
a i tak lepsze są zwykłe nie ścięte HE
żółwik,
Ż.
temat mozna potraktowac jako wypracowywanie rozpy DE na ograniczenia Euro, nie jako armia PL na ETC
To dosyć oczywiste, bo nikt nie zmusi np. Żaby, żeby zmienił styl gry i nie widział w przeciwnikach tylko potencjalnych jeżozwierzy.temat mozna potraktowac jako wypracowywanie rozpy DE na ograniczenia Euro, nie jako armia PL na ETC
I tak nie pojedziesz!!! Wypchnę Cię z Ligii!Żaba pisze:Jeżozwierz, żaba, świnia po prostu lubię zwierzątka
Turion cenna uwaga - już się bałem że rozpy dla faworytów będą musiały powstać na forum
a każdy ma i tak swoją wizję
Ż.
Rozpa jest ok, ale lizakami chętnie ją przyjmę
Pozdro
- swieta_barbara
- habydysz
Siadlem i zaczalem majstrowac i wyszlo mniej wiecej cos takiego:
ss: 3xds, ff
czarka: lifetaker, null
kociol bsb
2xninja
16 bg z asf i crimson death bez muzyka
hydra
3x5 dr z kuszami
2x8 shadesow z ahw
2x5 harpii
2 gwardie jednak sie nie mieszcza, ale to co tu mamy to calkiem porzadny ofens ze wsparciem magicznym i strzelaniem. Calkiem niezle, choc bez szalu.
ss: 3xds, ff
czarka: lifetaker, null
kociol bsb
2xninja
16 bg z asf i crimson death bez muzyka
hydra
3x5 dr z kuszami
2x8 shadesow z ahw
2x5 harpii
2 gwardie jednak sie nie mieszcza, ale to co tu mamy to calkiem porzadny ofens ze wsparciem magicznym i strzelaniem. Calkiem niezle, choc bez szalu.
dlatego ja uważam że smok będzie najlepszą opcją. Do tego można wrzucić magie i strzelanie
Może powrót do korzeni ?
1 Prince @ 616.0 Pts
General; Halberd
Vambraces of Defence [55.0]
Armour of Caledor [25.0]
Gem of Courage [10.0]
Dragon: Star @ [370.0] Pts
1 Mage @ 185.0 Pts
Magic Level 2
Silver Wand [10.0]
Dispel Scroll [20.0]
Dispel Scroll [20.0]