Robota Jamakota

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Re: Skaveny Jamakota - Początki

Post autor: Afro »

Z tego co widzę, to potrzebujesz bardziej precyzyjnych narzędzi do wyrzeźbienia w tej masie. Strzelam, że używałeś tylko nożyka do tapet. Jak chcesz, żeby ładnie to wyglądało, musisz trochę przy tym posiedzieć, jak narazie wygląda to na maks 30min rolowania kulek i przylepiania do figurek.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Używaj mniejszej ilości masy.Przesadziłeś troszeczkę przy ogonach,jakbyś wziął połowę z tego co dałeś i ukręcił wałeczek wyszłoby lepiej.Z ładownicami wydaje mi się że sytuacja wygląda podobnie 1/2 materiału.Przy masie nie ma co się spieszyć,robienie hurtowych ilości za jednym podejściem wymaga troszeczkę obcykania w obróbce materiału.Na początek proponuję skupiać się na poszczególnych modelach.Co do beretów,bardzo mi się pomysł podoba i z wykonaniem też nie będzie chyba specjalnych problemów,jedno ale do tego co już widać -odbite linie papilarne.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

nom, jeśli zaczynasz się bawić w rzeźbienie to dobrze mieć do tego odpowiednie narzędzia. Na początek wystarczy jakiś nakładacz z główką kulistą z drugiej strony (narzędzie dentystyczne, dostępne chociażby na allegro) i clay shaper (taki pędzelek tylko że zamiast włosia ma ściętą gumkę, popytaj w sklepach dla plastyków). taki zestawik to kwestia nie więcej niż kilkunastu zł, a genialnie pomaga w pracy.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

ratling bez podstawki:
Obrazek
Obrazek
uwagi mile widziane!
]arrrr

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

monk w nowym klimacie:Obrazek
Obrazek

oceniać! :)
]arrrr

Awatar użytkownika
lewy
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: lewy »

Bardzo dobrze wyszła ci skóra i szata. Jak zrobisz podstawkę to będzie to dobra ffigurka =D>

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Za dużo washa za mało malowania :roll: :wink:
Myślę że malowanie idzie ci na tyle nieźle że powinieneś darować sobie stawianie wszystkiego na wash i zacząć ćwiczyć rozjaśnienie jak normalny czlowiek :)
Natomiast całkiem fajna kolorystyka jak na monków :D
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Konwersja ratogra to w ręce to coś w stylu możdzierza :wink: :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
]arrrr

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Malowanie ratogra na b. dobrym poziomie, gorzej ten moździerz.
To działko DoW? Jakby ludzie w swoich armiach takie wystawiali (oczywiście dopasowane klimatem do armii, jak ten krox z działkiem pod pachą) to bym nie miał nic przeciwko dow :D

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Bardzo fajnie wyszedł.
Troszeczkę mógłbyś poprawić moździerz,pazury i kolce na grzbiecie.
Ogólnie gitara. :)

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Ten moździerz skojarzył mi się z moją 40letnią już pralką :D (w studenckim mieszkaniu to i tak rarytasik ;) ) Też ma taki zarypisty wskaźnik temperatury, też ma rurę też jest srebrna, też okrągła :D No kolców nie ma na dole ;) I wrzuca się ciuchy od góry :D

Ładna poza Ogra, Monk ładny. Ogółem to żeś jest oszust, pewnie już dawno świetnie malujesz, teraz tylko lans uprawiasz pokazując w krótkim czasie olbrzymie postępy :wink: =D> :D

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

trzeba przyznac że coraz lepiej Ci idzie. Monk w tych klimatach jest fajny, ratogr też wyszedł bardzo przyzwoicie.
Obrazek

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

pomalowany dziś w części "queek zjadacz głów". ale że kolor armii na spaczeniowy kolor nie chciałem robić mu czerwonego pancerza. dałem jeszcze zarys podstawki, nie wiem tylko czy głowa kusznika DE i kraśka wyglądają naturalnie. jak wyszło waszym zdaniem???
Obrazek
Obrazek
]arrrr

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Na pewno zbroja zbyt zielona. Mogłeś jednak ją jakoś urozmaicić.

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

zbroje jako plyty ok ale kolczuge daj normalna... podstawka moim zdaniem marna... ogranicz sie do jednej rasy albo wogole olej glowy... jak masz daj czaszki :D

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

Jeśli ma być aż taki zielony zrób mu kilka rzeczy barwą dopełniającą tj.czerwoną np.te mieszki na pasíe,poszukaj na necie koła barw,ja tak swoje imperium maluje<staram się>.Ogólnie skaveny całkiem fajne się szykują,aha co do głów na podstawce to jedna by wystarczyła tak odwróci uwagę od samej figurki,daj jakąś tarczę wbitą do połowy w ziemię lub piszczel.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Głowy 3 ras nie przemawiają do mnie. Jetem zdania Niko, powinieneś dać jedną.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

proponowałbym zmienić kolczugę na metalową i może pobawić się z jakimiś washami żeby go urozmaicić.
Obrazek

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

ok poprawiłem :
Obrazek

sorry za kiepskie zdjęcie jak skleje to dam l;epsze
]arrrr

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista