BlackGuard

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Re: BlackGuard

Post autor: Rince »

Grolshek, dyskowiec z esem i krzykiem duzo lepszy od tego pana :)

Ja wystawiam 16, a 12 nie wystawia nikt... I nie sa drodzy. Na hydre masz helki?... Jak uda ci sie zdjac ze snipery hoteka i wylosowac infernala, to chyba nie ma jakiejs strasznej tragedii, zebys musial wymyslac odpowiedz na kazdy z tych unitow...
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No patrz, jednak 16 się wystawia ;)

Rozumiem co chcesz powiedzieć, nie mam zamiaru Ci mówić, żebyś sobie dał spokój. Po prostu ten pan to chyba nie wypał ;) Proponuję armatki :P Jak trafisz to lecą jak...

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Rince pisze:Grolshek, dyskowiec z esem i krzykiem duzo lepszy od tego pana :)

Ja wystawiam 16, a 12 nie wystawia nikt... I nie sa drodzy. Na hydre masz helki?... Jak uda ci sie zdjac ze snipery hoteka i wylosowac infernala, to chyba nie ma jakiejs strasznej tragedii, zebys musial wymyslac odpowiedz na kazdy z tych unitow...
Trochę mnie pocieszyłeś... Czyżby helka miała płonące ataki na hydrę ?

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Rasti pisze:No patrz, jednak 16 się wystawia ;)

Rozumiem co chcesz powiedzieć, nie mam zamiaru Ci mówić, żebyś sobie dał spokój. Po prostu ten pan to chyba nie wypał ;) Proponuję armatki :P Jak trafisz to lecą jak...
Sprawdziłem... 16FCG kosztuje 280 pkt. Chyba kogoś nieźle pogrzało jak pisał ten kodeks... Za co się nie weźmiesz to niedrogie i zajebiste... Zazdrość OFF... Ufff...

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Jeszcze Hotek 25pts i sztandar z Har Graef 35pts i mamy coś świetnego ;D

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

16 ? Kto wystawia 16 ? Wystawia się albo 12 albo 14 bo drodzy są...
Ja wystawiam 15-20, nigdy mniej.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Bo ktoś cenę za nich walnął z kosmosu... Promocja chyba jakaś była i rozdawali za połowę kosztu punktowego...

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Ale przed chwila twierdziles, ze sa za drodzy:)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

są naprawdę TANI. naprawdę panowie Druchii spójrzmy prawdzie w oczy o 2 do 3 pkt za tani za to co robią i czym są.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Rince pisze:Ale przed chwila twierdziles, ze sa za drodzy:)
Ale przytomnie włączyłem AB i zdębiałem... Mają tyle zasad że mocno twórca się rąbnął w głowę...

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Ale przytomnie włączyłem AB i zdębiałem... Mają tyle zasad że mocno twórca się rąbnął w głowę...
Jest chyba inny powód. BG gnili w magazynach podczas 6tej edycji, zatem czas pozbyć się zapasów i przepakować jednostkę tak, by każdy szanujący się gracz DE zakupił sobie trochę gwardii. A Gavusia też zresztą pogrzało pisząc ten AB. Może dlatego nie pracuje już w GW?

Awatar użytkownika
krzychuŻul
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: krzychuŻul »

Varinastari pisze:
Jest chyba inny powód. BG gnili w magazynach podczas 6tej edycji, zatem czas pozbyć się zapasów i przepakować jednostkę tak, by każdy szanujący się gracz DE zakupił sobie trochę gwardii. A Gavusia też zresztą pogrzało pisząc ten AB. Może dlatego nie pracuje już w GW?

faktycznie BG siedzialy w magazynach , nie pamietam aby kto kolwiek bral ich w 6 ed. Ogolnie rzecz biorac dobrze ze BG przykoksali , mroczniaki od dawna potrzebowali dobrej pieszej jednostki do walki wrecz - heh w koncu BG to elitarna straz Malekita :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

z tymi magazynami o jak najbardziej prawda.

Spójrzcie na HE nagle tylko piechota stała się grywalna (bez 28 WL 14SM i 14 PG nie ma co, oczywiscie to minimum które bedize potrzebne graczowi) a kiedyś nikt na niej nie grał, gniła na magazynach a nagle ją podkoksili szczególnie na samym początku gdy nie było VC i Demonów

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

BG przy dzisiejszych statsach powinni kosztować 16pkt i być w rarach, jak to drzewiej bywało. Jednostka była by dalej dobra, jak przystało na osobistą straż Malekitha, ale miała by solidną konkurencję w postaci hydry i bolców.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Czy ja wiem ,czy ona aż tak wymiata...ja jej już dawno nie używam-jest poprostu zbyt wolna-łatwo ich wyszczelać-mimo wszystko jak na odział który schodzi od 4 salw imperialnych kuszników są drodzy , a tak naprawdę jak przeciwnik bardzo się uprze to wcale nie musi atakować odziału , a tylko coś z dyżum T i chłopcy mają problem. Moim zdaniem przegrywają konkurencje z 6 Coków - goli , tani , faer , szybcy ,z kotłem mają o wiele większego kopa i przez więcej jednostek się przeygryzą,ale to akurat apropo stylu walki ,który preferuję pozdro
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Ja też wolę 6 coków... Serfer krzyknie przez 6 tur i spadną... Natomiast gwardia jako przeciwnik ma same wady...

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

No pewnie Tularian, coki > gwardia :) 3t, 2+sava w ilosci 6ciu. Do tego glupota. Koszt 170 za 6tke z muzykiem. Koszt 16 gwardzistow z asf, soulredner na chamionie 290? Imho coki wypadaja blado... Szczegolnie, ze z jednego bolca na dalekim, siada zwykle 2och. Ups, panika? Ups zostalo 4ech? Ups 4ech slabo sie przebija? A gwardia wchodzi do 2och typow rozp. Jednej offensywnej, gdzie raczej strzela sie po smoku niz po gwardii, ktora jeszcze od biedy mozna screenowac i do defensywnej na magii i strzelaniu, gdzie wystawiasz ja jako kontre, a nie jako napor, wiec nie gadaj, ze latwo ja rozstrzelac i jest za wolna, bo nie szybkosc jest jej atutem...
Obrazek

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

dlatego dodałem ,że do mojego stylu gry ( innymi słowy hth :D ). A rozstrzelać jest ją łatwo (grałeś kiedyś vs WE?)
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Gralem przeciw i gram tez sam WE...

No wlasnie w rozpie HtH imho sa lepsze cele dla lekkiego strzelnia. Chociazby smok, hydra, czy coki, ktore szybciej dojezdzaja, niz gwardia. I grajac WE, wlasnie to probowalbym najpierw zdjac.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Imho coki wypadaja blado...
Dlatego zawsze biorę dwa oddziały COK, a gwardię, jak punkty zostaną :wink:
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ